Τα καρφιά του Αντώνη Τζανακόπουλου για Κασσελάκη και Τσίπρα – Λάβρος ο αδελφός του Δημήτρη στην εκδήλωση με την Ομπρέλα

Σφοδρές επιθέσεις και αιχμές για τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς και ένα αυτομαστίγωμα άνευ προηγουμένου είχε η εκδήλωση που διοργάνωσε η εφημερίδα ΕΠΟΧΗ, με καλεσμένους κυρίως στελέχη της Ομπρέλας και της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Σία Αναγνωστοπούλου.

Το ενδιαφέρον δεν ήταν μόνο στις τοποθετήσεις των

κορυφαίων στελεχών, αλλά και σε εκείνες άλλων παραγόντων αυτής της τάσης.

Αλλά την παράσταση έκλεψε μάλλον ο αδελφός του Δημήτρη Τζανακόπουλου, Αντώνης, ο οποίος παρέμβηκε στη συζήτηση με zoom από την Οξφόρδη, όπου διδάσκει.

Ο κ. Τζανακόπουλος ήταν εξ αρχής σαρκαστικός με τον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ στη συνέχεια άφησε αιχμές για την πολιτική που υιοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ επί αντιπολιτευτικών ημερών του Αλέξη Τσίπρα, στο δρόμο προς τις τελευταίες εθνικές εκλογές.

«Η αλήθεια είναι ότι κοίταξα για εισιτήρια για μία επίσκεψη εξπρές, αλλά οι τιμές ήταν κάπως απαγορευτικές. Αλλά όπως μου υπενθύμισε ένας σύντροφος δυστυχώς δεν είμαι και εφοπλιστής» είπε αρχικές με δηλητηριώδες χιούμορ για τον νυν πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τζανακόπουλος, για να οριοθετήσει στη συνέχεια την ιδεολογική και πολιτική απόσταση από τη νέα ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου:

«Είναι όαση η ριζοσπαστική αριστερά, αλλά ο φορέας που έχει το όνομα δεν δείχνει να έχει και τη χάρη» σημείωσε χαρακτηριστικά, φωτογραφίζοντας προφανώς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγο αργότερα επέκρινε εμμέσως πλην σαφώς και τον τρόπο που κινήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ επί Αλέξη Τσίπρα:

«Δεν αντισταθήκαμε όπως έπρεπε ή ακόμα χειρότερα αγκαλιάσαμε απολίτικες ρητορικές. Δεν αντισταθήκαμε στην εχθροπάθεια που γέννησε συνωμοσίες περί υπονόμευσης.

Η περιβόητη «γείωση» με την κοινωνία, που επαναλαμβάνεται σαν ξόρκι, δεχτήκαμε να μην έχει κανένα περιεχόμενο ή στη χειρότερη περίπτωση δεχτήκαμε να σημαίνει έναν άκριτο προσεταιρισμό κάθε «αντί-θέση», που τυχαίνει να τρεντάρει εκείνο τον καιρό κι έτσι να αγκαλιάσουμε λίγο εθνικισμό, λίγο κακώς εννοούμενο λαϊκισμό, καμία Παναγία Βρεφοκρατούσα, λίγη καφρίλα. Όλα αυτά στο βωμό της δημιουργίας ενός μετώπου απέναντι σε έναν προσωποποιημένο εχθρό, είτε λέγεται Σόιμπλε, είτε Μητσοτάκης».

Αναλυτικά στο βίντεο μετά το 31:32

Διαβάστε επίσης:

Σπαρτιάτες: Τι υποστήριξαν στην επιτροπή άρσης ασυλιών – Ελέγχονται για «εξαπάτηση του εκλογικού σώματος»

ΠΑΣΟΚ: Το Δημόσιο χάνει από την πώληση μετοχών στην Aegean

Αντιδράσεις για την προσαγωγή του 22χρονου που ύψωσε την ελληνική και την παλαιστινιακή σημαία

Keywords
Τυχαία Θέματα