Σεισμός στην Τουρκία: Καρέ καρέ η στιγμή της ισχυρής δόνησης – Η απίστευτη βοή των 7,8 Ρίχτερ (video)

Εικόνες… αποκάλυψης βλέπουμε από τα ξημερώματα της Δευτέρας σε Τουρκία και Συρία, μετά τον φονικό σεισμό 7,8 Ρίχτερ που έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 5.000 ανθρώπων.

Ένα συγκλονιστικό βίντεο, που δείχνει καρέ καρέ το «χτύπημα» του Εγκέλαδου, κάνει τον γύρο του Διαδικτύου.

Στα πλάνα, βλέπουμε τη στιγμή που ο ισχυρός σεισμός «χτυπά» την Τουρκία, ενώ ταυτόχρονα ο νυχτερινός ουρανός φωτίζεται από αστραπές.

lang="el" dir="ltr">Δεν υπάρχει η φρίκη από τον ήχο των 7,8 ρίχτερ #σεισμος #Τουρκία

pic.twitter.com/h92xxZ7gVw

— Kostas Anastopoulos (@KonAnastopoulos) February 6, 2023«Είχε ισχύ όσο 130 ατομικές βόμβες»

«Ο σεισμός στην Τουρκία στις 6 Φεβρουαρίου 2023, ο οποίος αναμενόταν για αιώνες στο ρήγμα των περιοχών, Χατάι, Οσμάνιγιε, Καχραμανμαράς και Γκαζιαντέπ, είχε μέγεθος 7,4 Ρίχτερ, την ισχύ 130 ατομικών βομβών και διήρκησε 43 δευτερόλεπτα, είχε 5 χιλιόμετρα εστιακό βάθος και ήταν πολύ καταστροφικός. Η καταστροφή είναι τεράστια σε μία κρύα ημέρα του χειμώνα», έγραψε στο Twitter ο καθηγητής σεισμολογίας δόκτωρ Οβγκιούν Αχμέτ Ερτζάνσε.

Hatay-Osmaniye-Kahramanmaraş-Gaziantep kırıklar çatağında yüzyıllardır beklenen deprem M7,4 büyüklüğünde yaklaşık 130 atom bombası gücünde, 43 saniye süreli, 6 Şubat 2023, 5 km gibi sığda, çok etkili oluştur. Soğuk kış gününde felaket çok büyük.

— Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan (@ovgunaercan) February 6, 2023

«Το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται στη συμβολή τεσσάρων μεγάλων ρηγμάτων, της Νεκράς Θάλασσας, της Ανατολικής Ανατολίας, της Αραβικής τεκτονικής πλάκας και του Τόξου της Κύπρου», σημείωσε και πρόσθεσε ότι ο σεισμός ήταν ο μεγαλύτερος που θα μπορούσε να δώσει η περιοχή και ήταν μεγέθους 11 στην κλίμακα καταστροφής.

Deprem olan yer dört ana kırığın kavşağı. Ölü Deniz Kırığı, Doğu Anadolu Kırığı, Arap Kalkanı ile Kıbrıs Yayı. Osmaniye Üçgeninde olabilecek en büyük deprem M7,4 Richter büyüklüğünde, 11 Yıkım Gücünde(Mercalli Cannani) oldu. Felaket büyük.

— Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan (@ovgunaercan) February 6, 2023

Ο Τούρκος καθηγητής σεισμολογίας έκανε λόγο «για έναν σεισμό που δεν έχει ξαναδεί ο κόσμος», αναφερόμενος στις μεγάλες δονήσεις που έπληξαν την Τουρκία, αλλά και τη Συρία, τα ξημερώματα της Δευτέρας (6/2).

M7,7'lik depremden sonra olan M7,6lık deprem irkitilmiş bir depremdir(induced earthquakes). Olağanüstü bir durum yaşanıyor. Tüm yeryüzünde böyle bir deprem işleyişi görülmedi. Tüm yer yukarıdaki kırıklar gıcırdıyor.

— Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan (@ovgunaercan) February 6, 2023

Όπως εξήγησε, ο σεισμός είχε ισχύ ίση με 130 ατομικές βόμβες, συμπληρώνοντας πως «το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται στη συμβολή τεσσάρων μεγάλων ρηγμάτων, της Νεκράς Θάλασσας, της Ανατολικής Ανατολίας, της Αραβικής τεκτονικής πλάκας και του Τόξου της Κύπρου» και «ήταν μεγέθους 11 στην κλίμακα καταστροφής».

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός σε Τουρκία και Συρία: Τρίμηνη κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε 10 επαρχίες κήρυξε ο Ερντογάν – Πάνω από 5.000 οι νεκροί

Ο πρόεδρος Μπάιντεν πήρε το όπλο του κι έριξε το μπαλόνι!… Και τώρα τι κάνουμε; (Photos/Videos)

Η ΕΜΑΚ επιχειρεί στα ερείπια του σεισμού στην Τουρκία: Δεν τα κατάφερε η 7χρονη Φατμά, σώθηκε η 6χρονη αδερφή της (videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Το Ποντικι
Σεισμός, Τουρκία, Καρέ, 78 Ρίχτερ,seismos, tourkia, kare, 78 richter