Τα «Αναφιώτικα» μάγεψαν τη Liberation (Photos)

ΕΛΛAΔΑ

Μετά από αρκετά αρνητικά άρθρα της Liberation για την Ελλάδα και την οικονομική κρίση, η γαλλική εφημερίδα φαίνεται ότι αρχίζει να εκτιμά ξανά τη χώρα μας και τις ομορφιές της. Επειδή όμως ξέρει να πρωτοτυπεί, προσπερνά επιδεικτικά τα κοσμικά πανέμορφα νησιά και εστιάζει σε πιο ερημικά σημεία που δεν υστερούν, ωστόσο, στο ελάχιστο σε φυσικό πλούτο και ομορφιά.

Ο λόγος για τα "Αναφιώτικα" που απ’ ότι φαίνεται μάγεψαν τη δημοφιλή

εφημερίδα η οποία αφιέρωσε αρκετές γραμμές στο άρθρο της για να τα επαινέσει:

«Πρέπει να ανέβεις πολύ ψηλά. Πρέπει να ξεπεράσεις τις ορδές των τουριστών που συνωστίζονται στα δρομάκια, στο Μοναστηράκι και στην Πλάκα, τις δύο γειτονιές που βρίσκονται στα πόδια της Ακρόπολης, και να πας ακόμη ψηλότερα, ακόμη κι αν δεν φαίνεται τίποτα. Και ξαφνικά, έφτασες: Απόλυτη σιωπή, ένας δαίδαλος από στενά και στριφογυριστά δρομάκια αλλά κυρίως μικρά σπιτάκια ασβεστωμένα, πνιγμένα στα τριαντάφυλλα και τα γιασεμιά που θυμίζουν σπίτια ψαράδων. Θα νόμιζε κανείς ότι βρίσκεται σε ένα ξεχασμένο νησί κι όχι στην καρδιά της Αθήνας»

Ένα μέρος που μας μεταφέρει σε έναν ξεχωριστό κόσμο, σε απευθείας σύνδεση με ένα νησάκι 40 τ.χ. στο αρχιπέλαγος των Κυκλάδων: Η Ανάφη έδωσε το όνομά της σε αυτή τη γειτονιά που σαν από θαύμα σώθηκε από την κατασκευαστική μανία . Μια όμορφη γειτονιά στα πόδια της Ακρόπολης, η οποία αναπλάστηκε με μεταμόρφωσε την Πλάκα σε μια ευχάριστη ζώνη.

«Τα Αναφιώτικα αποτελούν τη γειτονιά διάσημων μαστόρων που έφτασαν το 1834 που ήρθαν από το μακρινό νησί τους και επέλεξαν να χτίσουν τα ίδια τους τα σπίτια ψηλά στο βράχο της Ακρόπολης, εγκαθιστώτας τις οικογένειές τους και φυσικά, την τέχνη τους.

Liberationγαλλική εφημερίδαΑναφιώτικαάρθροHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα