Το αναπάντητο ερώτημα σε Οικονόμου για το Ρέντη, η ανάποδη γκρίνια ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και πώς μπλέκονται Κόκκαλης, Αχτσιόγλου και Δραγασάκης

Καλημέρα σας

Μία εβδομάδα έχει περάσει από τα επεισόδια στου Ρέντη, με τον σοβαρότατο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού, ο οποίος χαροπαλεύει και απάντηση σε ένα καίριο ερώτημα δεν έχει δοθεί.

Ούτε από την αστυνομία, ούτε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Γιατί εστάλησαν ΜΑΤ σε έναν αγώνα βόλεϊ, χωρίς την παρουσία φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας; Ποια επιχειρησιακή ανάγκη επέβαλε την παρουσία τους εντός ή εκτός γηπέδου, σε μία τέτοια αναμέτρηση; Ποια δεδομένα εκτιμήθηκαν και πώς αξιολογήθηκαν

οι συνθήκες εκείνων των ημερών, ώστε να επιλεγεί αυτή η κίνηση από πλευράς αρμοδίων;».

Διότι, εντός του γηπέδου δεν υπήρχε ανάγκη παρουσίας ΜΑΤ, ήταν προφανές αυτό. Ούτε και στον προαύλιο χώρο, καθώς δεν μπορεί να κρίθηκε ότι θα πλακώνονταν μεταξύ τους οι οπαδοί μίας ομάδας.

Από τη στιγμή δε, που η επίθεση των οπαδών εναντίον των ΜΑΤ έγινε εκατοντάδες μέτρα μακριά από το γήπεδο, προκύπτει ακόμα πιο έντονο το αρχικό ερώτημα: Τι ακριβώς έκαναν τα ΜΑΤ τόσο μακριά από το γήπεδο; Έτσι βγάζει έξω η αστυνομία και το Υπουργείο τις διμοιρίες; Για βόλτα κι ό,τι (άσχημο) προκύψει;

Φοβάμαι ότι στο ερώτημα δεν υπάρχει επιχειρησιακή απάντηση. Αλλά πολιτική. Υπό την έννοια ότι η πολιτική και επικοινωνιακή ανάγκη να φανεί ότι «κάτι κάνει το υπουργείο», επέβαλε την κίνηση αυτή. Κι αυτό είναι κάτι που οφείλει να απαντήσει ο υπουργός Γιάννης Οικονόμου.

Αν ισχύει όντως κάτι τέτοιο, τότε είναι ανάλογα βαριές και οι πολιτικές ευθύνες για ό,τι συνέβη, συμβαίνει και ίσως συμβεί.

Δεν σας τα λέω τυχαία όλα αυτά.

Η αποτίμηση εντός των αρμοδίων κυβερνητικών «φόρουμ» δεν έχει ολοκληρωθεί.

Ανάποδη γκρίνια

Παρατηρείται εσχάτως το εξής παράδοξο – ή μήπως εξόχως λογικό;

Όπου συναντώνται, είτε τυχαία είτε από επιλογή, στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, είναι συχνό το φαινόμενο να γκρινιάζουν για τις ηγεσίες.

Προσοχή. Όχι οι του ΠΑΣΟΚ για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Όχι οι του ΣΥΡΙΖΑ για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Αλλά οι Συριζαίοι για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και οι Πασόκοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Είναι αυτό που θα λέγαμε «ανάποδη γκρίνια».

Βλέπετε, οι χαμηλές δημοσκοπικές πτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η εξαιρετική επιφυλακτικότητα για το εάν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να χτυπήσει ένα καλό ποσοστό στις ευρωεκλογές (η δεύτερη θέση δεν αρκεί εάν υπάρχει διαφορά 18 μονάδων και βάλε, από τον Μητσοτάκη), προκαλούν σκεπτικισμό.

Η… άλλη ενδεκάδα

Καλά έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και διέρρευσε ότι θέλει να ανανεώσει το πολιτικό προσωπικό, προβάλλοντας άφθαρτα στελέχη, ειδικά γυναίκες. Η ενδεκάδα που κυκλοφόρησε έκανε σε γενικές γραμμές καλή εντύπωση – τουλάχιστον ως προς τις προθέσεις.

Αλλά, όπως συμβαίνει συχνά σε τέτοιες περιπτώσεις, προκάλεσε και απορίες και πικρίες. Γιατί μόνο αυτοί οι 11 και όχι (και) άλλοι;

Θέλει προσοχή – το λέω γιατί οι χειρισμοί σε τέτοια θέμα αν δεν είναι λεπτοί, μπορεί να κάνουν μεγαλύτερη ζημιά από τα θετικά.

Κρατώ πάντως τη… σημειολογία: 11 ήταν οι βουλευτές που έφυγαν, 11 νέα πρόσωπα (θέλει να) βγάζει μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Απ’ όλη την ιστορία, αυτό ήταν ίσως η πιο έξυπνη έμπνευση…

Κόκκαλης, Αχτσιόγλου και Δραγασάκης

Να σας πω και τα νεότερα ως προς τα σχέδια των άλλων «11», αυτών της Νέας Αριστεράς σε σχέση με τον Πέτρο Κόκκαλη.

Απ’ όσα μαθαίνω ο ευρωβουλευτής, όχι απλά προβληματίζεται και δεν «καίγεται» να συνεργαστεί με το νέο σχήμα στις ευρωεκλογές, αλλά μάλλον κατευθύνεται σε αυτόνομη κάθοδο. Το «πράσινο» στίγμα και το χώρο της οικολογίας τον έχει ως προνομιακό πεδίο, άρα γιατί να μην το δοκιμάσει; Αντιθέτως εάν μπλεχτεί με την Νέα Αριστερά δεν την ελέγχει την κατάσταση. Εάν για παράδειγμα στην τελική ευθεία, το νέο κόμμα βάλει έναν δύο «λαμπερούς επώνυμους» στο ψηφοδέλτιο οι ισορροπίες θα αλλάξουν.

Αλλά το πιο σημαντικό είναι τούτο: Δεν βγάζει ο Πέτρος από το μυαλό του ότι μπορεί τελικά να κατέβει όντως η Έφη Αχτσιόγλου για την ευρωβουλή.

Κι αυτό δεν είναι κάτι απίθανο. Κάποιος παρατηρητικός έλεγε μάλιστα ότι εάν η Έφη εκλεγεί ευρωβουλευτής, τότε τη θέση της στην ελληνική βουλή την παίρνει ο πρώτος επιλαχών του ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτική Αθήνα. Κι αυτός είναι ο… Γιάννης Δραγασάκης. Που μόνο για ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται τώρα τελευταία. Μάλλον… «νεοριστερίζει». Και ετοιμάζεται να θέσει θέμα αλλαγής του Κασσελάκη αμέσως μετά τις ευρωεκλογές – εάν είναι έως τότε στον ΣΥΡΙΖΑ…

Διαβάστε επίσης:

Τον Ιανουάριο η ρύθμιση Πιερρακάκη για τα ιδιωτικά ΑΕΙ – Το πρωινό τρέξιμο Κασσελάκη στους βουλευτές του και ο πονοκέφαλος της Ζαχαράκη

Οι σκέψεις για όριο 4% στις ευρωεκλογές, το τρίτο ημίχρονο του Δραγασάκη και τα ταξίδια του Κασσελάκη σε Αμερική και Αυστραλία

Οι ακροβασίες της κυβέρνησης με το χάος στο ποδόσφαιρο, η μονομαχία Κασσελάκη – Ανδρουλάκη και το άγχος του Πιερρακάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα