ΣΥΡΙΖΑ: Πέμπτος υποψήφιος ο Κασσελάκης στην κούρσα διαδοχής – Το βίντεο πριν την εκκίνηση της εκστρατείας από τα Χανιά

Από τον τόπο καταγωγής του τα Χανιά ξεκινά σήμερα την προεκλογική εκστρατεία του ο Στέφανος Κασσελάκης και συγκεκριμένα από τους Τάφους των Βενιζέλων όπου καλεί σε ανοιχτή συζήτηση μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ (19:15).

Εκτός από αφετηρία της εκστρατείας η εκδήλωση αυτή θα είναι και η πανηγυρική παρουσίαση της υποψηφιότητάς του την οποία ουσιαστικά γνωστοποίησε χθες, αλλά με διαφορετικό τρόπο από αυτόν

που αναμενόταν. Έτσι μπορεί να μην υπήρξε το βίντεο που αναμενόταν και του οποίου η δημοσιοποίηση φαίνεται πως μετατίθεται για σήμερα νωρίς το πρωί, ωστόσο με επιστολή του προς την Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ των Χανίων έκανε γνωστή τη συμμετοχή του στην κούρσα της διαδοχής και θα αποτελέσει την 5η υποψηφιότητα.

Στο κείμενο της επιστολής, που δημοσιοποιήθηκε σε τοπικά ΜΜΕ αναφέρεται: «Ενόψει της επικείμενης ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς μου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., θα βρεθώ την Τρίτη 29 Αυγούστου στα Χανιά. Αισθάνομαι την ανάγκη, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου, η πρώτη μου δημόσια επαφή να γίνει στον τόπο καταγωγής μου και με τους ανθρώπους του τόπου μου. Καλώ τα μέλη και τους φίλους του κόμματος, αλλά και κάθε προοδευτικό και δημοκρατικό συμπατριώτη μου από τα Χανιά, να συναντηθούμε, να γνωριστούμε καλύτερα και να συζητήσουμε τον τρόπο και τον δρόμο που πρέπει να διανύσουμε μαζί για την ανασυγκρότηση του κόμματος και την Αριστερά του μέλλοντος.Ραντεβού την Τρίτη το απόγευμα στις 7.15μμ στους Τάφους του Βενιζέλου».

Παράλληλα, χθες το επιτελείο του κ. Κασσελάκη δημιούργησε ομάδα επικοινωνίας με τους δημοσιογράφους στο whatsapp, ανάλογη με εκείνες που έχουν οι άλλοι τέσσερις υποψήφιοι για την ενημέρωση των συντακτών γύρω από τις προεκλογικές τους εκστρατείες.

Στο μεταξύ, χθες, συνέχισε να καλεί μέλη και φίλους να συμβάλλουν στην πληρέστερη διαμόρφωση της πλατφόρμας του με τις προτάσεις τους και σε βίντεο που ανάρτησε, απάντησε για κάποιες από αυτές. Στην ανάρτησή του ανέφερε: «Όσο οι άλλοι μιλούν για εμάς, εμείς μιλάμε με εσάς. Έχετε πάρει τη σκυτάλη της σύγχρονης Αριστεράς στα χέρια σας. Σας ακούμε, καταγράφουμε, φτιάχνουμε μαζί το σχέδιο μιας καλύτερης ζωής».

Ο Πολάκης… στο κάδρο του Κασσελάκη

Αξίζει να σημειωθεί ότι την προαναφερθείσα επιστολή του στέφανου Κασσελάκη στην ΝΕ Χανίων ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο Παύλος Πολάκης, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά τη στήριξή του στην υποψηφιότητα του 35χρονου επιχειρηματία. Του εύχεται καλό ξεκίνημα και επιχειρεί να προλάβει ερωτήματα αναφέροντας ότι ο ίδιος λόγω ιατρικών υποχρεώσεων θα βρίσκεται στην Αθήνα.

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά χθες κατά την οποία ο Παύλος Πολάκης έσπευσε να εμφανιστεί στο ίδιο «κάδρο» με τον 5ο υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Νωρίτερα, σχολίασε σε ανάρτηση του κ. Κασσελάκη που κατήγγειλε ότι «ξεκίνησαν ήδη τον βρώμικο πόλεμο» διότι «φοβούνται» με τον βουλευτή Χανίων να συμφωνεί και να ενθαρρύνει: Αφού άρχισαν τον βρωμικο πολεμο σημαίνει δυο πράγματα: 1) Σε φοβούνται. 2) Καλά το πας. Οπότε 3) ούτε μύγα στο σπαθί σου!».

Απαντήσεις για τα… βαπόρια

Στην εν λόγω ανάρτηση ο πρώην υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ απάντησε σε ισχυρισμούς χρήστη του facebook ότι οι εταιρείες του ανήκουν στην εφοπλιστική οικογένεια Νομικού και ότι για τη μία εταιρεία υπάρχει αγωγή από επενδυτική τράπεζα, για τη δεύτερη εκκρεμεί αγωγή της πολιτείας του Τέξας για περιβαλλοντική ρύπανση.

Ο ίδιος, στην ανάρτησή του σημειώνει ότι «ο πολιτικός που οραματίζομαι πρέπει να είναι διάφανος σε όλα. Όχι απέναντι στους υβριστές. Απέναντι στους πολίτες» και προχωρά σε απαντήσεις «σημείο προς σημείο» όπως λέει. Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

– «Η εταιρεία που ίδρυσα δεν ανήκει στον Νομικό. Την έφτιαξα από το μηδέν και έβγαλα 70 εκ. κέρδος για τους επενδυτές μου.

– Όλα τα βαπόρια πουλήθηκαν σύμφωνα με το business plan. Και τα δεξαμενόπλοια (και είναι τόσο εύκολο να βρουν ότι πουλήθηκαν…).

– Η Silver Leaf όχι μόνο έχασε την αγωγή, αλλά τιμωρήθηκε και με πρόστιμο από το δικαστήριο επειδή ήταν προδήλως αβάσιμη (frivolous).

– Δεν υπάρχει καμία αγωγή ή μήνυση της αμερικανικής πολιτείας εναντίον μου ή της Tiptree Marine που ίδρυσα. Κατά της διαχειρίστριας εταιρείας υπάρχει (VShips Νορβηγίας), η οποία ήταν εξολοκλήρου υπεύθυνη, και με την οποία δεν έχω καμία σχέση».

Κλείνοντας την ανάρτησή του διαμηνύει: «Να ξέρουν ότι τίποτα δε θα μένει αναπάντητο. Από 14 ετών παλεύω μόνος μου, με τα δικά μου χέρια. Δεν τα λέρωσα ποτέ. Και ούτε θα τα λερώσω».

Φουντώνει η συζήτηση «κάτω»

Στο μεταξύ, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η συζήτηση και η αντιπαράθεση για το πρόσωπο και την υποψηφιότητα Κασσελάκη έχει ανάψει μεταξύ μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ ή και απλών χρηστών από άλλους πολιτικούς χώρους, πολιτών που παρακολουθούν με ενδιαφέρον αυτή την εξέλιξη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, κλπ. Οι αντιδράσεις ποικίλουν από την ενθουσιώδη υποδοχή έως την απαξίωση, την επίθεση ή την ειρωνεία. Εκεί που άλλοι βλέπουν έναν φρέσκο αέρα που θα ωφελήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια στιγμή που παραπαίει, άλλοι κάνουν λόγο για την πολιτική μετατόπιση επί το δεξιότερο που σηματοδοτεί ένα ισχυρό πλασάρισμα του Κασσελάκη στα πράγματα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το πρόγραμμά του θυμίζει Δημοκρατικούς των ΗΠΑ. Αυτά και άλλα πολλά γράφονται αυτές τις μέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενίοτε σε προσβλητικό τόνο για το γεγονός ότι δηλώνει ανοιχτά πως είναι μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Στο μεταξύ, τα κορυφαία στελέχη του κόμματος παρακολουθούν επιχειρώντας να διαβάσουν το πώς θα επιδράσει η συγκεκριμένη υποψηφιότητα στην εκλογική διαδικασία και στην επόμενη μέρα. Κάποιοι, αναγνωρίζουν ότι η υποψηφιότητα αυτή έχει αναστατώσει τον ΣΥΡΙΖΑ, αποφεύγοντας να τοποθετηθούν περαιτέρω, άλλοι επισημαίνουν στις κατ΄ ιδίαν συνομιλίες τα νέα πολιτικοεπικοινωνιακά ήθη που φέρνει το συγκεκριμένο πρόσωπο προβληματιζόμενοι για τις αναδιατάξεις και το πολιτικό στίγμα της επόμενης μέρας.

Αναμένεται με ενδιαφέρον το αν η υποψηφιότητα θα απασχολήσει με κάποιο τρόπο τη συζήτηση στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος (πολιτικά ή οργανωτικά) που θα συνεδριάσει, πιθανότατα την Τετάρτη εν όψει του Διαρκούς Συνεδρίου το Σάββατο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τελικά στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και όχι στο Σπόρτινγκ, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού τελικά το Διαρκές Συνέδριο και όχι στο Σπόρτινγκ

Οικονόμου: Aνεπίτρεπτο και απαράδεκτο κάποιοι να θεωρούν ότι μπορούν να υποκαταστήσουν το Κράτος

Τσακαλώτος: «Η ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι σταδιακή, χρειάζεται δουλειά μυρμηγκιού»

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ, Πέμπτος, Κασσελάκης, Χανιά,syriza, pebtos, kasselakis, chania