Σφίγγει ο κλοιός στον Σγουρό για την «υπόθεση Χατζάρα», δεν τον διαγράφει παρά τις αντιδράσεις – «Ως εδώ με τη λάσπη»

«Λυπούμαστε που ο κ. Ιωακειμίδης βλέπει το δέντρο και χάνει το δάσος» δηλώνει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός αναφορικά με την απαίτηση να διαγραφεί από τον συνδυασμό «Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση», ο υποψήφιος σύμβουλος Σπύρος Χατζάρας, για αναρτήσεις του στο διαδίκτυο. Και ο ίδιος όμως δεν φαίνεται διατεθειμένος να παραιτηθεί, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις.

Το ζήτημα προέκυψε χθες όταν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Ιωακειμίδης με τον συνδυασμό «Αττικός Κύκλος» καυτηρίασε χαρακτηρίζοντας «φασιστικές και ρατσιστικές» αναρτήσεις στο facebook

του Σπ. Χατζάρα υποψήφιου με το συνδυασμό «Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση» καλώντας μάλιστα τον επικεφαλής Γιάννη Σγουρό να τον διαγράψει άμεσα.

Στην ανακοίνωση- απάντησή του ο Γ.Σγουρός τονίζει ότι «για εμάς αντίπαλός μας δεν είναι οι προοδευτικοί υποψήφιοι αλλά η συντήρηση και τα προβλήματα των πολιτών και μόνον αυτά». Παράλληλα ψέγει τον κ. Ιωακειμίδη για την επιλογή του να προτάξει αυτό το ζήτημα έναντι άλλου σχετικά με την κλιματική αλλαγή και την πολιτική προστασία το οποίο είχε αναδείξει λίγο νωρίτερα ο ίδιος ο Γ. Σγουρός. Χαρακτηριστικά σημειώνει μεταξύ άλλων: «Αντί το συγκεκριμένο θέμα να αποτελέσει αυτονόητα σημείο σφοδρής πολιτικής κριτικής προς την κυβέρνηση, ο κ. Ιωακειμίδης επέλεξε να σχολιάσει απόλυτα καταδικαστέες αναρτήσεις προ ετών ενός εκ των 213 υποψηφίων μας, που ανέσυρε από τα άδυτα του διαδικτύου».

Στην τοποθέτηση αυτή ο κ Ιωακειμίδης επανήλθε δηλώνοντας ότι αν ο Σγουρός δεν διαγράψει τον φιλοναζιστή Χατζάρα, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αποσύρει την στήριξή του». Τονίζει ότι «ο Γ. Σγουρός πρέπει να προχωρήσει στη διαγραφή του συμβούλου του», καθώς «δεν υπάρχει θέση στις εκλογές για τους νοσταλγούς του Ολοκαυτώματος». «Σε διαφορετική περίπτωση», συμπληρώνει, «το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ο Νίκος Ανδρουλάκης οφείλουν να αποσύρουν τη στήριξή τους στον κ. Σγουρό».

Με βίντεο οκ. Σγουρός απάντησε πως «δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να αμφισβητεί τη δημοκρατική μας διαδρομή». Όπως είπε, «η παράταξή μας έχει τις ιδεολογικές της ρίζες στις αρχές της κεντροαριστεράς, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισότητας και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Πώς με τη λογική “ο σκοπός αγιάζει τα μέσα” λασπολογούν σε βάρος μας, εκτίθενται και η λάσπη επιστρέφει σε βάρος τους. Ως εδώ».

Ο Σπύρος Χατζάρας απάντησε στις έντονες επικρίσεις που δέχτηκε λέγοντας: «Έζησα και ζω με διαφάνεια. Οι συκοφάντες δεν με αγγίζουν. Επιχειρούν να βλάψουν τον Γιάννη Σγουρό. Τα κατασκευασμένα εναντίον μου δημοσιεύματα είναι ψευδή, ανυπόστατα και συκοφαντικά. Είμαι δημοσιογράφος 49 χρόνια. Οι διαφορές μου με τους Αποστάτες και τους Χουντικούς είναι πολύ παλιές. Σήμερα μου θύμισαν τις μέρες του ’89. Υπηρέτησα και υπηρετώ χωρίς ιδιωφέλεια για 50 και πλέον χρόνια την Δημοκρατία, την Εθνική Ανεξαρτησία την Λαϊκή Κυριαρχία, την Κοινωνική Δικαιοσύνη και την Αλήθεια. Δεν ήμουν ποτέ, ούτε είμαι φιλοΝΑΖΙ ούτε Αντισημίτης. Τελεία και παύλα»

Την απομάκρυνσή του ζήτησε το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο

Όπως αναφέρει το ΚΙΣΕ, έστειλε στις 3/10/23 την ακόλουθη επιστολή στον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρό, επικεφαλής της παράταξης «Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση», σχετικά με «την επιλογή του να συμπεριλάβει στο συνδυασμό του εκπρόσωπο του αντισημιτισμού στην Ελλάδα».

«Προς τον επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση κ. Γιάννη Σγουρό

Κύριε Σγουρέ,

Με την παρούσα επιστολή εκφράζουμε την απογοήτευση και τη δυσαρέσκεια των Ελλήνων Εβραίων για την απόφασή σας να συμπεριλάβετε στο ψηφοδέλτιό σας γνωστό προαγωγό αντισημιτικών στερεοτύπων στην Ελλάδα, ο οποίος δεν έχει διστάσει να προσβάλλει τη μνήμη των 6.000.000 Εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Είναι δε απορίας άξιο πως εσείς, που κατά τη διάρκεια της θητείας σας ως Περιφερειάρχης Αττικής είχατε υποστηρίξει την ανάγκη καταπολέμησης κάθε μορφής μισαλλοδοξίας, το 2023 υποδέχεστε στους κόλπους της παράταξής σας έναν γνήσιο εκπρόσωπο του αντισημιτισμού.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα σεβαστείτε το παρελθόν σας και θα διαγράψετε από την παράταξή σας αυτούς που προσβάλλουν τις αξίες της δημοκρατίας και του πολιτισμού της κοινωνίας μας.

Με τιμή,

O Πρόεδρος ΔΑΥΙΔ ΣΑΛΤΙΕΛ

Ο Γεν. Γραμματέας ΒΙΚΤΩΡ ΕΛΙΕΖΕΡ»

Έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ο πρόεδρός του καλούνται να πάρουν άμεσα θέση για τον φιλοναζιστή αντισημίτη Σπύρο Χατζάρα, που ο Γιάννης Σγουρός, ο υποψήφιος τον οποίο στηρίζουν για περιφερειάρχη Αττικής, έχει εντάξει στα ψηφοδέλτιά του. Σίγουρα δεν αποτελεί προοδευτική επιλογή να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του κ. Σγουρού ένας άνθρωπος που επιδοκιμάζει δημόσια την εκτέλεση των 200 πατριωτών στην Καισαριανή το 1944 ή αναφέρεται στη Συμφωνία των Πρεσπών ως «προδοσία».

Ο κ. Σγουρός οφείλει να αποσύρει άμεσα τον συγκεκριμένο υποψήφιο από τα ψηφοδέλτιά του. Διαφορετικά, ο κ. Ανδρουλάκης θα πρέπει να αποσύρει την υποστήριξή του στο Γιάννη Σγουρό

Το σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Γκλαβίνας, σχολίασε, μέσω Twitter ότι : «Είναι αυτονόητο ότι οι ρατσιστικές και μισαλλόδοξες απόψεις του κ. Χατζάρα, δεν απηχούν τις θέσεις και τις αξίες της παράταξής μας και είναι απολύτως καταδικαστέες. Ο κ. Χατζάρας άλλωστε δεν είναι μέλος και ουδεμία πολιτική σχέση έχει με το @pasok.»
.

. @EFSYNTAKTON Είναι αυτονόητο ότι οι ρατσιστικές και μισαλλόδοξες απόψεις του κ. Χατζάρα, δεν απηχούν τις θέσεις και τις αξίες της παράταξής μας και είναι απολύτως καταδικαστέες. Ο κ. Χατζάρας άλλωστε δεν είναι μέλος και ουδεμία πολιτική σχέση έχει με το @pasok.

— Thanasis Glavinas (@Glavinas_Than) October 3, 2023
Οι προκλητικές αναρτήσεις του Σπύρου Χατζάρα

Ο πρώην συνταξιούχος δημοσιογράφος της ΕΡΤ, καλτ φιγούρα από τη δεκαετία του ’80, βρίσκεται στο στόχαστρο εξαιτίας προκλητικών αναρτήσεων και τοποθετήσεων που έχει κάνει κατά το παρελθόν.

«Ομολογώ! Συμπαθώ τον Βαλόντια. Υποστηρίζω την #Ρωσία και την #Σερβία. Δεν συμπαθώ τους #Ζελένσκι και τους #Μητσοτακένσκι. Θεωρώ αυτούς που πούλησαν την Μακεδονία Προδότες», αναφέρει σε πρόσφατη ανάρτησή του ο Σπύρος Χατζάρας ενώ ποζάρει με μπλουζάκι στο οποίο διακρίνεται το «Ζ» που συμβολίζει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ομολογώ !Συμπαθώ τον Βαλόντια. Υποστηρίζω την #Ρωσία και την #Σερβία. Δεν συμπαθώ τους #Ζελένσκι και τους #Μητσοτακένσκι. Θεωρώ αυτούς που πούλησαν την Μακεδονία Προδότες. #ΧΑΤΖΑΡΑΣ pic.twitter.com/3r7NR9GdDf

— Σπύρος Χατζάρας (@SpyrosXatzaras) October 2, 2023

Παλιότερα, ο Σπύρος Χατζάρας είχε υποστηρίξει δημόσια ότι ο Γιώργος Τράγκας δολοφονήθηκε επειδή δεν του παρασχέθηκαν μονοκλωνικά αντισώματα, ενώ εκφωνούσε πύρινους αντισημιτικούς λόγους κατά των Εβραίων και του Τζορτζ Σόρος.

Επίσης, το 2021, με μια ακόμη εμετική ανάρτησή του, είχε χαρακτηρίσει «εθνωφελή» την εκτέλεση «200 Κόκκινων καθαρμάτων», όπως έλεγε, στην Καισαριανή το 1944!

Τέλος, έξι χρόνια πριν, το 2015 είχε υποστηρίξει ότι στον Μελιγαλά έγινε γενοκτονία.

Ο έτερος υποψήφιος από τον χώρο της Κεντροαριστεράς, Γιώργος Ιωακειμίδης, έχει ζητήσει με μία οργίλη ανακοίνωση από τον Γιάννη Σγουρό να απομακρύνει τον «ψεκ» και συνωμοσιολόγο Χατζάρα από το ψηφοδέλτιό του.

Ο Γ. Ιωακειμίδης τον χαρακτηρίζει αντισημίτη και φιλοναζιστή, που έχει πολλές φορές στο παρελθόν εκφραστεί με ρατσιστικές, μισαλλόδοξες ακόμα και ναζιστικές θεωρίες.

«Κύριε Σγουρέ τόσο προοδευτικό είναι το “ανεξάρτητο” ψηφοδέλτιό σας που χωράει και τους φασίστες; Το ελάχιστο που έχετε να κάνετε είναι να τον διαγράψετε άμεσα», τονίζει ο Γ. Ιωακειμίδης.

Τη διαγραφή Χατζάρα ζηταέι με δική του ανάρτηση, ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέργιος Καλπάκης.

«Αυτό το φασιστόμουτρο είναι υποψήφιος με τον Γιάννη Σγουρό στην Περιφέρεια Αττικής. Ο Γιώργος Ιωακειμίδης έχει ζητήσει τη διαγραφή του, αλλά ο κ. Σγουρός κουνάει και το δάχτυλο σε όσους αντιδρούν. Εκεί στο ΠΑΣΟΚ όλα καλά;», σημειώνει.

Η πορεία του Σπύρου Χατζάρα

Ο Σπύρος Χατζάρας είχε ξεκινήσει από την Ελευθεροτυπία, πέρασε από Ριζοσπάστη, Αυριανή, 24 ώρες του Κοσκωτά και το 1981 προσελήφθη στην ΕΡΤ.

Το 1989 πήγε στο Κανάλι 29, έπειτα μεταπήδησε στο STAR και το 1994 τοποθετήθηκε στο Γραφείο Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στο Βελιγράδι, ενώ το 1999 ανέλαβε το Γραφείο Τύπου στην ελληνική πρεσβεία της Μόσχας.

Επέστρεψε στην Αθήνα το 2007 με εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky.

Το 2009 ίδρυσε την Επιτροπή Εθνικής Σωτηρίας ενώ το 2012 ήταν υποψήφιος βουλευτής στην Β΄ Αθηνών με τον ΛΑΟΣ του Γ. Καρατζαφέρη.

Διαβάστε επίσης:

Στέφανος Κασσελάκης: Έγινε δεκτός από τη Σακελλαροπούλου – O διάλογος μπροστά στην κάμερα (photos/video)

Βούτσης για Κασσελάκη: Δημιουργεί διχασμό – Για πρώτη φορά αρχηγός της Αντιπολίτευσης δεν είναι βουλευτής (Video)

Κασσελάκης: νέα επίθεση σε Μητσοτάκη για τις πλημμύρες στην Καρδίτσα – υπόσχεται ότι ο ίδιος θα είναι… ντρέτος (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σφίγγει, Σγουρό, Χατζάρα, – Δεν,sfingei, sgouro, chatzara, – den