Σε «θέση μάχης» οι αγρότες – Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Σε εξέλιξη βρίσκεται το μεγάλο συλλαλητήριο των αγροτών στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 30ης Agrotica.

Παραγωγοί πέταξαν κάστανα και μήλα στην είσοδο της ΔΕΘ για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, ενώ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, απηύθυνε νέα

πρόσκληση να συνεχιστεί ο διάλογος. 

Παραγωγοί από τη Θεσσαλία, έφτασαν στην πόλη για να ενώσουν τις φωνές τους με τους συναδέλφους τους από τη βόρεια Ελλάδα, που βρίσκονται εδώ και μέρες έξω από τη ΔΕΘ.

Από το συλλαλητήριο των αγροτών στην Έκθεση Agrotica. #αγροτες pic.twitter.com/gax4AaxoJJ

— idiotypos (@idiotypos) February 3, 2024

Μέχρι στιγμής, περισσότερα από 20 λεωφορεία έχουν φτάσει στη Θεσσαλονίκη από Θεσσαλία, χωρίς να συνυπολογίζονται όσοι έφτασαν με ΙΧ.

«Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού δεν απαντάνε στο βασικό πρόβλημα»

«Στέλνουμε ένα μήνυμα αγώνα, αποφασιστικότητας, κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων μας και ενότητας, καλώντας όλα τα μπλόκα της χώρα να συναντηθούμε την Τρίτη στη Λάρισα για να λάβουμε από κοινού αποφάσεις έτσι ώστε να είναι πιο αποτελεσματικός ο αγώνας μας. Να πιέσουμε την κυβέρνηση για να ικανοποιήσει τα αιτήματά επιβίωσης που έχουμε», δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ), Ρίζος Μαρούδας.  

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού έγιναν κάτω από την πίεση των μπλόκων που έχουν στήσει οι αγρότες -τόνισε ο ίδιος- «όμως δεν απαντάνε στο βασικό πρόβλημα επιβίωσης που έχουμε θέσει, δε μας δίνουν τη δυνατότητα και την προοπτική να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε, να μένουμε στα χωριά μας και να δουλεύουμε στα χωράφια μας».

Την Τρίτη οι αποφάσεις για τα επόμενα βήματα

Την ερχόμενη Τρίτη θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας, προκειμένου να καθορίσουν οι αγρότες τις επόμενες κινήσεις τους.

Στο μήνυμά του προς τους αγρότες, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, επισήμανε πως τώρα είναι η ώρα της συναίνεσης, της συναντίληψης, του διαλόγου και της κοινωνικής ομαλότητας.

«Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με σεβασμό τον κόπο των αγροτών και τις αγωνίες τους για το μέλλον της παραγωγής τους. Με τις τελευταίες εξαγγελίες του πρωθυπουργού έδειξε ότι ανταποκρίνεται στα λογικά αιτήματα που αφορούν στη μείωση του κόστους παραγωγής και του κόστους ενέργειας. Είναι μέτρα τα οποία εξαντλούν τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας, αλλά και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας», επισήμανε ο υπουργός.

»Είναι ώρα οι αγρότες να αξιολογήσουν τα μέτρα της κυβέρνησης και να επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους. Είναι η ώρα της συναίνεσης, της συναντίληψης, της κοινωνικής ομαλότητας. Είναι η ώρα του διαλόγου και της κοινής προσπάθειας. Μαζί θα κερδίσουμε πολλά περισσότερα»,τόνισε

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης εναντίον Μητσοτάκη: «Έχει υπουργοποιήσει τη μισή λαϊκιστική ακροδεξιά»

Χαρίτσης: «Ώρα να ληφθούν στρατηγικές αποφάσεις για τον αγροτικό τομέα»

Γεωργιάδης: «Η πρόθεσή μας για κατώτατο μισθό 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας θα έχει ξεπεραστεί» (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θεσσαλονίκη,thessaloniki