Συνεδριάζει εκτάκτως το ΣτΕ για τη συνταγματικότητα του δημοψηφίσματος

ΕΛΛAΔΑ

Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει ξεκινήσει, ήδη, από τις 12:15, η ακροαματική διαδικασία για τις προσφυγές που έχουν καταθέσει ένας δικηγόρος και ένας πολιτικός μηχανικός, υποστηρίζοντας ότι οι νομοθετικές πράξεις (Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου και Προεδρικό Διάταγμα) για τη διεξαγωγή του επικείμενου δημοψηφίσματος είναι αντισυνταγματικές και παράνομες.

Ο σύμβουλος Επικρατείας, Δημήτρης Σκαλτσούνης, κατά την έναρξη της διαδικασίας, διάβασε

την εισήγησή του και στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο δικηγόρος Σπύρος Νικολάου, ο οποίος μαζί με τον πολιτικό μηχανικό Δημήτρη Μαναό είναι οι προσφεύγοντες στο ΣτΕ κατά του δημοψηφίσματος.

Ο κ. Νικολάου υποστήριξε ότι αρμόδιο για να επιλύσει το ζήτημα είναι το Συμβούλιο της Επικρατείας και όχι το Εκλογοδικείο, όπως υποστηρίζεται, καθώς το τελευταίο θα επιληφθεί «κατόπιν εορτής». Επίσης, ο κ. Νικολάου υπεραμύνθηκε της αντισυνταγματικότητας τόσο της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου όσο και του Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο, μάλιστα, χαρακτήρισε ανυπόστατο. Στη συνέχεια ξεκίνησαν τις αγορεύσεις τους οι παρεμβαίνοντες δικηγόροι, οι οποίοι τάσσονται υπέρ των θέσεων του ελληνικού Δημοσίου, υποστηρίζοντας ότι οι προπαρασκευαστικές νομοθετικές διατάξεις του δημοψηφίσματος είναι συνταγματικές και νόμιμες.

Η ακροαματική διαδικασία συνεχίζεται.

ΣτΕΔημοψήφισμαπροσφυγήσυνεδρίασηαπόφασησυνταγματικότηταπολίτεςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα