Τα ομόφυλα ζευγάρια μονοπωλούν τη συζήτηση στη Βουλή

Μονοπωλεί τη συζήτηση στη Βουλή ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών, με τους βουλευτές στις τοποθετήσεις τους να παίρνουν ο κάθε ένας θέση υπέρ ή κατά της νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος μίλησε για πλύση εγκεφάλου που γίνεται για το θέμα αυτό και με δεδομένες τις διαφωνίες που έχουν καταγραφεί στη ΝΔ κάλεσε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να καταθέσουν πρόταση

δυσπιστίας στην κυβέρνηση για να τη ρίξουν. «Αποχή σημαίνει ψηφίζω το νόμο», είπε με αφορμή την προτροπή του πρωθυπουργού, σημειώνοντας ότι για 500 ομόφυλα ζευγάρια διχάζεται η κοινωνία. 

«Ζούμε μια παράνοια», σχολίασε ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός και σχολίασε πως η ΝΔ έχει μετατραπεί σε θλιβερό φάντασμα της πάλαι ποτέ δεξιάς παράταξης. «Για ό,τι συμβεί το κρίμα πάνω σας», ανέφερε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση. 

Στους δύο πολιτικούς αρχηγούς απάντησε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ, Ζωή Ράπτη, υπογραμμίζοντας πως βασική στόχευση είναι να ανοίξει ιο δημόσιος διάλογος για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, καθώς αφορά δικαιώματα. Στρεφόμενη στον Κυριάκο Βελόπουλο τόνισε πως η κυβέρνηση έχει χρέος να συζητήσει για υπαρκτά ζητήματα ακόμη κι αν αφορούν 300 ή 500 οικογένειες. «Και μια οικογένεια να αφορούσε, πρέπει να ασχοληθούμε, δεν μπορούμε να αφήσουμε κανέναν πίσω», είπε. 

«Ακούσαμε ότι δεν υπάρχουν στη φύση παρά φύσιν κηδεμόνες, η κοινωνία προχωράει με δικαιώματα», ανέφερε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος.

Διαβάστε επίσης:

Κοινή δήλωση Ζαχαριάδη, Θεοχαρόπουλου, Ραγκούση υπέρ της ένταξης ΣΥΡΙΖΑ στους ευρωσοσιαλιστές

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Ο αγώνας κατά της ακρίβειας είναι αγώνας κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Καραγκούνης για γάμο ομόφυλων: Θα καταψηφίσω – Στο Σύμφωνο Συμβίωσης δεν απείχα, ήμουν σε μια… εκπομπή! (audio)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βουλή,vouli