ΣΥΡΙΖΑ: Παντιέρα Σπίρτζη, Νοτοπούλου, Μεϊκόπουλου κατά του δημοψηφίσματος – Η «απάντηση» του Τσίπρα

Στελέχη όχι μόνο από την πλευρά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, αλλά και ομάδων, που ήταν κοντά ή στήριξαν την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία, τάσσονται κατά της διενέργειας δημοψηφίσματος.

Μεταξύ των στελεχών αυτών είναι, αναφέρουν πληροφορίες, ο Χρήστος Σπίρτζης, η Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και άλλοι.

Η αντίληψη που φαίνεται να κυριαρχεί σε ένα κομμάτι της κεντρικής επιτροπής είναι ότι η άμεση προσφυγή στα μέλη του κόμματος, ουσιαστικά

υπερβαίνει τα εκλεγμένα ανώτερα συλλογικά όργανα και αποδυναμώνει τη σημασία ενός εκάστου στελέχους στην εσωκομματική σκακιέρα των διαβουλεύσεων και της αναζήτησης ρόλων.

Η αντίθεση φαίνεται να είναι θεμελιώδης ανάμεσα στον νέο αρχηγό και σε ένα σκληρό στρώμα κομματικών παραγόντων κάθε προέλευσης:

Θα διαβουλεύεται για το οτιδήποτε με οποιονδήποτε, είτε μικρό, είτε μεγάλο θέμα ή, όταν θεωρεί ότι πρέπει να ενεργοποιηθεί και η βάση του κόμματος θα προσφεύγει στα μέλη; Θα περιοριστεί στους θεσμούς της αντιπροσωπευτικής εσωκομματικής δημοκρατίας, ακόμα κι όταν αυτή εγκλωβίζεται σε παραλυτικές ισορροπίες ή θα αξιοποιήσει τις καταστατικές πρόνοιες του ΣΥΡΙΖΑ για την άμεση δημοκρατία, της έκφρασης των μελών.

Πάντως στο τελευταίο συνέδριο του κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας αποθέωνε τη σημασία της προσφυγής στα μέλη, στέλνοντας μήνυμα στην κομματική γραφειοκρατία.

πριν γράψετε οτιδήποτε άλλο, θα ήθελα να ακούσετε αυτό το απόσπασμα pic.twitter.com/Qw9z0Di84s

— koiniαν (@koinian) November 10, 2023

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Ανδρουλάκης: Στη Μάλαγα για το Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος

ΣΥΡΙΖΑ: Νέες πιέσεις στον Αλέξη Τσίπρα να παρέμβει στην κρίση – Αρνείται να εμπλακεί στη σύγκρουση ο πρώην πρόεδρος

Όταν στην κυβέρνηση μαζεύονται πολλές κίτρινες κάρτες… – Ένας συν τέσσερις υπουργοί στο μικροσκόπιο

Keywords
Τυχαία Θέματα