Τα «είπαν» για πρώτη φορά Μπάιντεν-Νετανιάχου - Τι περιλάμβανε η ατζέντα

ΚΟΣΜΟΣ

 

Σχεδόν ένα μήνα μετά την ορκωμοσία του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είχε την πρώτη του κατ' ιδίαν τηλεφωνική συνομιλία με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπένιαμιν Νετανιάχου.

Όπως ανακοινώθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο του Ισραήλ, «η συνομιλία ήταν πολύ φιλική και θερμή και διήρκεσε περίπου μία ώρα. Οι δύο ηγέτες τόνισαν τους μακροχρόνιους προσωπικούς τους δεσμούς και είπαν ότι θα συνεργαστούν για την περαιτέρω ενίσχυση των ισχυρών σχέσεων μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι κ.κ. Μπάιντεν

και Νετανιάχου συζήτησαν θέματα ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή, την «ιρανική απειλή» και την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19.

Σημειώνεται ότι η καθυστέρηση στο τηλεφώνημα των δύο ανδρών προκάλεσε ερωτηματικά και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, ιδίως αν ληφθεί υπόψη ότι ο Μπάιντεν είχε ήδη συνομιλίσει με πολλούς άλλους ηγέτης.

Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε ότι η καθυστέρηση ήταν εσκεμμένη, ενώ ο Νετανιάχου έχει παραδεχθεί ότι με τον Μπάιντεν έχουν διαφορετικές αντιλήψεις σχετικά με το Παλαστινιακό και το Ιράν, αν και έσπευσε να τονίσει ότι έχουν εξαιρετικά καλή συνεργασία.

ΙσραήλΗΠΑΜπενιαμίν ΝετανιάχουΤζο ΜπάιντενHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα