Τηλεθέαση: Σκληρές «μάχες» για τη μερίδα του λέοντος

Μέσα σε ένα επταήμερο η εικόνα στο τηλεοπτικό σκηνικό άλλαξε άρδην.

Η απόσταση που είχε διαμορφώσει πριν από δύο εβδομάδες ο Σκάι σε σχέση με τον ανταγωνισμό εξαλείφθηκε και η το προηγούμενο επταήμερο, τα- ιδιωτικά- κανάλια «πολέμησαν» για το μεγαλύτερο κομμάτι από την συνολική πίτα τηλεθέασης.

Το κλείσιμο της εβδομάδας 2 με 8 Μαΐου, δεν έβγαλε νικητή είχε όμως δύο ζευγάρια μονομάχων.

Το Mega από εκεί που τέταρτο στην εβδομαδιαία κατάταξη κανάλι, σύμφωνα με

τα στοιχεία της Nielsen Audience Measurement, για την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου, πραγματοποίησε εντυπωσιακή εφόρμηση και στο υπο μελέτη διάστημα, δηλαδή την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου, αύξησε το μερίδιο που του αναλογεί κατά σχεδόν δύο ποσοστιαίες μονάδες. Μέγεθος διόλου αμελητέο.

Κατάφερε το κομμάτι που του αναλογεί να είναι ίδιο με εκείνο του Σκάι (13,6%), όταν μια βδομάδα πίσω ο σταθμός του Φαλήρου είχε «χτυπήσει» μερίδιο 14,2%.

Το Mega, από την συγκριτική ανάγνωση των δεδομένων της Nielsen, φαίνεται να «έκοψε» σχεδόν από βασικούς αντιπάλους του (Σκάι, Alpha), πιθανόν είναι δε η αύξηση του μεριδίου να ωφείλεται και σε τηλεθεατές που τις ημέρες της περασμένης εβδομάδας «γύρισαν» στο κανάλι της Συγγρού χωρίς αυτό να σημαίνει ότι «άφησαν» κάποιο άλλο.

Σκληρή κόντρα εξάλλου φαίνεται να αναπτύχθηκε για το δεύτερο σε μέγεθος κομμάτι της εβδομαδιαίας τηλεοπτικής πίτας. Οριακά διατήρησε τη θέση του ο Alpha, καθώς ο ΑΝΤ1 είχε σχεδόν ίδια δυναμική.

Βελτίωση, αλλά μικρή, είχε το κομμάτι του Star από τη μια εβδομάδα στην άλλη.

«Παγωμένη» είναι η εικόνα που εμφανίζουν τα κρατικά κανάλια, τα μερίδια των οποίων ήταν αμετάβλητα (ελάχιστη μείωση είχε η ΕΡΤ1). Αντίπαλος της ΕΡΤ1 μοιάζει να είναι το Open και ανταγωνιστής της ΕΡΤ3- και κάπως της ΕΡΤ2- μπορεί να θεωρηθεί το Μακεδονία TV. Με ποιοτικά χαρακτηριστικά, πιθανόν να έλεγε κάποιος, ότι μάλλον αδικούνται τα κρατικά κανάλια.

Διαβάστε επίσης:

«Η Τέχνη του δρόμου»: Από ρόδο βγαίνει αγκάθι και από σπρέι… Τέχνη (photos/videos)

Maestro: Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης επιστρέφει με ένα ερωτικό δράμα γεμάτο πάθος και συγκρούσεις (Video)

Survivor: Οριστικά εκτός ριάλιτι ο Γιώργος Κατσαούνης – Χαμός στο Twitter (Videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα