ΣΥΡΙΖΑ: Μηνύματα σύνθεσης και ενότητας από Κασσελάκη εν όψει ευρωεκλογών, με υποσημειώσεις – Συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο

«Οι μηχανές στο φουλ για την ανασυγκρότηση και την προοδευτική αντεπίθεση» είναι το μήνυμα που έστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης μία εβδομάδα μετά το Συνέδριο και λίγο αφότου έχει ανακοινώσει τις αλλαγές σε κόμμα και κοινοβουλευτική ομάδα μέσω της συνέντευξής του στην εφημερίδα Real.

Πλέον ο Στέφανος Κασσελάκης δείχνει να επικεντρώνει στην μάχη των ευρωεκλογών καθώς, όπως είπε, το αμέσως επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει την Διακήρυξή του για τις

Ευρωεκλογές και θα προχωρήσει στην κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου του μέσα από προκριματικές εκλογές.

Σε αυτό το πλαίσιο συνεδριάζει σήμερα στις 11 το πρωί το Εκτελεστικό Γραφείο για πρώτη φορά με τη νέα του σύνθεση, για τον σχεδιασμό των επόμενων κινήσεων. Αλλά και για την …εξοικείωση όλων με τη νέα κατάσταση, δηλαδή την επανενεργοποίηση του οργάνου με προσθήκες προσώπων και νέα εκπρόσωπο Τύπου την Βούλα Κεχαγιά, στη θέση της Δώρας Αυγέρη η οποία αποχώρησε για να θέσει υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές.

Σε συνέχεια των αλλαγών που ανακοίνωσε την Παρασκευή, με την συνέντευξή του στην Real ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε καθαρό και στο ρητορικό επίπεδο πως, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, στόχος του είναι να προχωρήσει με σύνθεση και ισορροπίες.

«Όσοι και όσες θέλουν να συνεισφέρουν στον κοινό μας αγώνα, έχουν θέση στον σχεδιασμό μας» είπε χαρακτηριστικά ενώ έκανε θετική αναφορά στην Όλγα Γεροβασίλη: «είναι Αντιπρόεδρος της Βουλής και ηγετικό μας στέλεχος. Η άποψη και η συμβολή της είναι πολύτιμη για την πρόοδο του κόμματός μας. Δεν βλέπω κανέναν ως “εσωκομματική αντιπολίτευση”». Όσο για τον Αλέξη Τσίπρα, απέφυγε να δώσει οποιαδήποτε συνέχεια και σχολιάσει τις κινήσεις του και όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα και έμεινε στην συγκρατημένη αναφορά «τον σέβομαι και τον τιμώ».

Ο Στέφανος Κασσελάκης, με την αναδιάταξη στην κοινοβουλευτική ομάδα, και την ανασυγκρότηση του ΕΓ, το οποίο φαίνεται θα έχει τον κύριο ρόλο ως όργανο συλλογικής πολιτικής λειτουργίας ως τις ευρωεκλογές, ουσιαστικά έδειξε να αναδιπλώνεται σε μια πιο ρεαλιστική επιλογή.

«Όλοι οι καλοί χωράνε» αλλά και «όλοι κρίνονται»

Αν και πολλές φορές έχει διακηρύξει ότι θα κάνει ριζικές αλλαγές, και με την συνέντευξή του στην ΕΡΤ αμέσως μετά το Συνέδριο, αλλά και πως οι ισορροπίες καθίστανται «παραλυτικές», προς το παρόν αποφεύγει τις συγκρούσεις και επιλέγει την εξομάλυνση του εσωτερικού κλίματος.

Και γιατί οι δυνατότητες είναι αυτές που είναι, καθώς η δεξαμενή έμπειρων στελεχών είναι συγκεκριμένη, και δεν υπάρχει ιδιαίτερος «πάγκος», δεν έχουν φτιαχτεί ακόμη «νέα στελέχη».

Και γιατί η εικόνα εσωτερικού σπαραγμού, δεν έχει ευνοήσει τον ΣΥΡΙΖΑ αντιθέτως τον αποδυναμώνει και τον απαξιώνει συνεχώς και αυτό αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις. Πλέον ο Στέφανος Κασσελάκης, έδειξε να βάζει τον πήχη των ευρωεκλογών στο 17% και άνω, αλλά δεδομένων των συνθηκών και της διαρκούς πτώσης του ΣΥΡΙΖΑ, η επίτευξή του εξακολουθεί να μη δείχνει απλή υπόθεση.

Πάντως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έχει στο μυαλό του και το «μετά» και με την συνέντευξή του έστειλε διακριτικές προειδοποιήσεις προς επίδοξους «αμφισβητίες» την επόμενη μέρα, επιστρέφοντας το «όλοι κρίνονται». Άφησε να εννοηθεί ότι και τα στελέχη θα κριθούν σε αυτές τις ευρωκάλπες: «στις Ευρωεκλογές θα κριθούμε όλοι μας. Και θα κριθούμε κυρίαρχα από τα μέλη και τους φίλους μας, που προσδοκούν με αγωνία να δουν έναν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αντιστοιχισμένο με τις κοινωνικές ανάγκες της εποχής μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Συγχαρητήριο μήνυμα Μητσοτάκη στον Καραλή: «Είμαστε όλοι πολύ υπερήφανοι»

Νέα Αριστερά: Η σύνθεση του μεταβατικού Συντονιστικού, τα νέα πρόσωπα και η κριτική στον κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: Επείγουσα ΕΔΕ για ασθενή ξαπλωμένο σε καρέκλες νοσοκομείου – «Ο υπεύθυνος θα τιμωρηθεί παραδειγματικά»

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ, Μηνύματα, Κασσελάκη, – Συνεδριάζει, Εκτελεστικό Γραφείο,syriza, minymata, kasselaki, – synedriazei, ektelestiko grafeio