Τι συμβαίνει με το Threads που ήρθε από τη Meta για να ανταγωνιστεί το X;

Μετά την εξαγορά του Twitter από τον Έλον Μασκ τον Οκτώβριο του 2022, οι ανταγωνιστές του προσπάθησαν να επωφεληθούν από την μαζική έξοδο χρηστών από την πλατφόρμα. Τον Νοέμβριο οι υπάλληλοι της Meta Platforms συζήτησαν για την επέκταση της διάθεσης του Instagram Notes —μιας επικείμενης κειμενοκεντρικής λειτουργίας του Instagram— αλλά και την κατασκευή μιας νέας πλατφόρμας όπου βάση θα δίνεται στο κείμενο και όχι

στην εικόνα, όπως συμβαίνει με το Instagram. Η ανάπτυξη του Threads ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2023, σαν απάντηση στο Twitter (πλέον Χ). Το Moneycontrol, ινδικό μέσο ενημέρωσης, διέρρευσε πληροφορίες για το λεγόμενο «Εγχείρημα 92», τον Μάρτιο.

Apparently they can now delete it as well. So not even inactive users soon

Markos (@PharaohC6) November 15, 2023

Δεν είναι λίγοι οι χρήστες του Threads που δεν είναι ευχαριστημένοι και θέλουν να απαλλαγούν από την εφαρμογή. Όμως υπάρχει ένα πρόβλημα που τους εμποδίζει: δεν μπορεί κάποιος να απαλλαγεί από το Threads αν δεν χάσει πρώτα τον λογαριασμό του στο Instagram ή το ανάποδο.  

Ο Adam Mosseri, ο επικεφαλής του Instagram, ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα πως μια ενημέρωση της εφαρμογής Threads θα επιτρέψει στους χρήστες οι οποίοι ναι μεν γράφτηκαν στην εφαρμογή αλλά δεν είναι ενεργοί, να απαλλαγούν από το Threads χωρίς όμως να χάσουν τον λογαριασμό τους στο Instagram.

Αν μπεις, δε βγαίνεις!

Όταν η Meta παρουσίασε το Threads τον Ιούλιο, το λάνσαρε  ως αντίπαλο δέος του Twitter πλέον Χ. Εξαιτίας των καθημερινών εξελίξεων στο X όπου κόσμος απολυόταν μαζικά απλά με ένα e-mail, οι χρήστες άρχισαν να γυρνούν την πλάτη στο Χ και να στρέφονται στο Threads. Μάλιστα με το που βγήκε στην αγορά, κατέγραψε ρεκόρ downloads.

Αυτό το καλό σερί δεν κράτησε καθώς οι χρήστες άρχισαν τα παράπονα ότι είχε λιγότερες δυνατότητες από άλλες αντίστοιχες πλατφόρμες που ανταγωνίζονται το νέο Twitter. Δεν είχε τη δυνατότητα tags, direct messages, και ο χρήστης δεν μπορούσε να έχει πρόσβαση από υπολογιστή.

Ίσως όμως το πιο βασικό μείον της εφαρμογής είναι η άμεση σύνδεσή της με το Instagram. Πολλοί χρήστες που έχουν Instagram, έκαναν εγγραφή στο Threads και εξαιτίας μιας ρύθμισης, διαπίστωσαν πως δεν μπορούν να κάνουν απεγγραφή από το ένα χωρίς να εγκαταλείψουν και το άλλο.

Το Instagram ανακοίνωσε ότι εξετάσει μια πιθανή διόρθωση στο πρόβλημα, αλλά χρειάστηκε μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ για να ακουστεί επίσημα η είδηση από το στόμα του κ. Mosseri, «με βάση τα σχόλια από την κοινότητά μας Threads».

Η συζήτηση γύρω από την πλατφόρμα επανέφερε και το ζήτημα τού πώς διαχειρίζεται η Meta τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών. Τον Μάιο, επιβλήθηκε στην εταιρία πρόστιμο ρεκόρ 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων και διατάχθηκε να σταματήσει η αποστολή δεδομένων που συλλέγονται από χρήστες του Facebook στην Ευρώπη, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει το ντεμπούτο του Threads στην Ευρώπη, εν μέρει, λόγω των κανόνων στην περιοχή γύρω από τα δεδομένα.

It’s been fascinating to compare what I see on X vs Threads vs YouTube vs Facebook vs LinkedIn

The news is very very different

— Greg Kahn | GK Digital Ventures (@GK_Ventures) November 16, 2023

Η υπηρεσία παρακολούθησης της ιδιωτικής ζωής της Βρετανίας, το Γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών, δήλωσε την Τρίτη ότι ήταν «σαφές» με τη Meta ότι οι χρήστες δεν έπρεπε να θυσιάσουν το Instagram για να μπορούν να απεγγραφούν από το Threads.  

Μετά την εξαγορά του Twitter από τον Έλον Μασκ πέρυσι, οι χρήστες δεν εντυπωσιάστηκαν με ορισμένες από τις αλλαγές  και αναζήτησαν εναλλακτική λύση. Παρόλα αυτά, μέχρι και σήμερα δεν έχει εμφανιστεί κάποιος αξιόλογος αντίπαλος – αν και πλατφόρμες όπως οι Mastodon, Bluesky και Threads, εξακολουθούν να διεκδικούν την εύνοια των χρηστών.

Today I leave Musk X poison . Pl follow me on threads TedSmyth
“Musk agreed with post on X falsely claiming Jewish people were stoking hatred vs white people, saying the user, who ref “great replacement” conspiracy theory, was speaking “the actual truth”. https://t.co/pq1F3oxsbS

Ted Smyth (@TedSmyth) November 18, 2023

Μαζί με τη δυνατότητα διαγραφής, ο κ. Mosseri αποκάλυψε πως θα υπάρξει και νέα ενημέρωση που θα επιτρέπει στον χρήστη να κοινοποιεί τις αναρτήσεις που κάνει στο Threads και στις άλλες πλατφόρμες όπως το Facebook και το Instagram. Παρόλα αυτά δήλωσε πως έστω για την ώρα δεν υπάρχει κάποια αναβάθμιση της εφαρμογής που θα επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν απευθείας μηνύματα.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Νεαρή ράπερ πυροβόλησε και σκότωσε τον μάνατζέρ της μέσα στη μέση του δρόμου (video)

Γάζα: Στους 48 οι νεκροί δημοσιογράφοι – Άλλοι τρεις σκοτώθηκαν το σαββατοκύριακο

Λωρίδα της Γάζας: Η Χαμάς ανακοίνωσε συμφωνία για κατάπαυση του πυρός, διαψεύδει το Ισραήλ

Keywords
Τυχαία Θέματα