ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση για τον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας φέρνει ο Κασσελάκης το επόμενο διάστημα

Νέες πρωτοβουλίες για το επόμενο διάστημα κι εν όψει του Συνεδρίου, προανήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, όπως αυτή για τον διαχωρισμό του Κράτους – Εκκλησίας.

Πιο συγκεκριμένα, προανήγγειλε επανακατάθεση της πρότασης που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση το 2018. Άλλωστε, μετά την συνάντηση που είχε χθες το πρωί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο Στέφανος

Κασσελάκης δήλωση ότι συζήτησαν και για εκείνη την πρόταση:

«Μιλήσαμε πάνω σε αυτό το πλαίσιο και τη συμφωνία του Αλέξη Τσίπρα και του Μακαριώτατου το 2018, μια καλή συμφωνία η οποία δυστυχώς δεν υλοποιήθηκε, όσον αφορά τις σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας. Θα είναι πρόταση μου και μας ως αξιωματική αντιπολίτευση να συνεχίσουμε να την προωθούμε και ίσως μια  μέρα  ως κυβέρνηση να την υλοποιήσουμε».

Παράλληλα, προανήγγειλε πρόταση νόμου για την διευκόλυνση της υιοθεσίας.

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναπτύξει το προσεχές διάστημα τις θέσεις του για τα επίκαιρα ζητήματα όπως η ακρίβεια. Στη δευτερολογία του στην Κεντρική Επιτροπή ο Στέφανος Κασσελάκης, σημείωσε μάλιστα με έμφαση ότι και η πρόταση για την ακρίβεια όπως και οι άλλες προτάσεις θα είναι πλήρως κοστολογημένες και αιτιολογημένες. Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει πρόταση για το κόστος και την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Επίσης, διαμορφώνει συνολική πρόταση για τη ανασυγκρότηση του κράτους. Θα είναι σύμφωνα με τον κ. Κασσελάκη ένα μεγάλο ρηξικέλευθο πρόγραμμα για το πως θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ το κράτος, θα είναι ένα «μεγάλο κράτος που θα λύνει τα προβλήματα, και ο ΣΥΡΙΖΑ θα δείξει πώς θα γίνει».

Διαβάστε επίσης:

Κουτσούμπας: «Η κυβέρνηση συνεχώς συμπιέζει το λαϊκό εισόδημα – Δυναμώνει η οργή»

ΜΕΡΑ25: Άκρως επικίνδυνη η καταδίκη Λαφαζάνη σε 18 μήνες φυλακή

Καραγκούνης: Στη θέση του Βορίδη θα έφευγα από την κυβέρνηση

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ, Πρόταση, Κράτους – Εκκλησίας, Κασσελάκης,syriza, protasi, kratous – ekklisias, kasselakis