ΣΥΡΙΖΑ: Αναταραχή με διαρροές για κριτική από το Εκτελεστικό Γραφείο στον Κασσελάκη, που απαντά μιλώντας για «προπαγάνδα Μαξίμου – Γκρίνμπεργκ»

Διαρροές που έφεραν μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ να ασκούν κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη για σειρά δηλώσεών του, όπως αυτές περί «ιερής συμμαχίας του ΝΑΤΟ» και το «πατρίς-θρησκεία- οικογένεια», ή για την αφήγησή του «θαύματος» στη βάφτισή του, προκάλεσαν μεγάλη αναταραχή στην Κουμουνδούρου το βράδυ της Πέμπτης.

Αφού υπήρξε ανακοίνωση από την Κουμουνδούρου, που μιλούσε για «ψεύδη», παρέμβηκε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο

συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στο Χ (πρώην twitter) o Στέφανος Κασσελάκης διαψεύδει δημοσιεύματα περί «έντονης κριτικής» που του ασκήθηκε κατά την συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου το μεσημέρι και αποδίδει τα δημοσιεύματα σε «δάκτυλο» ΝΔ. Καλεί δε τον δημοκρατικό κόσμο να βρίσκεται σε εγρήγορση «και να φιλτράρει όσα φτάνουν στα μάτια και τ’ αυτιά του».

Με τον τρόπο αυτό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ουσία ξεκαθαρίζει παράλληλα ότι η απόφασή του να εξαιρέσει από το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών του ΣΥΡΙΖΑ τον Δημήτρη Παπανώτα δεν πυροδοτησε προβλήματα στο εσωτερικό του κόμματος.

Η ανάρτησή του έχει ως εξής:

«Σήμερα είχαμε συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου. Σε εξαιρετικό κλίμα, συζητήσαμε για την αυριανή μας εκδήλωση και τις ευρωεκλογές.

Το Μαξίμου έδωσε στα site που χορηγεί την εντολή να γράψουν πανομοιότυπα άρθρα περί «έντονης κριτικής στον Κασσελάκη και εσωστρέφειας». Ευθεία μέθοδος, όπως η μονταζιέρα για τα Τέμπη.

Δε χαίρονται με την ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ – γιατί φοβούνται ότι η χώρα θα αποκτήσει ισχυρή αντιπολίτευση που δε φοβάται τα συμφέροντα.

Είναι βέβαιο ότι ως τις ευρωεκλογές, το σύστημα προπαγάνδας Μαξίμου – Γκρίνμπεργκ θα παίξει τα ρέστα του.

Ζητώ από τον δημοκρατικό κόσμο να είναι σε εγρήγορση και να φιλτράρει όσα φτάνουν στα μάτια και τα αυτιά του».

Σήμερα είχαμε συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου. Σε εξαιρετικό κλίμα, συζητήσαμε για την αυριανή μας εκδήλωση και τις ευρωεκλογές.

Το Μαξίμου έδωσε στα site που χορηγεί την εντολή να γράψουν πανομοιότυπα άρθρα περί «έντονης κριτικής στον Κασσελάκη και εσωστρέφειας». Ευθεία…

— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) April 18, 2024

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί σχόλιο πηγών του ΣΥΡΙΖΑ που ανέφερε χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις:

«Δημοσιεύματα που αναφέρονται στο περιεχόμενο της συζήτησης της σημερινής συνεδρίασης του εκτελεστικού γραφείου υπό την προεδρία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη είναι απολύτως ψευδή».

Η συνεδρίαση αφορούσε στον προγραμματισμό του κόμματος για το επόμενο διάστημα με επίκεντρο την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου το βράδυ της Παρασκευής, αλλά πληροφορίες έφεραν να τίθενται στο τραπέζι και όλα τα θέματα που έχουν ανακύψει την τελευταία εβδομάδα από τοποθετήσεις και επιλογές του προέδρου, ιδίως κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ αλλά και να ασκείται κριτική στις τοποθετήσεις του κ. Κασσελάκη, καθώς στο μεταξύ είχαν διατυπωθεί και διαφωνίες δημοσίως από στελέχη του κόμματος, όπως ο Γιώργος Τσίπρας, ο οποίος είχε μιλήσει για «μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ», ζητώντας να μην «αλλάξει η ψυχή» της παράταξης.

Οι ίδιες πληροφορίες έλεγαν ότι το κλίμα ήταν εποικοδομητικό με τον πρόεδρο να ακούει, χωρίς να αντιδρά και πάντως χωρίς να «ξεφεύγει» η συζήτηση.

Απομάκρυνση Παπανώτα και παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου

Όλα αυτά έγιναν στη σκιά της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η σχετική απόφαση ελήφθη από τον ίδιο τον κ. Κασσελάκη αργά το βράδυ της Τετάρτης και αφού ενημερώθηκε για τις αντιδράσεις στην υποψηφιότητα του δημοσιογράφου για μία αμφιλεγόμενη δήλωσή του στο θέμα της κακοποίησης των γυναικών.

Σημειωτέον ότι το βράδυ της Παρασκευής θα παρουσιαστεί το σύνολο των υποψηφίων του ευρωψηφοδελτίου. Η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη αναμένεται να έχει θετικό πρόσημο και προγραμματική στόχευση, χωρίς αναφορές στη Νέα Δημοκρατία. Επίσης, θα λάβουν το λόγο για μια σύντομη δίλεπτη τοποθέτηση και οι 42 υποψήφιοι.

Σε ό,τι αφορά τους 5 υποψηφίους που έχει επιλέξει ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης δεν αποκαλύφθηκαν τα ονόματα στη συνεδρίαση. Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρουν οι ίδιες πηγές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκε διατεθειμένος να αποκαλύψει ένα από τα 5 ονόματα, αλλά τα μέλη του οργάνου τον απέτρεψαν για λόγους εμπιστευτικότητας.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας – Άμεση κατάπαυση πυρός και παρέμβαση ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη 

Κασιμάτη: Δήλωση για την αρνητική ψήφο της στην ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης – Αιχμές κατά Μπακογιάννη

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Επιμένει η δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση παρά τη μερική επανασυσπείρωση – Παγιώνεται η 2η θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ, Αναταραχή, Εκτελεστικό Γραφείο, Κασσελάκη, Μαξίμου – Γκρίνμπεργκ,syriza, anatarachi, ektelestiko grafeio, kasselaki, maximou – gkrinbergk