Θεαγένειο: Εισαγγελική έρευνα για τις εικόνες της ντροπής με τον ασθενή στις καρέκλες του νοσοκομείου

Εισαγγελική έρευνα διεξάγεται για την εικόνα του νεαρού ασθενούς στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης που για να συνέλθει από μέθη, μετά από ενδοσκόπηση, βρέθηκε ξαπλωμένος στα πλαστικά καθίσματα του διαδρόμου.

Την σχετική φωτογραφία είχε αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Θεαγένειου, Δημήτρης Τζιλβές.

Μετά την επείγουσα ΕΔΕ που διέταξε για το περιστατικό

ο Yπουργός Υγείας ‘Αδωνις Γεωργιάδης, σήμερα δόθηκε εντολή για διενέργεια ποινικής έρευνας. Συγκεκριμένα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Σμυρνής, έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Τα αδικήματα που θα διερευνηθούν είναι αυτά της παράβασης καθήκοντος και της έκθεσης. Η έρευνα, κατά πληροφορίες, στρέφεται εναντίον του/των υπεύθυνου/υπεύθυνων του Νοσοκομείου που δεν μετέφεραν τον ασθενή σε αίθουσα βραχείας νοσηλείας για ανάνηψη.

Τρία χρόνια ζητούν οι γαστρεντερολόγοι αίθουσα ανάνηψης στο Θεαγένειο

Την ίδια ώρα, τρία χρόνια ζητούν οι γιατροί της Γαστρεντερολογικής κλινικής του Θεαγένειου Ογκολογικού Νοσοκομείου, να διαμορφωθεί αίθουσα ανάνηψης στην Ενδοσκοπική Μονάδα, χωρίς να υπάρχει απάντηση από τη διοίκηση του νοσοκομείου και το υπουργείο Υγείας, όπως αναφέρουν, μεταξύ άλλων η Ελληνική Γαστρεντερολογική Εταιρία και η Επαγγελματική Ενώση Γαστρεντερολόγων με αφορμή την επίμαχη φωτογραφία.

Διαβάστε επίσης:

Νίκαια: Θρήνος στην κηδεία του 40χρονου που δολοφονήθηκε από τον πεθερό του – Τραγική φιγούρα η σύζυγός του (Videos)

Στα άκρα η Ιεραρχία για το γάμο των ομόφυλων: Εξετάζει ως και αποχή από την 25η Μαρτίου – Πικρόχολη δήλωση από Αρχιεπίσκοπο

Τεκνοθεσία: Το προφίλ των υποψήφιων θετών γονέων – Αναλυτικά στοιχεία για τις αιτήσεις, πόσες κατατέθηκαν πόσες εγκρίθηκαν

Keywords
Τυχαία Θέματα