Θεσσαλονίκη: Ένταση στο συλλαλητήριο κατά της ομοφοβίας

Ένταση σημειώθηκε πριν από λίγο στη Θεσσαλονίκη στο στο συλλαλητήριο κατά της ομοφοβίας.

Πιο αναλυτικά, το συλλαλητήριο ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα της Κυριακής από την πλατεία Αριστοτέλους με αφορμή τη χθεσινοβραδινή επίθεση σε βάρος τρανς ατόμων στην περιοχή.

Η ένταση στο συλλαλητήριο προκλήθηκε όταν ομάδα περίπου 50 ατόμων κινήθηκε επιθετικά προς το σώμα της συγκέντρωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, μόλις τα άτομα αυτά έγιναν αντιληπτά από την περιφρούρηση της

συγκέντρωσης, οι διαδηλωτές επιχείρησαν να τους απωθήσουν και σημειώθηκαν συμπλοκές.

Η Αστυνομία πραγματοποίησε αναζητήσεις ατόμων που έκαναν την επίθεση και πραγματοποίησε 13 προσαγωγές. Μεταξύ των προσαχθέντων είναι και ανήλικοι.

Δικάζονται τη Δευτέρα οι ενήλικοι συλληφθέντες

Νωρίτερα, ελεύθεροι, με προφορική εντολή εισαγγελέα, αφέθηκαν 9 ανήλικοι που συνελήφθησαν το βράδυ του Σαββάτου για συμμετοχή στο τρανσφοβικό λιντσάρισμα στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη.

Οι ενήλικοι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να δικαστούν τη Δευτέρα με τη διαδικασία του αυτοφώρου και μέχρι τότε θα παραμείνουν κρατούμενοι.

Σε βάρος και των 21 συλληφθέντων, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για εξύβριση κατά συρροή με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, ενώ εις βάρος των 2 από αυτούς ασκήθηκε δίωξη και για απόπειρα απλής σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, πρόκειται για 9 έλληνες και 12 αλλοδαπούς, οι οποίοι διαμένουν σε περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης έχει σχηματίσει σε βάρος του δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της απλής σωματικής βλάβης τετελεσμένης και σε απόπειρα, εξύβρισης και απειλής, σε συνδυασμό με την επιβαρυντική περίπτωση του άρθρου 82Α του Ποινικού Κώδικα «Έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά».

Οι συλληφθέντες μαζί με δεκάδες ακόμη άτομα επιτέθηκαν λεκτικά, πέταξαν μπουκάλια, έβρισαν και έφτυσαν τα τρανς άτομα, ενώ συνέχισαν να τα προπηλακίζουν ακόμη όταν έφτασαν στην οδό Αριστοτέλους αστυνομικές δυνάμεις.

«Μας επιτέθηκαν εκατοντάδες»

«Είμαι από Αθήνα και πήγα με τη φίλη μου βόλτα στη Θεσσαλονίκη. Χθες ήταν η δεύτερη μέρα στην πόλη και το βράδυ κατεβήκαμε βόλτα στην Αριστοτέλους και πήραμε παγωτό. Εκεί από το πουθενά άρχισαν πολλές παρέες να μας πλησιάζουν, να σφυρίζουν, να μας βρίζουν. Ήταν εκατοντάδες. Άλλοι λένε πως ήταν 200 άτομα, άλλοι 300. Εμένα προσωπικά με έφτυσαν, ένας με τραβούσε απ;o το τζάκετ, μας έσπρωξαν, μας πέταξαν μπουκάλια», περιέγραψε ένα από τα θύματα.

«Ήρθε μια κοπέλα μπροστά μου για να μας βοηθήσει, όμως την έσπρωξαν και αυτήν. Είπα στη φίλη μου πάμε να φύγουμε, ένας με χτύπησε στο κεφάλι. Μπήκαμε σε ένα εστιατόριο που βρίσκεται στην πλατεία για να σωθούμε. Εκεί το προσωπικό του μαγαζιού μας βοήθησε πάρα πολύ. Αυτοί ήρθαν απειλητικά και προς το μαγαζί και τσακώθηκαν και με το προσωπικό», πρόσθεσε.

»Στη συνέχεια ήρθε και η αστυνομία. Ήταν σοκαριστικό όλο αυτό. Αυτοί όλοι ήταν διαφορετικές παρέες που ήθελαν να μας χλευάσουν. Έχουν γίνει προσαγωγές άλλα πρέπει να βρεθούν όλοι. Περάσαμε τη νύχτα μας να δίνουμε καταθέσεις στο αστυνομικό τμήμα, ενώ πήγαμε και στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Ευτυχώς είμαστε καλά», κατέληξε.

@provc1ntcyu

original sound –

Διαβάστε επίσης:

Μητροπολίτης Φιλόθεος για τρανσφοβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη: Ο Χριστός μας δεν «σταυρώνει»

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε η αποκριάτικη παρέλαση παρά την απαγόρευση της αστυνομίας (Photos)

Σεισμός 4,7 Ρίχτερ τώρα κοντά στο Καστελόριζο – Πού εντοπίζεται το επίκεντρο

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θεσσαλονίκη, Κουκουλοφόροι,thessaloniki, koukouloforoi