Τέμπη: Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε στον Άρειο Πάγο το πόρισμά του – «Να αποδοθεί δικαιοσύνη και να βρεθούν οι ένοχοι όσο ψηλά κι αν βρίσκονται»

Στην εισαγγελέα του Αρείου Γεωργία Αδειλίνη, προσήλθαν σήμερα το μεσημέρι τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μέλη της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και κατέθεσαν το πόρισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο εν λόγω πόρισμα αναφέρεται ότι η σιδηροδρομική τραγωδία δεν οφείλεται

μόνο σε ανθρώπινο λάθος, αλλά υπάρχουν και ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Αχ. Καραμανλή.

Σε δηλώσεις τους, κατά την έξοδό τους από τον Άρειο Πάγο, οι τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Β. Κόκκαλης – Αλ. Αυλωνίτης – Δ. Καλαματιανός – Γ. Σαρακιώτης), τόνισαν ότι κατέθεσαν το πόρισμα που συνέταξαν για την σιδηροδρομική τραγωδία προκειμένου να διαβιβαστεί στον εφέτη ανακριτή που διενεργεί την ανάκριση για την υπόθεση των Τεμπών.

Eπισήμαναν ότι όλοι οφείλουν να συμβάλλουν στην προσπάθεια που καταβάλλει η ελληνική Δικαιοσύνη και πως όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

«Καταθέσαμε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να διαβιβαστεί στον εφέτη ανακριτή, να συμπεριληφθεί στην δικογραφία και να αξιολογηθεί. Έχουμε εντοπίσει ποινικές ευθύνες στον κύριο Καραμανλή, ζητούμε την άρση της βουλευτικής ασυλίας με ερμηνευτική δήλωση από όλη τη Βουλή προκειμένου να πάνε στην δικαιοσύνη τον υπαίτιο. Έχουμε εντοπίσει ποινικές ευθύνες στον κύριο Καραμανλή και στον κύριο Τριαντόπουλο, ζητούμε την ποινική διερεύνηση και για όλους» δήλωσε ο Βασίλης Κόκκαλης.

«Θεωρήσαμε ως απολύτως επιβεβλημένο να καταθέσουμε το πόρισμα, θεωρούμε ότι είναι εξαιρετικά μείζονος σημασίας, έχει κοινωνικές διαστάσεις που δεν μπορούμε να τις προσδιορίσουμε γιατί έχει να κάνει με τον θάνατο 57 ανθρώπων. Οι λύσεις που προτείνουμε μπορούν να λύσουν χέρια ώστε να πάμε απευθείας στην δικαιοσύνη. Όποιος αρνείται τις πολιτικές και νομικές κινήσεις αυτές θεωρώ ότι υποκρύπτει ενοχές πολιτικών προσώπων» ανέφερε από την πλευρά του ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης.

«Βρεθήκαμε σήμερα στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να καταθέσουμε το πόρισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκειμένου να συμβάλουμε κι εμείς στην προσπάθεια που καταβάλλει η ελληνική δικαιοσύνη. Η ελληνική κοινωνία και οι συγγενείς των θυμάτων έχουν στραμμένα τα βλέμματα σε εμάς και στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση αλλά και στην ελληνική δικαιοσύνη και οφείλουμε όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να σταθούμε άξιοι των περιστάσεων» τόνισε ο Γιάννης Σαρακιώτης.

«Το έγκλημα των Τεμπών συγκλόνισε και τους συγγενείς, συνεχίζει να συγκλονίζει την κοινωνία. Η αξιωματική αντιπολίτευση είμαστε εδώ για να δηλώσουμε ότι ο αγώνας, η προσπάθεια για να αποδοθεί δικαιοσύνη για να αναζητηθούν ευθύνες και να βρεθούν οι ένοχοι όσο ψηλά κι αν βρίσκονται συνεχίζεται και πιστεύουμε ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα κάνει αυτό που πρέπει» υπογράμμισε ο Διονύσης Καλαματιανός.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στα Τέμπη: Η κυβέρνηση υπερασπίζεται το πόρισμα της ΝΔ, επιτίθεται στην αντιπολίτευση

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης επιχείρησε να «μπαζώσει» την αλήθεια και την ίδια μας τη λογική – Άφησε ακάλυπτη την Κεραμέως

Τέμπη: Κεραυνοί από Μιλένα Αποστολάκη – «Η Εξεταστική θα καταγραφεί ως οργανωμένη συγκάλυψη του εγκλήματος»

Keywords
Τυχαία Θέματα