Στα άκρα η σύγκρουση ΠΑΣΟΚ – κυβέρνησης: «Όλα όσα κάνει το Μαξίμου είναι μπίζνες»

Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση μετά και τα όσα είπε ο Παύλος Μαρινάκης για το Κίνημα και τον Νίκο Ανδρουλάκη.

«Κυβέρνηση των μπίζνες»

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και με αφορμή την απόφαση της Χαριλάου Τρικούπη να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά ΑΕΙ

(επιβεβαιώνοντας τα ρεπορτάζ του topontiki.gr των προηγούμενων εβδομάδων), κατηγόρησε τον Νίκο Ανδρουλάκη ότι είναι μόνο στα λόγια προοδευτικός ενώ στην πράξη είναι «εκπρόσωπος του πιο γνήσιου αναχρονισμού» που ψάχνει «ασόβαρες δικαιολογίες».

«Ο κ. Μαρινάκης ας μην ανησυχεί για τη φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ. Να τον ανησυχούν περισσότερο τα σκάνδαλα, στα οποία εμπλέκονται τα στελέχη της κυβέρνησης και η συγκάλυψη στο έγκλημα των Τεμπών με τη βούλα της εξεταστικής επιτροπής-παρωδία», απάντησε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο η Χαριλάου Τρικούπη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής:

«Ο κ. Μαρινάκης ας μην ανησυχεί για τη φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ. Να τον ανησυχούν περισσότερο τα σκάνδαλα, στα οποία εμπλέκονται τα στελέχη της κυβέρνησης και η συγκάλυψη στο έγκλημα των Τεμπών με τη βούλα της εξεταστικής επιτροπής-παρωδία. Να τον απασχολεί ότι οι πολίτες είναι δεύτεροι σε ιδιωτικές δαπάνες υγείας μεταξύ των χωρών της ΕΕ και χιλιάδες χειρουργεία είναι σε αναμονή λόγω των δραματικών ελλείψεων προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία. Να τον ανησυχούν η ακρίβεια, η ραγδαία αύξηση των ενοικίων, οι ανισότητες και το υψηλό κόστος παραγωγής των αγροτών. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει απαξιώσει την έννοια της μεταρρύθμισης, γιατί όλα τα μεταφράζουν σε μπίζνες.

Μπίζνες με την golden visa.Μπίζνες στην Παιδεία.Μπίζνες στην Υγεία.Μπίζνες στην πράσινη μετάβαση.

Πίσω από κάθε δήθεν μεταρρύθμιση της κυβέρνησης σας, κ. Μαρινάκη, κρύβονται οι αρεστοί σας, έτοιμοι να ροκανίσουν το δημόσιο χρήμα. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι η επιτομή του καθεστωτισμού και του πελατειακού κράτους. Ναι με την ευκαιρία: Μήπως ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, που απέφυγε ο Υπουργός Δικαιοσύνης χθες στη Βουλή κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για τους Ποινικούς Κώδικες; Γιατί η κυβέρνηση αφήνει παράθυρο ακαταδίωκτης κακουργηματικής απιστίας μέχρι τις 30 Μαρτίου; Ποιους προστατεύει;»

Στα ύψη η σύγκρουση

Κεντρικός στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να γίνει και η απόλυτη αποδόμηση των κυβερνητικών σχεδίων. Γι’ αυτόν τον λόγο άλλωστε στο Κίνημα θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια και θα είναι απέναντι και στις επόμενες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης όπως στην Υγεία και τη Δικαιοσύνη. Μάλιστα, πριν έρθει το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια ο Νίκος Ανδρουλάκης θα συγκαλέσει και το ανώτατο κομματικό όργανο, το Πολιτικό Συμβούλιο, ούτως ώστε να εξηγήσει και την τακτική του.

«Ποινικός λαϊκισμός»

Την ίδια ώρα το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση πως «δίνει τέλος στο φιλελεύθερο διάλειμμα» με αφορμή τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και τα όσα συνέβησαν στη Βουλή.

«Αμέσως μετά την ισότητα στον πολιτικό γάμο, επιστροφή στη συντήρηση. Τροποποιείται η ποινική νομοθεσία. Για πολλοστή φορά, χωρίς να έχει προηγηθεί αξιολόγηση της προηγούμενης ρύθμισης. Χωρίς συγκεκριμένα στατιστικά δεδομένα -εγκληματολογικά, δικαστικά, σωφρονιστικά. Μια δυσμενής παράδοση κακής νομοθέτησης τείνει να εμπεδωθεί. Όμως αυτήν τη φορά, η κυβέρνηση δείχνει να ξεπερνά και τον ίδιο της τον εαυτό. Επιδεικνύει προφανή άγνοια για τη πραγματική κατάσταση των δικαστηρίων και των φυλακών της χώρας. Αν έπρεπε να επιλεγεί ένας τίτλος, πράγματι αυτόν μας τον δίνουν δυο μόλις λέξεις, που ήδη ακούστηκαν πολύ από χθες: ‘ποινικός λαϊκισμός’», αυτά είπε απευθυνόμενος στον Γιώργο Φλωρίδη – ο οποίος ξαναμπαίνει στο στόχαστρο του Κινήματος – από το βήμα της Βουλής ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Μάντζος.

Διαβάστε επίσης:

Πιέσεις Χατζηδάκη για διασύνδεση ταμειακών μηχανών – POS

Στην κόψη του ξυραφιού ο ΣΥΡΙΖΑ εν αναμονή της ομιλίας Κασσελάκη το απόγευμα – Ισορροπίες, αιχμές και ο ρόλος Παππά

Ποινικός κώδικας: Τσακωμός Φλωρίδη με την αντιπολίτευση – Άγρια κόντρα με Ηλιόπουλο

Keywords
Τυχαία Θέματα