Στόλτενμπεργκ για ρωσικό πύραυλο: Πολύτιμος σύμμαχος η Πολωνία, σε εγρήγορση το ΝΑΤΟ

Στις εξελίξεις στην Πολωνία, χώρας μέλους του ΝΑΤΟ, με την είσοδο αγνώστου αντικειμένου στον εναέριο χώρο της, αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Το ΝΑΤΟ παρακολουθεί την κατάσταση στην Πολωνία, καθώς ένας ρωσικός πύραυλος φαίνεται πιθανότατα να εισήλθε σήμερα στον εναέριο χώρο

αυτής της χώρας-μέλους της Συμμαχίας, ανέφερε σε ανάρτησή του στο X ο Στόλτενμπεργκ.

Spoke with President @AndrzejDuda about the missile incident in #Poland. #NATO stands in solidarity with our valued Ally, is monitoring the situation & we will remain in contact as the facts are established. NATO remains vigilant.

— Jens Stoltenberg (@jensstoltenberg) December 29, 2023

«Συνομίλησα με τον (Πολωνό) πρόεδρο Αντρέι Ντούντα για το περιστατικό με πυραύλους στην Πολωνία. Το ΝΑΤΟ στέκεται αλληλέγγυο με τον πολύτιμο σύμμαχό μας, παρακολουθεί την κατάσταση και θα παραμείνουμε σε επαφή καθώς γίνεται διασταύρωση των γεγονότων. Το ΝΑΤΟ παραμένει σε εγρήγορση», τόνισε ο Στόλτενμπεργκ .

Υπενθυμίζεται ότι οι πολωνικές αρχές τέθηκαν σε συναγερμό όταν άγνωστο αντικείμενο εισήλθε στον εναέριο χώρο της Πολωνίας, χώρας-μέλους του ΝΑΤΟ, από την κατεύθυνση των συνόρων με την Ουκρανία το πρωί της Παρασκευής, όπως δήλωσε η Διοίκηση Επιχειρήσεων του πολωνικού στρατού, ενώ η Ρωσία πραγματοποίησε μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις της κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Ουκρανία από τότε που εισέβαλε στη χώρα.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Πάνω από 90.000 αστυνομικοί και 5.000 στρατιωτικοί σε επιφυλακή την παραμονή Πρωτοχρονιάς υπό τον φόβο επιθέσεων

Έλεγχοι σε 1.370 αεροπλάνα της Boeing παγκοσμίως λόγω «χαλαρής βίδας»

Le Figaro: Αρκετοί οι Γάλλοι συνταξιούχοι επιλέγουν να ζήσουν σε Ελλάδα και Κύπρο – Τι φόρους γλιτώνουν

Keywords
Τυχαία Θέματα