Το τηλεφώνημα Μητσοτάκη στον Ζελένσκι και τα F-35

Με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είχε τηλεφωνική συνομιλία τη Δευτέρα ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος, συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις επί του εδάφους, ενόψει και της έκτακτης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, με τον Ζελένσκι να ευχαριστεί τον Μητσοτάκη για τη στήριξη της Ελλάδας στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων

της Ουκρανίας με την ΕΕ, και τον Έλληνα πρωθυπουργό να διαβεβαιώνει ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία τόσο διμερώς όσο και στο πλαίσιο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Να υπεθυμιστεί εδώ ότι, στην επιστολή που έστειλε στον Κ. Μητσοτάκη ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν, σχετικά με την έναρξη της διαδικασίας απόκτησης από την Ελλάδα των μαχητικών αεροσκαφών 5ης γενιάς F-35, ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρθηκε και στο θέμα της Ουκρανίας, σημειώνοντας, μάλιστα, ότι «συνεχίζουμε να ενδιαφερόμαστε για τις αμυντικές δυνατότητες που η Ελλάδα θα μπορούσε να μεταβιβάσει ή να πουλήσει στην Ουκρανία», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόσθετης χρηματοδότησης Ξένων Ενόπλων Δυνάμεων ύψους μέχρι 200 εκατ. δολαρίων για την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

Κρίση αντιπροσώπευσης επισημαίνει ο Βενιζέλος

Δώρα Αυγέρη: Η ανάρτηση – μήνυμα από το Άουσβιτς

Ποιος έχει την ευθύνη σε μια χώρα όπου ζούμε από τύχη;

Keywords
Τυχαία Θέματα