Σκάνδαλο emails: Απόγνωση στην κυβέρνηση, έρχονται δεκάδες αγωγές αποδήμων – Πίεση για παραίτηση Κεραμέως

Σε… τούνελ, χωρίς φως στο βάθος, παρά το κόψιμο της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ και τις δύο καρατομήσεις σε υπουργείο Εσωτερικών και κομματικό μηχανισμό, έχει εισέλθει η κυβέρνηση με το ξέσπασμα του σκανδάλου για τα emails που έστειλε παρανόμως η γαλάζια ευρωβουλευτής σε απόδημους ψηφοφόρους.

Αν και επιχειρήθηκε να εκτονωθεί η κατάσταση με τις κινήσεις που έκανε το Μαξίμου την περασμένη Παρασκευή, η υπόθεση δεν δείχνει ότι μπορεί να κοπάσει. Ούτε πολιτικά, καθώς από τον ΣΥΡΙΖΑ

ζητείται η παραίτηση και της Νίκης Κεραμέως, ούτε και γενικότερα, στο κοινωνικό πεδίο. Τουναντίον.
Χθες κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του ελληνικού Δημοσίου για τη διαρροή των προσωπικών της στοιχείων από Ελληνίδα κάτοικο Ολλανδίας.

Σύμφωνα με το δικηγόρο της, Βασίλη Σωτηρόπουλο, η ενάγουσα δέχθηκε e–mail από το γραφείο της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, σε ηλεκτρονική διεύθυνση που είχε δηλώσει για να ψηφίσει στις εθνικές εκλογές και όχι στις ευρωεκλογές. Η μήνυση στρέφεται κατά του υπουργείου Εσωτερικών γιατί δεν διαφύλαξε τα προσωπικά της δεδομένα.

Με την αγωγή, η ενάγουσα ζητεί από το ελληνικό Δημόσιο χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης ποσού 20.000 ευρώ, έντοκα από την επίδοση της αγωγής και μέχρι την εξόφληση.

Ο κ. Σωτηρόπουλος έκανε μεν τη διευκρίνιση ότι πρόκειται για στοιχεία σχετικά με τις εθνικές εκλογές, αποκάλυψε όμως ότι εξετάζεται και η ενδεχόμενη εμπλοκή ενός τρίτου ατόμου στη διαρροή των emails. Πρόκειται, σύμφωνα με όσα είπε, για μία συνεργάτιδα του καρατομημένου πλέον γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη, που φέρεται να έδωσε τα στοιχεία στον πρώην γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ, Νίκου Θεοδωρόπουλου, ο οποίος με τη σειρά του τα παρείχε στην κυρία Ασημακοπούλου.

Ανάλογες αγωγές αναμένεται να καταθέσουν και πολλοί άλλοι απόδημοι, όπως γνωστοποιούν ορισμένοι εξ αυτών στα κοινωνικά δίκτυα. Κάποιοι μάλιστα συνδέουν ευθέως τη διαρροή με την πλατφόρμα για την επιστολή ψήφο στις ευρωεκλογές και έχει ενδιαφέρον να φανεί τι έκταση και τι βάθος θα λάβουν αυτές οι καταγγελίες.

Αγωνία για τις έρευνες, πίεση για παραίτηση Κεραμέως

Με δεδομένα όλα αυτά, η κυβέρνηση αναμένει με αγωνία και τις τρεις έρευνες, που βρίσκονται σε εξέλιξη και γίνονται από τη δικαιοσύνη, την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων, αλλά και το υπουργείο Εσωτερικών με την ΕΔΕ.

Στο πολιτικό επίπεδο πάντως, η αντιπολίτευση δεν έχει πειστεί από τις εξηγήσεις και τις δηλώσεις της κυβέρνησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωνε χθες ότι «αντί παραιτήσεως, η κα Κεραμέως πραγματοποιεί κομματικές φιέστες στο εξωτερικό».

Και πρόσθετε: «Οι πρωτοφανείς αποκαλύψεις σχετικά με την διαρροή των προσωπικών δεδομένων των Αποδήμων ψηφοφόρων από το Υπουργείο Εσωτερικών στον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ, θα είχαν οδηγήσει στην άμεση αποπομπή της αρμόδιας Υπουργού σε οποιαδήποτε ευνομούμενη ευρωπαϊκή χώρα και σε άμεση διαλεύκανση του σκανδάλου από την Δικαιοσύνη. Δυστυχώς, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδεικνύει για άλλη μια φορά το πως αντιλαμβάνεται το κράτος δικαίου και την θεμελιώδη αρχή της διάκρισης των εξουσιών.

Αντί της απολογίας της στον ελληνικό λαό και της παραιτήσεώς της από την θέση της ΥΠΕΣ, η κα Κεραμέως σε μια κίνηση – μνημείο πολιτικού θράσους, πραγματοποιεί ‘’ενημερωτικές’’ επισκέψεις σε ΗΠΑ και Καναδά για να μιλήσει στο ίδιο κοινό του οποίου τα προσωπικά δεδομένα, εργαλειοποιήθηκαν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για ψηφοθηρικούς σκοπούς.

Αλήθεια πως περιμένει η κυβέρνηση να εμπιστευθούν οι εκλογείς την διαδικασία της επιστολικής ψήφου, όταν μόλις τρεις μήνες πριν τις ευρωεκλογές διακινούνται παρανόμως τα προσωπικά στοιχεία των εκλογέων;»

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Γλαβίνας, έκανε λόγο για πολιτική ευθύνη που πρέπει να αναληφθεί, αναφερόμενος στο σκάνδαλο της διαρροής απόρρητων προσωπικών δεδομένων εκλογέων εξωτερικού μέσω του υπουργείου Εσωτερικών και του Τομεάρχη Αποδήμων της Νέας Δημοκρατίας στην ευρωβουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

«Υπάρχει πολιτική ευθύνη και πρέπει να αναληφθεί. Δεν είναι μόνο οι αντικειμενικές ευθύνες του γενικού γραμματέα ή κάποιου στελέχους του υπουργείου. Είναι σαφές ότι εγείρεται θέμα για την Υπουργό Εσωτερικών», επισήμανε ο κ. Γλαβίνας και επέμεινε στις παλινωδίες της Νίκης Κεραμέως.

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ: Επιστρέφει ο διμέτωπος αγώνας με φόντο τις δημοσκοπήσεις – «Πυρά» σε Μητσοτάκη και Κασσέλακη 

Νέος γύρος ανακοινώσεων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τις εταιρείες στο Ντελαγουέρ και το ταξίδι στη Σίβα

Σκάνδαλο emails: Γεγονός η πρώτη αγωγή από απόδημο κατά του ελληνικού Δημοσίου

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σκάνδαλο, Απόγνωση, – Πίεση, Κεραμέως,skandalo, apognosi, – piesi, kerameos