ΣΥΡΙΖΑ: Στάση αναμονής από την Ομπρέλα, δίνει το «παρών» στη μάχη των Αυτοδιοικητικών

Σε βαρύ κλίμα μετά την εκλογή Κασσελάκη πραγματοποιήθηκε η πανελλαδική διαδικτυακή σύσκεψη μελών και στελεχών της Ομπρέλας, με στόχο μια πρώτη συζήτηση για το αποτέλεσμα και τις επιλογές που διαμορφώνονται στο εξής για την μειοψηφία, στο βαθμό που αντιλαμβάνεται τη νέα κατάσταση ως μετάλλαξη και απομάκρυνση του ΣΥΡΙΖΑ από την παράδοση της ριζοσπαστικής και ανανεωτικής αριστεράς.

Συμφωνήθηκε πως το βάρος πέφτει αυτή τη στιγμή στα άμεσα

βήματα που είναι η συνεδρίαση της ΚΟ, της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, ώστε να καταγραφούν σε ένα πιο θεσμικό επίπεδο οι διαφωνίες, οι αντιπαραθετικές απόψεις, και να ανοίξει τα χαρτιά του και ο πρόεδρος.

Σε μια διαδικασία που ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου και ολοκληρώθηκε γύρω στις 8 το βράδυ της Κυριακής, συμμετείχαν πάνω από 1.000 – 1.300 άτομα, μίλησαν 150 άτομα και ήταν δεκάδες τα μέλη της βάσης που έθεταν θέμα άμεσης συντεταγμένης αποχώρησης.

Ξεδιπλώθηκαν όλοι οι προβληματισμοί σε σχέση με πιθανές επιλογές, τόσο περί άμεσης αποχώρησης, συλλογικά ή κατά μόνας, όσο και επί των τακτικών που θα μπορούσε να ακολουθήσει η μειοψηφία εφόσον επικρατήσει η λογική της παραμονής της για βραχύ ή πιο μακρό χρονικό ορίζοντα.

Σε επίπεδο στελεχών φαίνεται να υπήρξε κοινή διαπίστωση ότι θα πρέπει να επιδιωχθεί επικοινωνία ή συνεννόηση με την Έφη Αχτσιόγλου και τα στελέχη που συντάσσονται μαζί της.

Στην εισήγηση που έκανε ο Πάνος Λάμπρου, απηχώντας μια κοινή συνισταμένη των στελεχών της Ομπρέλας, συνέστησε, η μειοψηφία να δώσει την μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών προκειμένου να στηριχθούν τα κομματικά αυτοδιοικητικά σχήματα.

Μεταξύ άλλων, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, φέρεται να εξέφρασε την ανησυχία του και προσχώρησε σε μια καταγραφή των ζητημάτων που τίθενται.

Με δεδομένο ότι καταγράφεται κι ένα ρεύμα κατά μόνας αποχωρήσεων, που σύμφωνα με ορισμένους δεν μπορούν να εμποδιστούν καθώς είναι προσωπική απόφαση του κάθε μέλους, υπήρξαν και απόψεις πως δεν πρέπει αυτή τη στιγμή να γίνονται κατά μόνας αποχωρήσεις που οδηγούν σε αποδυνάμωση της μειοψηφίας, ενώ είναι μπροστά και η μάχη των Αυτοδιοικητικών.

Διαβάστε επίσης:

Συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Αντώνη Σρόιτερ τη Δευτέρα

Επιμένει ο Κασσελάκης για Μπέο: «Αποκηρύσσει ο Μητσοτάκης τον τραμπούκο δήμαρχο;» (Video)

Χαρδαλιάς: «Έχω 66 στοιχήματα, ένα για κάθε γειτονιά της Αττικής»

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ, Στάση, Ομπρέλα, Αυτοδιοικητικών,syriza, stasi, obrela, aftodioikitikon