ΣΥΡΙΖΑ: Τα θετικά και αρνητικά μίας νέας προσφυγής στη βάση και τα τρία συν ένα πρόσωπα που μπορεί να στηρίξει ο Τσίπρας

Η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για προσφυγή στην κομματική βάση προκειμένου να εκλέξει πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, είτε αναβαπτίζοντας την εντολή στον Στέφανο Κασσελάκη, είτε επιλέγοντας άλλο πρόσωπο για αρχηγό, σημαίνει ραγδαίες εξελίξεις και επίπονες διαδικασίες για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κατ’ αρχάς δεν είναι εύκολο να είναι μία φαστ τρακ διαδικασία,

καθώς το καλοκαίρι, μετά την παραίτηση του κ. Τσίπρα, χρειάστηκαν περισσότεροι από δύο μήνες για να ολοκληρωθεί η εκλογή του νέου αρχηγού – και πάλι θεωρήθηκε ότι όλα έτρεξαν γρήγορα.

Εκτός εάν σε αυτή την περίπτωση τα συλλογικά όργανα, ήτοι το συνέδριο ή η κεντρική επιτροπή, επιταχύνουν τη διαδικασία. Αλλά και πάλι θα πάρει ένα μήνα, ίσως και παραπάνω, διαφορετικά θα θεωρηθεί μία διαδικασία προσχηματική.

Ένα δεύτερο, είναι ότι υπάρχει ο κίνδυνος μία εξαιρετικά μικρής συμμετοχής, κάτι που οδηγεί στο μαρασμό του ΣΥΡΙΖΑ εξ ορισμού.

Βεβαίως ως θετικό μπορεί να εκληφθεί το γεγονός ότι θα λύσει το όποιο θέμα ηγεσίας. Χωρίς πάλι αυτό να σημαίνει ότι θα αποφευχθεί μία διάσπαση.

Σε κάθε περίπτωση, απέναντι στον Κασσελάκη, δεν μπορούν να σταθούν πολλοί.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η κίνηση του κ. Τσίπρα σημαίνει ότι αντίπαλοι στον σημερινό αρχηγό μπορούν να σταθούν κατά κύριο λόγο τρία στελέχη:  Η Όλγα Γεροβασίλη, ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Και μία τέταρτη εκδοχή είναι να έχει στο νου του o κ. Τσίπρας ένα πρόσωπο έκπληξη.

Διαβάστε επίσης:

Αλέξης Τσίπρας: Αποφασισμένη από μέρες η σύγκρουση με Κασσελάκη – Το «πολεμικό» μήνυμα Καρτερού προς Κουμουνδούρου

Καραμέρος: Ο Τσίπρας στέλνει στιβαρό μήνυμα αλλαγής και αντεπίθεσης

Σακελλαρίδης: Γιατί απείχε και γιατί επιστρέφει με τη Νέα Αριστερά – Τι θα κάνει στις ευρωεκλογές

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ, Τσίπρας,syriza, tsipras