Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τουλάχιστον 300 άτομα στη συνοδεία του Τούρκου προέδρου

Τουλάχιστον 300 άτομα θα περιλαμβάνει η συνοδεία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο ταξίδι που θα πραγματοποιήσει στην Αθήνα, στις 7 Δεκεμβρίου, για τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το μέγεθος της αποστολής του Τούρκου προέδρου αποτελεί ένα μήνυμα προς την ελληνική πλευρά για τη σημασία που δίνει η Άγκυρα στις συνομιλίες με την Ελλάδα. Η παρουσία συγκεκριμένων υπουργών στην ελληνική πρωτεύουσα δίνει το στίγμα του εύρους των συζητήσεων

που θα λάβουν χώρα ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στην τουρκική αποστολή θα βρίσκονται τουλάχιστον 9 κορυφαίοι υπουργοί με τους γραμματείς και τους συμβούλους τους, επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι.

Πιο συγκεκριμένα, στην αποστολή της Τουρκίας για την Αθήνα θα είναι ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια, ο υπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού Μεχμέτ Νουρί Ερσόι, ο υπουργός Οικονομικών Μεχμέτ Σιμσέκ, ο υπουργός Ενέργειας και Τεχνολογίας Αλπαρσλαν Μπαϊρακτάρ, ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτσιά, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιλμάζ Τουντζ, ο υπουργός Παιδείας Γιουσούφ Τεκίν, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Μεχμέτ Οζχασεκί.

Στην τουρκική αποστολή θα βρίσκονται τουλάχιστον 150 άτομα, σύμβουλοι και ασφάλεια του προέδρου, κάτι που σημαίνει ότι ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν δύο αεροπλάνα, ένα για τον πρόεδρο και την προσωπική του συνοδεία και ένα για την υπόλοιπη αποστολή.

Διαβάστε επίσης:

Αλλαγή στάσης ΣΥΡΙΖΑ για Τέμπη: Λέει «ναι» στην Εξεταστική Επιτροπή του ΚΚΕ, την Τετάρτη η συζήτηση στη Βουλή

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Επίσημη αργία η 17η Νοεμβρίου»

Κόντρα για το «μαξιλάρι Τσακαλώτου»: «Διάβασε για να μην εκτίθεσαι, μην υπονομεύεις τον άθλο Τσίπρα» απαντά ο Δραγασάκης στον Κασσελάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, Τουλάχιστον 300, Τούρκου,synantisi mitsotaki – erntogan, toulachiston 300, tourkou