Κασσελάκης στον ΣΚΑΪ: Ο Μητσοτάκης παραδέχθηκε έμμεσα ότι αν πάει φυλακή ο Καραμανλής θα πέσει η κυβέρνηση

Στο κατηγορητήριο κατά Κώστα καραμανλή, αλλά και στους λόγους που αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταθέτει πρόταση Προανακριτικής στη Βουλή αναφέρθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ και τη Σία Κοσιώνη. Μάλιστα, αναφερόμενος στο νόμο περί ευθύνης υπουργών είπε

ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τον αλλάξει αν γίνει κυβέρνηση.

Ξεκίνησε πάντως, από το θέμα της ημέρας, ευχόμενος συλληπητήρια στην οικογένεια της 28χρονης κοπέλας που δολοφονήθηκε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα στους Αγίους Αναργύρους, λέγοντας πως η ενδοοικογενειακή βία είναι τεράστιο θέμα, και πως έχουμε ζητήματα ασφάλειας.

Σε ό,τι αφορά την Προανακριτική σημείωσε ότι υπάρχουν δύο κρίσιμα στάδια, δηλαδή η συγκρότηση της Επιτροπής και το Πόρισμα. Για το πρώτο βήμα, είπε, «έχουμε τους 36 βουλευτές για να προχωρήσουμε», ωστόσο στο δεύτερο βήμα, στην παραπομπή στη δικαιοσύνη ‘η ΝΔ έχει ήδη πει ότι σκοπεύει να αμνηστεύσει τον Κ. Καραμανλή».

Ανέφερε πως «έχουμε ήδη υπεραρκετά στοιχεία για να δικαιολογήσουμε τις 3 κατηγορίες, δηλαδή ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, έκθεση και διατάραξη της ασφάλειας των μεταφορών». Πρόσθεσε πως στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται 11 κακουργηματικές πράξεις τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αιτιολογήσει πλήρως.

Επιπλέον ανέφερε, ότι ήταν ξεκάθαρες οι ενδείξεις και οι προειδοποιήσεις που είχε ο Κ. Αχ. Καραμανλής, κι αυτός σημαίνει, είπε, είναι ενδεχόμενος δόλος. Εξηγώντας περαιτέρω για το λόγο που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προχωρά στην κατάθεση της πρότασης, είπε πως χρειάζεται απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή για να μην αμνηστευτεί ο Κ. Καραμανλής.

Στο ερώτημα γιατί δεν καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ την πρόταση, είπε πως με χαρά θα καταθέσει αν δεσμευτεί ο κ. Μητσοτάκης ότι ο Κ. Καραμανλής θα παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη.

Στην παρατήρηση ότι ο νόμος ευθύνης υπουργών προβλέπει κάποιες διαδικασίες, μεταξύ αυτών την κατάθεση της πρότασης Προανακριτικής το νόμο περί ευθύνης υπουργών είπε ότι δεσμεύεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ αν γίνει κυβέρνηση θα τον αλλάξει. «Δεσμεύομαι ότι θα αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε έμμεσα ότι αν πάει φυλακή ο κ. Καραμανλής, θα πέσει η Κυβέρνηση».

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Κασσελάκη με τον Κωνσταντίνο Μενουδάκο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων την Τετάρτη

Άγιοι Ανάργυροι: Νέα τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για νομική αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία»

Λάσπη στον ανεμιστήρα στο δρόμο προς τις ευρωκάλπες και η περίφημη φράση του Ανδρέα «χτυπήστε εμένα»

Keywords
Τυχαία Θέματα