«Ταράζει τα νερά» η κοινή εκδήλωση Τεμπονέρα, Αχτσιόγλου, Χριστοδουλάκη – «Δεν ασχολούμαστε» λένε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Αίσθηση έχει προκαλέσει η διοργάνωση εκδήλωσης με κεντρικούς ομιλητές, την Έφη Αχτσιόγλου, τον Διονύση Τεμπονέρα και τον Μανώλη Χριστοδουλάκη, η οποία εντάσσεται στις πρωτοβουλίες του στελέχους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ (Τεμπονέρας) για την ανασύνθεση της κεντροαριστεράς.

Η εκδήλωση, αν και επιβεβαιώνεται, δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως, και προγραμματίζεται για τις 13 Φεβρουαρίου στο θέατρο Άλφα της οδού Πατησίων. Θέμα

της εκδήλωσης «Απέναντι στον Μητσοτάκη, ποιος;». Υπάρχουν δε πληροφορίες πως φορέας της διοργάνωσης είναι η «Εφημερίδα των Συντακτών», μένει ωστόσο να επιβεβαιωθεί.

Η εκδήλωση, σε μια συγκυρία έντονης κινητικότητας και συζητήσεων για την κεντροαριστερά και τις δυνατότητες που έχει να αμφισβητήσει την κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Και το ενδιαφέρον είναι επιπρόσθετο για το γεγονός ότι:

-αυτή η εκδήλωση πραγματοποιείται δύο μήνες μετά την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, μέσα σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα και με τις αντεγκλήσεις μεταξύ Κουμουνδούρου, Κασσελάκη και αποχωρησάντων να συνεχίζονται για εβδομάδες μετά. Επίσης, από τη Νέα Αριστερά επισημαίνουν διαρκώς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Κασσελάκη στερείται σοβαρότητας. Σε αυτό το περιβάλλον ο Διονύσης Τεμπονέρας δείχνει πως διατηρεί δίαυλο επικοινωνίας με τη Νέα Αριστερά κι ακόμη επιλέγει αυτή η επικοινωνία να καταγραφεί και δημόσια. Ταυτόχρονα, το ίδιο ισχύει και με το ΠΑΣΟΚ (ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας). Άλλωστε η Πλατφόρμα που έχει παρουσιάσει προτείνει διάλογο με άλλες δυνάμεις και κινήσεις από τα κάτω, προκειμένου και οι ηγεσίες που μέχρι στιγμής αρνούνται να συζητήσουν, να υποχρεωθούν σε κινήσεις ανασύνθεσης.

-έρχεται σε μια στιγμή όπου ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει εκδηλώσει δημόσια ενδιαφέρον για συζητήσεις με στελέχη της Νέας Αριστεράς με τον Αλέξη Χαρίτση να απαντά ότι «δεν μας αφήνει αδιάφορους η ανασυγκρότησης της αριστεράς – κεντροαριστεράς». Εν τούτοις, η παρουσία του Μανώλη Χριστοδουλάκη στο πάνελ δεν φαίνεται να έχει το «πράσινο φως» της ηγεσίας.

Από την Κουμουνδούρου, επισημαίνουν ότι αυτή η πρωτοβουλία δεν είναι σε γνώση τους. Από εκεί και πέρα, κεντρικά επιλέγουν να μην βγάλουν κάποια αρνητική αντίδραση, πέρα από το απαξιωτικό «δεν ασχολούμαστε» διότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε τροχιά θετικών ειδήσεων και πρωτοβουλιών μετά το πρώτο του επιτυχημένο όπως λένε αναπτυξιακό Συνέδριο κι εν όψει του επόμενου στην Λάρισα το Σάββατο, ενώ μεσολαβούν ανακοινώσεις για τα think tanks.

Διαβάστε επίσης:

Υπερασπίζεται το αυτοδιοίκητο η Σύνοδος των Πρυτάνεων – «Καταδικάζουμε κάθε μορφής επίθεση κατά του Δημόσιου Πανεπιστημίου»

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Με ευρεία συναίνεση στη Βουλή – Ποια κόμματα είναι υπέρ και ποια κατά

Το Ευρωκοινοβούλιο της… διαφθοράς – Σχεδόν ένας στους τέσσερις έχει εμπλακεί σε σκάνδαλο!

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ταράζει, Τεμπονέρα Αχτσιόγλου Χριστοδουλάκη – Δεν, ΣΥΡΙΖΑ,tarazei, tebonera achtsioglou christodoulaki – den, syriza