Διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη για τα Τέμπη: « Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί – Τα κέρδη τους οι ζωές μας»

Συμβολική διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (22.02.2024) στην Θεσσαλονίκη, έξω από τον ΟΣΕ με αφορμή την τραγωδία που σημειώθηκε στα Τέμπη πριν από έναν χρόνο. Οι διαδηλωτές λρέμασαν και πανό στο κτίριο με χαρακτηριστικό μήνυμα.

Όπως αναφέρει το karfitsa.gr, στο πανό αναγράφεται «Το έγκλημα αυτό δεν

θα ξεχαστεί. Τα κέρδη τους οι ζωές μας».

Οι εκατοντάδες διαδηλωτές ζήτησαν «να αποκαλυφθούν τα πραγματικά αίτια και οι υπεύθυνοι της τραγωδίας και να αποδοθούν οι πολιτικές ευθύνες» καθώς και ασφαλείς σιδηροδρομικές μετακινήσεις όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα της Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος του Σωματείου Διοικητικών Υπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης Νάσια Αγοραστού «η κυβέρνηση με τις πλάτες των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ πάνε να βγάλουν λάδι την πολιτική της απελευθέρωσης και ιδιωτικοποίησης στο σιδηροδρόμων, την οποία υπηρέτησαν διαχρονικά υλοποιώντας στρατηγικές κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και πρόσθεσε ότι η απεργία της 28ης Φεβρουαρίου, όπως και οι προηγούμενες κινητοποιήσεις “θα δονείται” από το σύνθημα : “τα κέρδη τους οι ζωές μας”.

«Πολλά από τα θύματα ήταν συμφοιτητές μας. Δε θα επιτρέψουμε πλέον κανένα έγκλημα μέσα και έξω από τις σχολές μας» ανέφερε ο πρόεδρος φοιτητικού συλλόγου Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, Γιώργος Τσακίρογλου.

Στη συγκέντρωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης και ο περιφερειακός σύμβουλος της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Γιώργος Χαβατζάς.

Οι διαδηλωτές ανάρτησαν ένα γιγαντιαίο πανό πάνω από την είσοδο του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην πίσω πλευρά του κτιρίου για να αφήσουν λίγα λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων, δίπλα στις σιδηροδρομικές γραμμές.

«Η σημερινή συγκέντρωση πραγματοποιείται στα πλαίσια της κλιμάκωσης, της ενημέρωσης και της δημιουργίας αγωνιστικού κλίματος ενόψει της μεγάλης απεργίας της Τετάρτης που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Σιδηροδρόμων με αφορμή το δυστύχημα στα Τέμπη πριν ένα χρόνο και με κύριο άξονα τα χιλιάδες ανεκπλήρωτα αιτήματα των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο που συνδέονται με τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρόμου και την ασφάλεια. Ένα χρόνο μετά, τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει, αντίθετα βλέπουμε να γίνονται χειρότερα. Δρομολόγια αναβάλλονται, υπάρχουν καθυστερήσεις, οι υποδομές καταρρέουν», δήλωσε από την πλευρά του ο Μάριος Ζούρκας εργαζόμενος στο τεχνικό τμήμα της Hellenic Train.

Όπως μάλιστα έγραφε η ανακοίνωση των εργατικών σωματίων για τη σημερινή συγκέντρωση:

Είναι καθολική απαίτηση των δεκάδων σωματείων της Θεσσαλονίκης που την οργανώνουν, καθολική διεκδίκηση του λαού και της νεολαίας:

Να αποκαλυφθούν τα πραγματικά αίτια και οι υπεύθυνοι της τραγωδίας.Να αποδοθούν οι πολιτικές ευθύνες και να τιμωρηθούν όσοι εμπλέκονται άμεσα στο έγκλημα.Να μπορεί ο λαός να ταξιδεύει με σύγχρονα, ασφαλή και φτηνά τρένα, να μην τρέμει το φυλλοκάρδι του για το αν και πότε θα συμβεί το κακό.Τα εργατικά σωματεία καλούν όλο τον κόσμο στην πανελλαδική, πανεργατική απεργία της επόμενης Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου στις 10:30 στο άγαλμα Βενιζέλου.

Φωτογραφίες thesstoday.gr

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια έξω από το ΑΠΘ μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ (Video)

Πάτρα: Επεισόδια στην πορεία αντιεξουσιαστών στο κέντρο της πόλης – Έσπασαν ATM

Εξάρχεια: Εξετάζεται το σενάριο ανθρωποκτονίας – Τι είπε στην ΕΛΑΣ ο σύζυγος της νεκρής γυναίκας

Keywords
θεσσαλονικη, τεμπη, ΟΣΕ, διαδηλωσεις, συριζα, ΠΑΣΟΚ, απεργια, ΑΠΘ, ΚΚΕ, μνήμη, hellenic, βενιζελος, ματ, ελασ, απεργια οσε, απεργια υπα, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, απεργια μμε, απεργια ταξι, νεα κυβερνηση, απεργια 1 δεκεμβριου, μνήμη, λουλουδια, σημερινη, σχολες, αφορμη, γινονται, δρομολογια, ειπε, ελασ, κυβερνηση, κτιριο, λαδι, λεωνιδας, ματ, σεναριο, συνεχεια, συγκεντρωση, τμημα, τρενα, χειροτερα, ασφαλεια, επεισοδια, hellenic
Τυχαία Θέματα
Θεσσαλονίκη, Κρέμασαν, Τέμπη,thessaloniki, kremasan, tebi