Σπιτικό ψωμί

Cucina povera

Απλή και γρήγορη συνταγή για να μοσχοβολήσει το σπίτι μας ψωμί από τα χεράκια μας.

2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. αλάτι
1 κύβο νωπή μαγιά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Νερό όσο πάρει

Εκτέλεση
Λιώνουμε την μαγιά σε χλιαρό νερό.

Προσθέτουμε το λάδι το αλάτι και το αλεύρι λίγο λίγο και αρχίζουμε και ζυμώνουμε και προσθέτουμε το νερό όσο πάρει ώσπου η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια.

Ζυμώνουμε για 10-15 λεπτά το σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί η ανάβουμε λίγο το φούρνο να ζεσταθεί και αφού πρώτα τον κλείσουμε το αφήνουμε το ζυμάρι για λίγο μέσα να φουσκώσει.

Μετά από 20 λεπτά ξαναζυμώνουμε και φτιάχνουμε τα καρβελάκια.

Λαδώνουμε ένα ταψί τα τοποθετούμε μέσα τα σκεπάζουμε για 15-20 λεπτά και τα φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου για 1 ώρα.

συνταγέςσπιτικό ψωμίHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα