Σπίρτζης: Η διάσπαση μπορεί να είναι και προωθητική – Ο Τσίπρας δεν πρέπει να τοποθετηθεί (videos)

«Δεν υπήρξε πολιτική διαφωνία, σύνθεση ή και ρήξη και έτσι το θέμα πήρε οπαδικά χαρακτηριστικά. Από εκεί και πέρα ο καθένας κάνει τις επιλογές του» δήλωσε ο πρώην υπουργός Χρήστος Σπίρτζης.

«Μένω στον ΣΥΡΙΖΑ με όποιον Πρόεδρο. Και με τον κύριο Κασσελάκη. Μένω στον ΣΥΡΙΖΑ όχι με βαριά καρδιά» είπε και πρόσθεσε: «Αυτά που είπα το προηγούμενο διάστημα το εννοώ: πρέπει να δώσουμε πολύ μεγάλη μάχη για να έχουμε ενιαία εκπροσώπηση του δημοκρατικού

κόσμου» πρόσθεσε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε ότι «αυτό που πρέπει να κάνουμε αυτές τις ημέρες είναι να σεβαστούμε ο ένας τον άλλο ακόμη και σε κατάσταση διάσπασης» είπε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Δυστυχώς είναι διάσπαση αυτό που έχει γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μίας απολίτικης διαδικασίας εκλογής προέδρου χωρίς να πάμε σε συνέδριο. Δεν υπήρξε πολιτική διαφωνία, σύνθεση ή και ρήξη και έτσι πήρε οπαδικά χαρακτηριστικά. Απο εκεί και πέρα ο καθένας κάνει τις επιλογές του», συμπλήρωσε σχετικά με τις ραγδαίες εξελίξεις στο κόμμα.

«Πιστεύω ότι πρέπει να δώσουμε μεγάλη μάχη να εκπροσωπήσουμε το ευρύ δημοκρατικό μέτωπο», πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη ο ίδιος δεν θέλησε να τοποθετηθεί δημόσια λέγοντας πως «ό,τι είχα να πω, τα είπα στα όργανα», ωστόσο συμπλήρωσε πως «θέλει πίστωση χρόνου».

Σχετικά με τη δήλωση του κ. Ραγκούση ο κ. Σπίρτζης σχολίασε: «Δεν υπάρχουν σενάρια να μην είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αξιωματική αντιπολίτευση. Πρέπει να υπάρξουν πρωτοβουλίες για να μην αποχωρήσουν κι άλλα μέλη, πρωτοβουλίες άμβλυνσης των αντιθέσεων, πρέπει να σεβαστούμε ο ένας τον άλλον».

«Έχουμε δουλειά απο εδώ και πέρα. […] Αυτό που γίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ δεν συμβάλει στο να χτιστεί ένας αξιόμαχος δεύτερος πόλος στο πολιτικό σύστημα. Ακόμα και η διάσπαση μπορεί να είναι προωθητική προς τα πάνω. Μπορεί και προς τα κάτω. Αν έχουν διαρραγεί και συναισθηματικά και πολιτικά οι σχέσεις των διαφορετικών οπτικών είναι λογικό να μην έχεις μια καλή πορεία» συνέχισε.

«Η πρότασή μου για συμπόρευση με το ΠΑΣΟΚ παραμένει»

Σχετικά με ένα σενάριο συμπόρευσης με το ΠΑΣΟΚ ο ίδιος δήλωσε: «Δεν ανησυχώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κάτω από το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις γιατί δεν έχουμε από το ΠΑΣΟΚ έναν άλλο βηματισμό που να μπορεί να εκπροσωπήσει τον δημοκρατικό κόσμο της χώρας, αν ο ΣΥΡΙΖΑ διαλυόταν και υπήρχε άλλο κόμμα που θα μπορούσε να εκπροσωπήσει τον δημοκρατικό προοδευτικό χώρο θα σας έλεγα ότι δεν έχει καμία σημασία το όνομα. Η πρότασή μου για συμπόρευση με το ΠΑΣΟΚ παραμένει. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διάσπαση και βρίσκεται σε μία περιδίνηση και το τρίτο κόμμα παραμένει τρίτο κάτι σημαίνει αυτό».

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις της Αχτσιόγλου είπε: «Δεν θα μιλήσω για άτομα που έχουμε υπάρξει μαζί στην πολιτική».

«Ο Τσίπρας δεν πρέπει να τοποθετηθεί»

Ερωτηθείς, τέλος, για το αν ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να τοποθετηθεί απάντησε: «Ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να τοποθετηθεί. Δόμησε τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, ήταν η συνεκτική ουσία για τους περισσότερους από εμάς. Η αποχώρησή του και η έναρξη διαδικασίας εκλογής προέδρου δεν συνοδεύτηκε από πολιτικές διαδικασίες και σύνεση. Άρα, καλό είναι η παρακαταθήκη και το ποιοτικό του κεφάλαιο που έχε αφήσει, να μην μπει σε εφήμερες συγκρούσεις με σκοπό να παίξει κάποιον ρόλο και με κάποιους άλλους ανθρώπους να προχωρήσει στη συνοχή και την επανασυγκόλληση του προοδευτικού κόσμου» προσθέτοντας «Μακάρι να είχε τη δυνατότητα να ενώσει τον χώρο ο Τσίπρας».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκαν από την Κεντρική Επιτροπή Κυρίτσης και Μηταφίδης – «Οδηγούμαστε σε εκφυλισμό»

Νίκος Παππάς κατά «Ομπρέλας»: Δεν περίμενα τέτοιο έλλειμμα δημοκρατικής κουλτούρας – Είναι η ώρα να ξεσκονίσουμε (video)

Βίτσας: «Το ΜέΡΑ25 χωράει στον νέο φορέα, δύσκολα Λαφαζάνης-Κωνσταντοπούλου – Θα κατεβούμε στις ευρωεκλογές» (videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σπίρτζης, Τσίπρας,spirtzis, tsipras