Το διπλό μήνυμα του Κυριάκου από τη ΔΕΘ και ιστορίες τρέλας από τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ

Χαίρετε

Με τα συριζαίικα, αφήσαμε κάνα δυο επισημάνσεις από την παρουσία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ που έχουν το ενδιαφέρον τους.

Ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του – νομίζω και στη συνέντευξη τύπου – δεν έκανε καμία ονομαστική αναφορά για κανέναν υπουργό.

Όποτε χρειάστηκε, μιλούσε για υπουργεία – σκέτο, χωρίς ονόματα υπουργών.

Κρατήστε το, γιατί δεν ήθελε να δοθεί η εντύπωση ότι δίνει πόντους σε κανένα σ’ αυτή τη φάση με όλα όσα είχαν προηγηθεί.

Η δεύτερη, έχει να κάνει με την αναφορά του

Μητσοτάκη ότι δεν συγκυβερνά μαζί με τα μεγάλα συμφέροντα.

Απ’ ό,τι μου εξήγησε αρμόδια κυβερνητική πηγή – πιο αρμόδια δεν γίνεται – αυτό αφορούσε και για επιχειρηματίες σε διάφορους κλάδους της οικονομίας και κάνα δυο μιντιάρχες.

Ονόματα δεν λέμε, οικογένειες δεν θίγουμε!

Μένοντας στο κυβερνητικό στρατόπεδο να σας πούμε ότι η ελλιπής πληροφόρηση των δημοσιογράφων, αλλά και του κοινού για το τραγικό συμβάν στη Λιβύη, με τους πέντε νεκρούς Έλληνες, προήλθε από το υπουργείο Εξωτερικών και όχι από το υπουργείο Άμυνας όπως αρχικά δόθηκε η εντύπωση.

Μήπως πρέπει να δει τα θέματα ενημέρωσης του υπουργείου η νέα ηγεσία;

Τα deal στον ΣΥΡΙΖΑ για τη β’ Κυριακή και οι δηλώσεις Έφης και Ευκλείδη που εξόργισαν κόσμο

Στον ΣΥΡΙΖΑ τώρα που είναι της μοδός το τελευταίο διάστημα, να σας πούμε μην περιμένετε να γίνουν και φοβερά deal ενόψει της ερχόμενης Κυριακής.

Η πλειοψηφία των «Τσακαλώτων» θα πάει στην Έφη και η πλειοψηφία των… «Παππάδων» θα πάει στον Στέφανο. Δεν χρειάζεται μεγάλη ανάλυση.

Γι’ αυτό και η απόσταση ανάμεσα σε Κασσελάκη και Αχτσιόγλου, τη δεύτερη Κυριακή, αναμένεται να διατηρηθεί.

Μιας και λέμε για τις στρατηγικές και τις τακτικές των δυο μονομάχων να αναρωτηθούμε για μια ακόμα φορά, μα ποιος το σκέφτηκε για επικοινωνιολόγο της Έφης, τον Μαραντζίδη;

Καλός στα βιβλία και στο πανεπιστήμιο δεν λέω, αλλά στα επικοινωνιακά είναι παλιό κρασί που έχει «αρπάξει».

Τον είχε και ο Τσίπρας προς το τέλος και πρόκοψε.

Και μιας και είπαμε για τον Τσίπρα, μου κάνει εντύπωση που κάποιοι στενοί του συνεργάτες ήταν στο πλευρό της Αχτσιόγλου σε αυτή τη μάχη. Σχεδόν όλος ο 7ος όροφος δηλαδή – Καλογήρου και λοιποί. Ο κύκλος που τον οδήγησε (και τον ΣΥΡΙΖΑ συνολικά) στην εκλογική καταστροφή, μετακινήθηκε σύσσωμος στην Έφη από την έναρξη της κούρσας διαδοχής. Σου λέει, γιατί να ξεβολευόμαστε, απλά θα αλλάξει ο άνθρωπος που θα συμβουλεύουμε και μεις θα συνεχίσουμε κανονικά να ορίζουμε τη μοίρα του κόμματος… Ωραίοι ο Φαίδωνες… 

Από τις πληροφορίες που μου έρχονταν το βράδυ της Κυριακής, ακόμα κι όταν έκλεισαν οι κάλπες κατάλαβα ότι το επιτελείο της Αχτσιόγλου ήταν σίγουρο για τη νίκη της!

Όλοι οι άλλοι έλεγαν ότι νικάει ο Κασσελάκης, αλλά οι επιτελάρχες της Έφης πίστευαν και διέδιδαν τα αντίθετα.

Μετά κατάλαβα ότι επειδή ο μηχανισμός τους είχε όντως κινητοποιήσει καινούργιο κόσμο για να ψηφίσει την Έφη, εκτιμούσαν ότι η αύξηση της συμμετοχής θα λειτουργούσε υπέρ της.

Απλά δεν υπολόγισαν ότι η αυθόρμητη προσέλευση χιλιάδων ψηφοφόρων για τον Κασσελάκη υπερίσχυσε των δυνατοτήτων του κομματικού μηχανισμού.

Αλγεινή εντύπωση πάντως έκαναν οι δηλώσεις και της Έφης και του Τσακαλώτου το βράδυ των εκλογών για το αποτέλεσμα της κάλπης.

Μετά βίας συγκρατούσαν την απαρέσκειά τους (αν και μία ξινίλα φαινόταν) για όσους ψήφισαν Κασσελάκη – 51000 ανθρώπους δηλαδή.

Η Αχτσιόγλου, που δηλώνει «σοβαρή» και «έμπειρη», μίλησε για «θολούρα» – το… θολωμένο σας μυαλό περίπου – και ο Ευκλείδης πέταξε κάτι περίεργα για… μεταπολιτική και για την εικόνα που είναι σε βάρος της ουσίας. Ο Ευκλείδης βλέπετε είναι ο ορισμός της ουσίας – πέραν αυτού ανούσια όλα!  

Εμένα μου φάνηκαν κάπως αυτές οι δηλώσεις, αλλά δεν μου κόπηκε και η όρεξη.

Αλλά κατάλαβα μετά ότι δεν άρεσαν και σε πολλούς Συριζαίους, ακόμα και σε ανθρώπους που στήριξαν τα δύο στελέχη στη μάχη της διαδοχής.

Αντί οι δύο διεκδικητές της ηγεσίας να πουν ευχαριστώ στον κόσμο που σηκώθηκε από τον καναπέ και στήθηκε επί ώρες για να συμμετάσχει σε μία κομματική διαδικασία, τον μάλωσαν κιόλας…

Αντί να αναγνωρίσουν τη νίκη του αντιπάλου τους, υιοθέτησαν μία ρητορική που εκφωνούν οι χειρότεροι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ. Το γαρ…

Διαβάστε επίσης:

Το ερώτημα του β’ γύρου στον ΣΥΡΙΖΑ: Ανατρέψιμη ή όχι η διαφορά των 10 μονάδων; Τι λένε τα δύο επιτελεία και το παράδειγμα… Μητσοτάκη!

Έξι συμπεράσματα για τη μάχη Κασσελάκη – Αχτσιόγλου, τι σκέφτεται ο Παππάς και ένας ανασχηματισμός που έρχεται από Ανδρουλάκη

Ο Τσακαλώτος και το ιερό δισκοπότηρο της Αριστεράς – και μία επανεμφάνιση Φλωρίδη με νόημα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κυριάκου, ΔΕΘ, ΣΥΡΙΖΑ,kyriakou, deth, syriza