Στο πρωθυπουργικό μικροσκόπιο πέντε υπουργοί, οι σαρωτικές αλλαγές σε Ένοπλες Δυνάμεις και ΕΛΑΣ και οι πονοκέφαλοι του Κασσελάκη

Καλημέρα καλή εβδομάδα και καλή σεζόν.

Μετά την ανάπαυλα λόγω εορτών – τι ανάπαυλα δηλαδή -ανασχηματισμό είχαμε, επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ στα Χανιά είχαμε, «βόμβες» Κούγια για στημένο πρωτάθλημα και παρότρυνση στον πρωθυπουργό να το διακόψει είχαμε.

Δεν τις λες και διακοπές αυτές.

Σήμερα ο Μητσοτάκης ξεκινάει τις επισκέψεις του στα υπουργεία πηγαίνοντας στο Μετανάστευσης και Ασύλου όπου θα ακούσει τι έχει γίνει αυτό το διάστημα εκεί – λες και δεν ξέρει – αν και όπως λένε οι γνωρίζοντες στο τσακ την γλίτωσε

στον ανασχηματισμό ο εν λόγω υπουργός Δημήτρης Καιρίδης. Καλός καθηγητής είναι, ξέρει από εξετάσεις, ελπίζουμε και του ευχόμαστε να τις περάσει στο επόμενο εξάμηνο.

Και για να κλείσουμε το θέμα του ανασχηματισμού ή όπως το είπαν «μικρή διόρθωση» να σας πω ότι ο πρωθυπουργός το αποφάσισε παραμονή Πρωτοχρονιάς και τους μόνους που ενημέρωσε ήταν ο Χρυσοχοΐδης και ο Άδωνις.

Τα άλλα τα ξέρετε.

Επομένως να περιμένετε ανασχηματισμό μετά τις ευρωεκλογές και μάλιστα θα είναι ευρύτατος, όχι ευρύτερος, ευρύτατος.

Και αυτό γιατί 4-5 υπουργοί είναι στο «σκοπευτικό» του Μητσοτάκη, αφού δεν τα πάνε καλά, αλλά τους έδωσε ένα περιθώριο μπας και βελτιώσουν την επίδοση τους.

Και μετά από κάποια σκαμπανεβάσματα το τελευταίο καιρό, ο υπουργός που είναι στα πάνω του και στην εκτίμηση του Μητσοτάκη είναι ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης. Ο οποίος πράγματι συνέταξε ένα -κατά τον Μητσοτάκη- εξαιρετικό νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια.

Κρίσεις σε Ένοπλες Δυνάμεις και ΕΛΑΣ

Μπορεί να είχαμε μικρές και περιορισμένες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, δεν θα γίνει όμως το ίδιο στην ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Εδώ να περιμένετε -εντός του δεκαημέρου- να έρθουν τα πάνω κάτω. Δένδιας και Χρυσοχοΐδης έχουν πάρει το πράσινο φως – με δυο τρεις βασικές συνεννοήσεις για πρόσωπα – να κάνουμε μεγάλες ανατροπές.

Σας είχαμε ενημερώσει εγκαίρως για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Γενικά Επιτελεία.

Με την ευκαιρία της επιστροφής Χρυσοχοίδη στην Κατεχάκη, ανάλογο τσουνάμι έρχεται και στην ΕΛΑΣ λοιπόν.

Για να δούμε.

Η ατζέντα Κασσελάκη και ο πονοκέφαλος των Σπετσών

Στα του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν ανασχηματισμοί και τέτοια.

Υπάρχουν όμως άλλοι πονοκέφαλοι.

Ο Στέφανος Κασσελάκης επέστρεψε και αρχίζει συσκέψεις.

Το πρόγραμμα, έμαθα, θα είναι πλέον βαρύ και πυκνό.

Βαρύ από πολιτικής άποψης. Και πυκνό, επειδή η φιλοδοξία του είναι να παράγει διαρκώς γεγονότα.

Για παράδειγμα θα εμφανίζεται συχνά στη Βουλή. Με σκοπό, όπως μου λένε, να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ πολλές νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Ήδη δρομολογεί την πρόταση νόμου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Αλλά θα ακολουθήσουν κι άλλα.

Βέβαια, πρέπει να διαχειριστεί τα αποτελέσματα των κινήσεων που έγιναν τις αμέσως προηγούμενες ημέρες.

Βλέπετε ούτε η ιδέα να συνεδριάσει την κοινοβουλευτική ομάδα στις Σπέτσες έγινε δεκτή με ενθουσιασμό, ούτε η «αποκάλυψη» ότι ο Μητσοτάκης του πρότεινε να γίνει υπουργός της ΝΔ το 2019.

Αφενός, προτάσεις δεν γίνονται αν δεν δώσεις δικαιώματα.

Και αφετέρου, τις Σπέτσες ίσως πρέπει να τις σκεφτεί ξανά. Δεν είναι όλοι οι βουλευτές πρόθυμοι να πάνε. Ούτε τα πλάνα από μία κομματική συνεδρίαση σε ένα νησί θα είναι το καλύτερο ρεπορτάζ σε τηλεοράσεις και site, όταν θα έρθει η ώρα.

Διαβάστε επίσης:

Τα μπρος πίσω του Μαξίμου με το γάμο, το Σπετσιώτικο βέρτιγκο του ΣΥΡΙΖΑ και ο ανεπιθύμητος Ελπιδοφόρος

Ο αιφνίδιος ανασχηματισμός, η αγωνία του Βορίδη, ο ακούσιος ρόλος του… Φλωρίδη και τα ερωτήματα Δόμνα και Αγαπηδάκη

Νέα Αριστερά για τη νέα αναβολή στον γάμο των ομοφύλων ζευγαριών: «Ο Μητσοτάκης πειθάρχησε στις κραυγές των ακροδεξιών στο κόμμα του»

Keywords
Τυχαία Θέματα