ΣΥΡΙΖΑ: «Ανεβαίνει» η οικονομία στην αντιπολιτευτική και προεκλογική ατζέντα – Το απόγευμα η εκδήλωση για ακρίβεια και φορολογικό με ομιλητή τον Κασσελάκη

Στην παρουσίαση των προτάσεών του για την ακρίβεια και την οικονομία προχωρά απόψε ο ΣΥΡΙΖΑ, κι ενώ η κόντρα για τις εταιρείες Κασσελάκη μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης μαίνεται.

Ειδικότερα, ο Στέφανος Κασσελάκης – ο οποίος μετρά αντίστροφα για την στρατιωτική του θητεία που τελικώς θα υπηρετήσει στη Θήβα και όχι στην Σπάρτη –  αναμένεται να παρουσιάσει τις βασικές πτυχές της θετικής ατζέντας του ΣΥΡΙΖΑ

στην εκδήλωση που θα γίνει στην Τεχνόπολη στις 7μ.μ. με γενικό τίτλο «Ελληνικό όνειρο- Ζωή με αξιοπρέπεια». Στην εκδήλωση αυτή αναμένεται να δώσει το στίγμα του κόμματος αναφορικά με την οικονομία, αλλά και παρουσιάσει προτάσεις για την φορολόγηση φυσικών προσώπων κι επιχειρήσεων.

Παράλληλα, ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να σηκώσει τους αντιπολιτευτικούς τόνους έναντι της κυβέρνησης στο κομμάτι της οικονομίας, προκειμένου να αποδομήσει το κυβερνητικό αφήγημα.

Δεν είναι τυχαίο ότι πηγές του κόμματος χθες σημείωναν πως τα πράγματα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας δεν είναι όπως τα παρουσιάζει η κυβέρνηση και παρέπεμπαν σε στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που δείχνουν επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης, ενώ παρέπεμπαν και σε στοιχεία της Eurostat (δημοσιεύονται στην κυριακάτικη Αυγή) για τον πληθωρισμό των τροφίμων λέγοντας πως η Ελλάδα εμφανίζεται έχει υψηλότερο πληθωρισμό και από την εμπόλεμη Ουκρανία (8,33% έναντι 3,7%), ενώ σε μεταξύ των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου μόνο η Μάλτα έχει υψηλότερο πληθωρισμό (10,1%), ενώ μας ακολουθεί η Ισπανία με 7,45%.

Η εκδήλωση για την ακρίβεια είχε προαναγγελθεί από τα τέλη Ιανουαρίου, αλλά τελικώς μεσολάβησε μια καυτή εσωκομματική περίοδος ως το συνέδριο, ως εκ τούτου καθυστέρησε. Το ίδιο και η καμπάνια, που και αυτή θα ξετυλιχτεί τελικώς τις επόμενες εβδομάδες, με βίντεο, infographics κλπ.

Ωστόσο, η οικονομία και η ανάπτυξη μπαίνουν πλέον στην ατζέντα της προεκλογικής ύλης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς θα ακολουθήσει η έτερη εκδήλωση που εκκρεμεί για την στεγαστική κρίση, ενώ ακολουθούν και 4 αναπτυξιακά συνέδρια: σε Πάτρα και Κρήτη (πιθανότατα Ηράκλειο) τον Απρίλιο, ενώ μετά το Πάσχα μέχρι τα μέσα Μαΐου θα ακολουθήσουν δύο ακόμα, σε Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη) και Ανατολική Μακεδονία -Θράκη.

Επίθεση Μητσοτάκη για εταιρείες και «ηθικό πλεονέκτημα» – Απάντηση Κουμουνδούρου με … Βολταίρο

Στο μεταξύ, χθες συνεχίστηκε η κόντρα κυβέρνησης- ΣΥΡΙΖΑ για τις εταιρείες Κασσελάκη, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιτίθεται από το βήμα του προσυνεδρίου της ΝΔ στον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Στον ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξαν έναν νόμο εναντίον του Μητσοτάκη, αλλά τελικά αυτός στρίμωξε τον Κασσελάκη» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ειρωνικά ότι ο όσο ο Κασσελάκης ρωτά τους δικηγόρους του τι ισχύει για τις εταιρείες του με βάση τη διάταξη του 2016, αυτές δανείζουν το κόμμα του. Το δια ταύτα κατά τον πρωθυπουργό είναι ότι «μία τέτοια παράταξη ούτε το ηθικό πλεονέκτημα, ούτε το Κράτος Δικαίου, μπορεί να κάνει σημαίες του».

Σε φόβο για τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που «δείχνουν ότι παίρνουμε τα πάνω μας» απέδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης τη νέα επίθεση του πρωθυπουργού, σχολιάζοντας από τα Νέα Μουδανιά. Επιπρόσθετα ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως ο κόσμος του γυρίζει την πλάτη απογοητευμένος από την ακρίβεια, την συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών και την αλαζονεία της εξουσίας.

Παράλληλα επέμεινε στα περί offshore Μητσοτάκη, λέγοντας καταρχάς πως είναι «αποκαλυπτικό» το γεγονός ότι «ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί πως ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ του 2016 που απαγόρευε σε πολιτικά πρόσωπα να έχουν εταιρείες στο εξωτερικό, έγινε για να τον πλήξει προσωπικά». Και συνέχιζαν λέγοντας πως ο πρωθυπουργός «είτε αναφέρεται στην εταιρεία SCI Personal Ventures, ιδιοκτήτρια του περίφημου ακινήτου του Βολταίρου την οποία απέκρυπτε επι σειρά ετών από το πόθεν έσχες του. Είτε έχει συνηθίσει η Βουλή να νομοθετεί για τον ίδιο και τους φίλους του».

Σε ό,τι αφορά τον Στέφανο Κασσελάκη, η σχετική ανακοίνωση τόνιζε πως «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα υποβάλει κανονικά δήλωση πόθεν έσχες, όπως απαιτεί ο νόμος, τον οποίον ασφαλώς και θα σεβαστεί» απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ κι ενώ νωρίτερα πηγές διευκρίνιζαν ότι προηγουμένως θα καταθέσει αρχική Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης και πως όλα θα γίνουν στους προβλεπόμενους χρόνους.

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης: «Η Θεσσαλονίκη είναι σταυροδρόμι των πολιτισμών»

Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το πόρισμα για τα Τέμπη

Απόσυρση «βλάσφημης» αφίσας του φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ζητά η «Νίκη» – Τι απαντά το υπουργείο Πολιτισμού

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ, Ανεβαίνει, Κασσελάκη,syriza, anevainei, kasselaki