Την δήλωση που προκάλεσε αντιδράσεις αποσαφήνισε ο Βαρουφάκης (Video)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τη δήλωση που έκανε κατά τη διάρκεια διαλόγου με συμβασιούχο καθαρίστρια, αποσαφήνισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

«Ας σοβαρολογούμε επιτέλους μια φορά» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών και συμπλήρωσε: «Ερωτήθην αν δεσμεύομαι ότι μετά τον Ιανουάριο, στο πλαίσιο της συμφωνίας μας με τις συμβασιούχες καθαρίστριες, θα προχωρήσουμε σε μια κίνηση που να τις αποκαταστήσει και είπα, βεβαίως και θα το κάνουμε. Και ερωτήθην: “Θα είστε Υπουργός;”. “Θα είστε κυβέρνηση;”. Και λέω, δεν μπορώ να δεσμευτώ για κάτι τέτοιο. Δεν μπορώ να δεσμευτώ ότι θα ζω αύριο. Χτύπα ξύλο που

λένε. Εντάξει; Αλλά μην το παίρνουμε τόσο και να το κάνουμε τόσο».

Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης ανέφερε σε συνομιλία που είχε με εφοριακούς που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Οικονομικών διεκδικώντας μισθολογικά αιτήματα ότι «Η διαπραγμάτευση βρίσκεται στο πιο δύσκολο σημείο της. Στο επισφαλές σημείο της». Ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε λόγο για τις πιέσεις που ασκούνται από τους πιστωτές της χώρας στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για τη νέα συμφωνία υπογραμμίζοντας πως φθάνουν στο σημείο να μας λένε «να πάρουμε τους υπάρχοντες μισθούς που είναι πάνω από τα 700 ευρώ και να τους κατεβάσουμε όλους στα 700». «Απέναντι σε αυτή την αδίστακτη πολιτική και στάση εμείς εναντιωνόμαστε καθημερινά» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών . Ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε από τους συγκεντρωμένους εφοριακούς να συμβάλουν προκειμένου να κλείσει η διαπραγμάτευση και δεσμεύτηκε ότι όταν κλείσει η διαπραγμάτευση θα συζητηθούν τα αιτήματά τους.

Δείτε το βίντεο:

Γιάνης ΒαρουφάκηςκαθαρίστριαδήλωσηΚυβέρνησηHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα