ΣΥΡΙΖΑ: Θετικοί για ντιμπέιτ οι υποψήφιοι – Επιμένει ο Παππάς για δύο «τηλεμαχίες», τέλη Ιουλίου και τέλη Αυγούστου

Επιμένει ο Νίκος Παππάς σε δύο ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ένα στα τέλη Ιουλίου κι ένα στα τέλη Αυγούστου.

Αυτή ήταν και η αρχική του πρόταση που κατέθεσε στον δημόσιο διάλογο η οποία καταρχάς βρίσκει σύμφωνους την Έφη Αχτσιόγλου, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Στέφανο Τζουμάκα, αν και υπάρχουν και κάποιες υποσημειώσεις.

Ειδικότερα, σε σημερινή του συνέντευξη στο Open και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» ο Νίκος Παππάς σημείωσε

τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια λέγοντας πως πρέπει να αξιοποιηθούν:

«Τελειώνουν οι μέρες, σε λίγο ο κόσμος θα είναι στις διακοπές του. Θα πρέπει να αξιοποιήσουμε τις μέρες μέχρι τις αρχές του Αυγούστου -είδα ότι υπάρχει θετική πρόθεση και από τους συνυποψηφίους- να κάνουμε μία ανοιχτή συζήτηση διότι αν αυτή η διαδικασία δεν γίνει ένα ανοιχτό πολιτικό γεγονός και καταλήξουμε να αφορά μια εσωτερική μας συζήτηση θα έχουμε αποτύχει». Ταυτόχρονα εξέφρασε την ελπίδα και την εκτίμηση ότι οι πυρκαγιές θα ελεγχθούν: «Ελπίζω και εύχομαι η καταστροφή (σ.σ.: πυρκαγιές) να οριοθετηθεί σήμερα – αύριο, οπότε να κάνουμε μία πρώτη συζήτηση μέσα στην επόμενη βδομάδα και μία ακόμα -στα ασφυκτικά περιθώρια, που εκ των πραγμάτων, αποφασίστηκαν- να γίνει και αμέσως μετά τις διακοπές». 

Από την πλευρά της, η Έφη Αχτσιόγλου, εμφανίστηκε θετική χθες από το βήμα της ίδιας εκπομπής: «να κάνουμε συζήτηση, καταρχάς είμαστε στο ίδιο κόμμα, να γίνει ένας διάλογος με τους συνυποψηφίους για να γίνει ένας διάλογος, για να φανούν οι διαφορετικές πλευρές και αποχρώσεις», αλλά, πρόσθεσε, όταν η Ελλάδα καίγεται δεν είναι η ώρα να κάνουμε εμείς τώρα τηλεοπτικό, πρέπει «να υπάρχει και η συνθήκη να μπορούν οι πολίτες ν ακούσουν και να μην είμαστε εκτός τόπου και χρόνου».

Την ίδια ώρα έχει γίνει γνωστό, πως η κ. Αχτσιόγλου την επόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται σε περιοδείες στην Βόρεια Ελλάδα, επομένως το πιεστικό πρόγραμμα, αφήνεται να εννοηθεί, δυσκολεύει αυτή τη στιγμή τη διεξαγωγή ενός ντιμπέιτ ως τις αρχές Αυγούστου. Πιο πιθανό θεωρεί αυτή η πλευρά ένα ντιμπέιτ μετά τις διακοπές του Αυγούστου.

Όσον αφορά τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, το θέμα που βάζει είναι μόνο ως προς το πλαίσιο της διαδικασίας να μην υπάρχει δηλαδή ένα «αυστηρό» και ασφυκτικό format. Αντιθέτως επιθυμεί να διασφαλίζεται η συζήτηση σε βάθος ώστε «να ακουστούν οι προτάσεις, να διευκολυνθεί ο διάλογος και να μην εξελιχθεί σε μια διαδικασία απλώς εντυπώσεων και τηλεοπτικής ατάκας». Ο αντίπαλος είναι η ΝΔ έτσι κι αλλιώς, πιστεύει ο κ. Τσακαλώτος, επομένως μεταξύ των συνυποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ «δεν υπάρχει το περιθώριο της ευκολίας και της επιφάνειας». Επειδή η συζήτηση αυτή στοχεύει σε ένα ακροατήριο που περιλαμβάνει και κομματικά μέλη αλλά και απλούς πολίτες έχει σημασία, τονίζεται από αυτή την πλευρά «να μπορέσει να γίνει διάλογος και συζήτηση και να κατανοηθούν οι διαφορετικές προτάσεις».

Διαβάστε επίσης:

Στηρίζει Αχτσιόγλου ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος

Ψήφος αποδήμων: Τη Δευτέρα στην Ολομέλεια της Βουλής με στόχο κυρίως τις εντυπώσεις

ΣΥΡΙΖΑ: Η διαδοχή πρώτο βήμα της ανασυγκρότησης

Keywords
Τυχαία Θέματα