Μητσοτάκης σε Δούκα: «Έχουμε κάνει την Αθήνα τουριστικό προορισμό 12 μήνες τον χρόνο»

Στο πρωθυπουργικό γραφείο, στο Μέγαρο Μαξίμου υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον εκλεγμένο Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα.

Ο πρωθυπουργός είχε θερμή χειραψία με τον νέο Δήμαρχο, συνεχάρη τον κ. Δούκα για την εκλογή του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στη θητεία του.

Συναντήθηκα σήμερα με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα. Συζητήσαμε για τις προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής και για ζητήματα όπου η Κυβέρνηση και η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορούν να συνεργαστούν προς όφελος των δημοτών και των κατοίκων της Πρωτεύουσας.

pic.twitter.com/Ol8Go9l4wA

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) November 16, 2023

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν οι προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής, και ζητήματα όπου η κυβέρνηση και η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορούν να συνεργαστούν προς όφελος των δημοτών και των κατοίκων της πρωτεύουσας.

Ο διάλογός τους την ώρα της υποδοχής:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καλώς ήρθες και συγχαρητήρια. Έλα κάτσε.

Χάρης Δούκας: Η προσέγγιση που ήταν και άνθρωποι του τουρισμού εκεί και συζητούσαν εμβληματικά έργα και αρκετή ώρα ε;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Και βέβαια. Ο τουρισμός για την Αθήνα έχει ιδιαίτερη σημασία. Καταφέραμε και την έχουμε κάνει προορισμό 12 μήνες τον χρόνο, αλλά τώρα έχουμε άλλου είδους προκλήσεις να αντιμετωπίσουμε.

Χάρης Δούκας: Η αναπτυξιακή του δήμου έχει έντονα το τουριστικό κομμάτι και με απασχολεί πώς θα έχει μια ισορροπία κατοίκων.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Είναι σωστοί αυτοί οι προβληματισμοί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη συνάντηση με τον Χάρη Δούκα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ είχε πει το πρωί: «Προσβλέπω σε μια ουσιαστική συνεργασία. Υπάρχουν αποφάσεις που άπτονται της ζωής του δήμου αλλά οι αποφάσεις είναι της κυβέρνησης. Για παράδειγμα το Μετρό στην πλατεία Εξαρχείων θα προχωρήσει κανονικά. Ξέρω ότι υπάρχει συζήτηση για τη Βασιλίσσης Όλγας, στη νομολογία υπάρχει το δεδικασμένο ότι πεζοδρομείται, δεν ξεπεζοδρομείται. Πολύ δύσκολο και λάθος να ανοίξει ξανά για τα αυτοκίνητα».

«Κάμερες θα μπουν. Ο προγραμματισμός είναι για 700 ξεκινώντας από το κέντρο της Αθήνας. Από τη στιγμή που καλύπτουν δημόσιο χώρο δεν βλέπω να υπάρχει κανένα ζήτημα. Και στα ζητήαμτα της γενικότερης παραβατικότητας προσφεύγουμε σε ιδιωτικές κάμερες. Είναι καλύτερο αυτό να μπορούμε να το κάνουμε δημόσια. Υπάρχουν εργαλεία που μπορούν να μας βοηθήσουν να κάνουμε την καθημερινότητα καλύτερη»

Νωρίτερα, ο εκλεγμένος Δήμαρχος Αθηναίων επισκέφτηκε το Πολυτεχνείο ενόψει της επετείου της 17 Νοέμβρη.

Διαβάστε επίσης:

Φλωρίδης υπέρ Ανδρουλάκη για την ένταση στο Πολυτεχνείο – «Παριστάνουν τους αγωνιστές και επιτίθενται σε πολιτικούς αρχηγούς»

Κασσελάκης για «μόρφωμα» και περί μπλοκ Goldman Sachs στο Πολυτεχνείο: «Διπλή επίδειξη πολιτικής ανηθικότητας από την ΝΔ»

Μπαράζ επαφών Τσίπρα – Συνάντηση με τον Νάσο Ηλιόπουλο

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη, Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα,synantisi kyriakou mitsotaki, dimarcho athinaion chari douka