Στον Άρειο Πάγο την Τρίτη ο Στέφανος Κασσελάκης πριν την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Πρώτο τετ α τετ με Μητσοτάκη την Τετάρτη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης θα μεταβεί αύριο στις 9:30 πμ στον Άρειο Πάγο και θα συναντηθεί με την εισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου, Γεωργία Αδειλίνη.

Αν και επισήμως από την Κουμουνδούρου, δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος της συνάντησης, ωστόσο προφανώς θα συνδέεται με τις πρόσφατες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Για «ένοχη σιωπή» της κυβέρνησης εν μέσω νέων αποκαλύψεων και τους κοινούς στόχους μεταξύ ΕΥΠ

και Predator έκανε λόγο νωρίτερα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δώρα Αυγέρη καθώς ο «κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε σήμερα να απαντήσει στις δημοσιογραφικές ερωτήσεις για τις αποκαλύψεις που επιβεβαιώνουν την πολιτικά και ποινικά κολάσιμη λειτουργία ενιαίου κέντρου παρακολουθήσεων ΕΥΠ – Predator».

«Όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση να κρύψει τις πολύπλευρες ευθύνες της για το σκάνδαλο των υποκλοπών, να περιορίσει την εμπλοκή της και να υποβαθμίσει το μέγεθός του, δεν θα τα καταφέρει με την ένοχη σιωπή της και κάθε άλλη μεθόδευση που έχει επιλέξει» τονίζει η Δώρα Αυγέρη υπογραμμίζοντας ότι «τα ζητήματα της Δημοκρατίας, της λειτουργίας της Δικαιοσύνης, της προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων δεν είναι αποδεκτές “παράπλευρες απώλειες” ενός “επιτελικού παρακράτους” στην υπηρεσία ενός ανθρώπου και μιας παράταξης».

Παράλληλα η Δ. Αυγέρη επικαλούμενη τις καταγγελίες του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρ. Ράμμου στην επιτροπή LIBE του Ευρκοινοβουλίου, για απειλές, διώξεις των μελών της που διερευνούσαν την υπόθεση, αντισυνταγματικές αλλαγές στη σύνθεσή της και ενέργειες που συντηρούν τον διεθνή διασυρμό της χώρας, υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να δώσει εξηγήσεις.

«Ότι η κυβέρνηση αποτελεί μέρος του προβλήματος είχε γίνει σαφές και ξεκάθαρο στον ελληνικό λαό από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο, το οποίο φέρει τη σφραγίδα του Κυρ. Μητσοτάκη, στον άμεσο έλεγχο του οποίου βρίσκεται η ΕΥΠ. Σ’ αυτόν τον λαό οφείλει πρώτα απ’ όλα εξηγήσεις η κυβέρνηση και να είναι σίγουρη ότι θα αναγκαστεί να τις δώσει» επισημαίνει η Δ. Αυγέρη.

Κ.Ο. το απόγευμα

Εντωμεταξύ, με στόχο τη γείωση με τα καθημερινά προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία και τους πολίτες, ο Στέφανος Κασσελάκης, συγκαλεί αύριο Τρίτη στις 6μμ την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή.

Στη συζήτηση έχουν κληθεί και θα συμμετάσχουν οι συντονιστές/συντονίστριες και οι αναπληρωτές/αναπληρώτριες των Τμημάτων της Κεντρικής Επιτροπής.

Έτσι, όπως αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου, μετά την επιτυχημένη περιοδεία του Στέφανου Κασσελάκη στη Θεσσαλονίκη, το νομό Ημαθίας και τη Λάρισα, στο επίκεντρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τίθενται δύο από τα πλέον κρίσιμα θέματα που απασχολούν καθημερινά τους πολίτες και απαιτούν απαντήσεις: η ακρίβεια και η λειτουργία του κρατικού μηχανισμού.

Ειδικότερα, στην αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα τεθεί το μείζον ζήτημα της ακρίβειας που εξανεμίζει το εισόδημα των πολιτών και γονατίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Το προσχέδιο του κυβερνητικού προϋπολογισμού, όχι μόνο δεν απαντά, αλλά επιτείνει περαιτέρω το πρόβλημα. Ως προϋπολογισμό ακρίβειας τον αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και σε αυτό το πλαίσιο σε διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς και την κοινωνία των πολιτών, θα παρουσιάσει τεκμηριωμένες και εφαρμόσιμες προτάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Επίσης, σύμφωνα με τις πηγές της Κουμουνδούρου, θα αναλυθεί το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών «Νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων φορέων του δημοσίου τομέα, ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς τους και λοιπές διατάξεις». Ένα νομοσχέδιο, το οποίο κάτω από τον ευφημισμό του τίτλου και τον ψευδεπίγραφο μανδύα αξιοκρατίας, ουσιαστικά διαιωνίζει τον άκρατο κομματισμό και την ευνοιοκρατία στη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, παράλληλα με την αντίκρουση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης, σε συνεργασία με θεσμικούς και συλλογικούς φορείς θα παρουσιάσει στους πολίτες ένα συνολικό σχέδιο ανασυγκρότησης και αναμόρφωσης της Δημόσιας Διοίκησης, ξεδιπλώνοντας τη δική του εναλλακτική πρόταση για την στελέχωση των Διοικήσεων του Δημοσίου, με οδηγό τις αρχές της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας.

Τι να περιμένουμε από τη συνάντηση με Μητσοτάκη

Όπως ανακοινώθηκε επισήμως, στις 10 το πρωί της Τετάρτης, στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, όπως, άλλωστε, είχε ζητήσει μετά την εκλογή του νέου προέδρου του κόμματος της μείζονος αντιπολίτευσης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σημείωσε ότι η συνάντηση θα έχει και θεσμικό χαρακτήρα, ωστόσο, δεν θέλησε να επεκταθεί σε ζητήματα όπως η ατζέντα της ή αν θα γίνουν δηλώσεις μετά το τέλος της, εκτός από κάποιο μικρό διάλογο μπροστά στις κάμερες κατά την έναρξη της συνάντησης.

Μένει, λοιπόν, να φανεί αν θα πρόκειται απλώς και μόνο για μια συνάντηση γνωριμίας ή αν Μητσοτάκης και Κασσελάκης θα μπουν και σε ζητήματα ουσίας, αν και η κυβέρνηση ήδη έχει κατηγορήσει το νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ότι έχει… προσχωρήσει σε πρακτικές «πολακισμού». Ίδωμεν…

Διαβάστε επίσης:

«Δώρο» ύψους 6,8 εκατ. ευρώ στα κανάλια «λόγω Ουκρανίας»

Κρίση στη Μέση Ανατολή: Παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, αλλά… υπάρχουν δυσκολίες

Σπαρτιάτες: Με το… σταγονόμετρο η πληροφόρηση των βουλευτών για τη δικογραφία

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άρειο Πάγο, Τρίτη, Στέφανος Κασσελάκης, ΣΥΡΙΖΑ,areio pago, triti, stefanos kasselakis, syriza