Τεμπονέρας: Σεβαστό το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών, δεν συνιστά λευκή επιταγή

Είναι «σεβαστό το αποτέλεσμα» των εσωκομματικών εκλογών είναι απόφαση των μελών αλλά «δεν συνιστά λευκή εξουσιοδότηση ούτε λευκή επιταγή», η ηγεσία πρέπει να διατυπώσει το πολιτικό σχέδιο ώστε «όλοι να πάρουμε τις αποφάσεις μας». Αυτά εν συντομία ανέφερε ο Διονύσης Τεμπονέρας, μιλώντας στην εκπομπή Αταίριαστοι στον ΣΚΑΙ το πρωί της Δευτέρας. Ο ίδιος σημείωσε, αφήνοντας αιχμές κατά Κασσελάκη,  πως αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται από την ιδρυτική

του Διακήρυξη και τις θέσεις του Συνεδρίου του 2022, επομένως είναι «προβληματική», το λιγότερο, η δημόσια εκφώνηση θέσεων που παρεκκλίνουν από τα όσα έχουν εγκριθεί μέσα από συντεταγμένες διαδικασίες.

Ειδικότερα, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας σημείωσε πως αυτή είναι «μια πολύ δύσκολη συγκυρία για τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά το κακό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών, την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα και την νέα ήττα των αυτοδιοικητικών εκλογών», καθώς «έχει διαμορφωθεί μια νέα κατάσταση και έχουμε μπει σε περίοδο βαθιού αναστοχασμού, όλα τα ζητήματα πρέπει να τεθούν»

Μοιραία, σημείωσε, «μετά την απόφαση για την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας για συνέδριο τέλη Φεβρουαρίου είμαστε ήδη στην προσυνεδριακή περίοδο, όπου θα μπουν όλα τα ιδεολογικά, προγραμματικά, οργανωτικά ζητήματα, θα τεθούν όλα στο τραπέζι και θα διατυπωθεί ένα πολιτικό σχέδιο και μια πολιτική φυσιογνωμία που θα αποδείξει ποιους χωράει και ποιους δεν χωράει».

Συνέστησε να μην υπάρχει βιασύνη, πρώτα, είπε, «θα πρέπει να δούμε πώς θα μορφοποιηθεί ο νέος ΣΥΡΙΖΑ της επόμενης μέρας και από εκεί και πέρα όλοι θα πάρουν τις αποφάσεις τους».

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα είπε νωρίτερα ο Νίκος Φίλης, αν δηλαδή τίθεται θέμα ηγεσίας ανέφερε πως «το αποτέλεσμα της προεδρικής κάλπης πρέπει να είναι σεβαστό από όλους». Από την άλλη τόνισε «πρέπει επίσης να πω  ότι το αποτέλεσμα δεν συνιστά ούτε λευκή εξουσιοδότηση ούτε λευκή επιταγή. Άρα θα πρέπει να παρουσιαστεί άμεσα από την ηγεσία το πολιτικό σχέδιο της επόμενης μέρας και από εκεί και πέρα όλοι να πάρουμε τις αποφάσεις μας».

Όποιος παρεκκλίνει δημόσια από τις θέσεις του συνεδρίου του 2022 είναι προβληματικό

Ερωτηθείς για το συνέδριο υπογράμμισε: «Από το καλοκαίρι είχα πει ξανά και ξανά ότι πρέπει να γίνει πρώτα το συνέδριο και μετά η προεδρική εκλογή, φοβούμενος ότι μπορεί να υπάρξουν προσωπικές απόψεις οι οποίες να έρθουν να επικαθίσουν πάνω στις διακηρυγμένες θέσεις και προτάσεις, όπως αυτές έχουν διατυπωθεί πρόσφατα, στο Συνέδριο του Απριλίου του 2022. Θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται από την ιδρυτική του Διακήρυξη και από το πρόγραμμα που έχει διατυπωθεί μόλις πριν ενάμιση χρόνο. Αυτό δεσμεύει άπαντες, δεσμεύει ηγεσία και τα μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος παρεκκλίνει από τις θέσεις αυτές ουσιωδώς, δεν έχει λάβει την έγκριση των συνεδριακών αποφάσεων και των συλλογικών επεξεργασιών τις οποίες έχουμε σε ένα συντεταγμένο κόμμα και προφανώς η εκφώνηση προς τα έξω αν μη τι άλλο είναι προβληματική».

Διαβάστε επίσης:

Προτεραιότητα, αλλά και μείζον πρόβλημα για την κυβέρνηση η ακρίβεια

Κασσελάκης: « Δεν ανήκω σε πολιτική οικογένεια, δεν είμαι κληρονόμος, έχω την ελευθερία της Αλλαγής» (Video)

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Πιθανόν στο Ισραήλ ο Μητσοτάκη ως την Τρίτη – τι συζητά η Αθήνα με το Τελ Αβίβ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τεμπονέρας, Σεβαστό,teboneras, sevasto