Θεσσαλονίκη: «Μπλόκο» από την Τροχαία σε αυτοσχέδιους αγώνες

Οι κόντρες αυτοκινήτων και μηχανών απασχολούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα και τους αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη. Αυτή τη φορά έφτασαν πριν ξεκινήσουν οι αυτοσχέδιοι αγώνες…

Οι προγραμματισμένες κόντρες αυτοκινήτων και μηχανών στη Θεσσαλονίκη δεν έγιναν μετά από επιχειρησιακή δράση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Όπως ανακοινώθηκε από τις αστυνομικές Αρχές, στο πλαίσιο εντατικοποιημένων αστυνομικών δράσεων, χθες (01-09-2023) στη Δυτική Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επιχειρησιακή δράση για την αντιμετώπιση της επικίνδυνης οδήγησης και τον εντοπισμό οδηγών που πραγματοποιούν όχι μόνο αυτοσχέδιους αγώνες, αλλά και επικίνδυνους ελιγμούς, προκειμένου να επιδείξουν την ικανότητά τους στην οδήγηση και να προκαλέσουν εντυπωσιασμό.

Από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν προέκυψαν συνολικά 79 παραβάσεις, εκ των οποίων οι 10 αφορούσαν επίδειξη οδικής ικανότητας, οι 21 σιγαστήρα, θόρυβο, ηχοσύστημα, 17 μη χρήση κράνους και 31 για άλλα αδικήματα.

«Ο σεβασμός στην αξία της ανθρώπινης ζωής, μας επιβάλλει τη συνέχιση των εντατικών και αδιάλειπτων τροχονομικών ελέγχων. Υπενθυμίζουμε όμως ότι μόνο τα αστυνομικά μέτρα δεν επαρκούν. Απαιτείται η συνειδητή συμμόρφωση οδηγών και πεζών στους Κανόνες Οδικής Συμπεριφοράς, η αποφυγή της επιθετικής οδήγησης και η κατανόηση των πιθανών τραγικών συνεπειών που επιφυλάσσει η επικίνδυνη και μη συνετή οδήγηση» αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Σούνιο: Κατέβηκαν για κόντρες με κλεμμένα Ι.Χ.

Ένα αντίστοιχο γεγονός είχε προηγηθεί στην Αττική

κλεμμένα αυτοκίνητα κατέβηκαν για κόντρες δύο οδηγοί στην παραλιακή Αθηνών – Σουνίου.

Αυτό τουλάχιστον διαπίστωσε η ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια επιχείρησης που φιλοδοξεί να βάλει τέλος στους αυτοσχέδιους αγώνες.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, αστυνομικοί συνέλαβαν 12 άτομα, αφαίρεσαν 86 άδειες άδειες κυκλοφορίας, 79 διπλώματα και 58 ζευγάρια πινακίδων. Επιπλέον ακινητοποίησαν 12 οχήματα και εντόπισαν και δύο κλεμμένα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., οι δράσεις είχαν σκοπό την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν σε τροχαία ατυχήματα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών.

Πιο αναλυτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν:

65 για στέρηση αποτελεσματικού σιγαστήρα,
49 για δυσδιάκριτη / μη τοποθετημένη πινακίδα,
46 για φιμέ μεμβράνες,
37 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,30 για στέρηση καθρέφτη,
26 για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
12 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης,
11 για επίδειξη ικανοτήτων,
9 για επικίνδυνους ελιγμούς,
8 για παραβίαση διπλής διαχωριστικής γραμμής,
6 για ανασφάλιστα οχήματα,
4 για ΚΤΕΟ,
2 για φθαρμένα ελαστικά και
63 λοιπές παραβάσεις

Περαιτέρω, αφαιρέθηκαν:

86 άδειες κυκλοφορίας,
79 άδειες ικανότητας οδήγησης και 58 πινακίδες

Παράλληλα, ακινητοποιήθηκαν και μεταφέρθηκαν 12 οχήματα, ενώ επιπλέον ανευρέθηκαν 2 κλεμμένα οχήματα.

Διαβάστε επίσης:

ΕΛ.ΑΣ.: Εξιχνιάστηκε κύκλωμα που διακινούσε παράνομα σκευάσματα για τη στυτική δυσλειτουργία – Δύο συλλήψεις

Αντίπαρος: Φωτιά κοντά στην παραλία Σωρού – Επιχειρεί η πυροσβεστική

Δύο χρόνια χωρίς τον Μίκη Θεοδωράκη – Τα Χανιά τιμούν τη μνήμη του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θεσσαλονίκη, Μπλόκο, Τροχαία,thessaloniki, bloko, trochaia