Το απαράβατο καθήκον των δημόσιων λειτουργών

Η συγκλονιστική δολοφονία της γυναίκας στους Αγίους Αναργύρους έξω από αστυνομικό τμήμα έφερε στα χείλη και στο πληκτρολόγιο πολλών την έννοια της ενσυναίσθησης, την έλλειψη της οποίας καταλόγισαν στους αστυνομικούς. Ας αφήσουμε το ότι, καταφανώς, δεν κατανοούν την εν λόγω έννοια και – όπως και πολλοί πολιτικοί – κάνουν άστοχη χρήση και κατάχρησή της.

Το πρόβλημα στους χειρισμούς των αστυνομικών δεν ήταν η απουσία ενσυναίσθησης, αλλά η μη εκτέλεση του καθήκοντός τους, η οποία είχε συνέπεια την εν ψυχρώ

δολοφονία της άτυχης γυναίκας έξω από την πόρτα τους. Άλλωστε μπορεί κάποιος να έχει υψηλό επίπεδο ενσυναίσθησης, αλλά να τη χρησιμοποιεί για να χειραγωγεί και να βλάπτει συνειδητά συνανθρώπους του.

Ας αφήσουμε λοιπόν τις κομπογιαννίτικες χρήσεις επιστημονικών όρων και ας εστιάσουμε στην ουσία: Όταν ένας πολίτης ευρισκόμενος σε κίνδυνο προστρέχει σε δημόσια δομή οποιουδήποτε είδους, εμπιστεύεται σε κάποιους τη ζωή του. Αυτοί οι κάποιοι είναι δημόσιοι λειτουργοί που έχουν καθήκον να προστατέψουν τον πολίτη χωρίς επιφύλαξη και χωρίς υπολογισμό του κόστους. Όταν δεν το κάνουν, πρέπει να κρίνονται για την ικανότητα και την προσήλωσή τους στο καθήκον και όχι για τον
βαθμό της ενσυναίσθησής τους, η οποία δεν εγγυάται τίποτε από αυτά τα δύο…

Διαβάστε επίσης:

Κάτοικος Γαύδου σε Κασσελάκη: «Δεν θα κάνεις ό,τι κάνουν οι προηγούμενοι; Να κοιτάζεις και τα ακριτικά νησιά»

Μητσοτάκης στο 15ο συνέδριο της ΝΔ: «Ναι τα περιπολικά πρέπει να γίνονται και ταξί για να προστατεύσουν τον πολίτη» (Photos/Video)

Δημοσκόπηση MRB: Η συσπείρωση των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών – Νο1 πρόβλημα των πολιτών η ακρίβεια

Keywords
Τυχαία Θέματα