Του… τριημέρου οι εκδρομείς: Ποιες περιοχές έχουν sold out και οι προορισμοί που προτίμησαν οι Έλληνες στο εξωτερικό

Στο φετινό εορτασμό του ιστορικού «όχι», οι Έλληνες είπαν κι ένα μεγάλο «ναι»: Στις κάθε είδους αποδράσεις και τα ταξίδια για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου. Το ότι η αργία έπεσε Σάββατο, ουδόλως εμπόδισε τους εκδρομείς (όχι του 60, που έλεγε ο Σαββόπουλος, αλλά του 2023) να βρουν τρόπο για ταξίδια.

Τα στοιχεία είναι εντυπωσιακά, καθώς παρατηρείται υψηλή πληρότητα σε δημοφιλείς προορισμούς, όπως καταγράφονται από την κίνηση σε πλατφόρμες τύπου Airbnb. Μεταξύ αυτών των προορισμών είναι φυσικά η Αράχοβα, τα Καλάβρυτα,

τα Γιάννενα και το Μέτσοβο, η ορεινή Κορινθία, όπου έχουμε πληρότητα γύρω στο 90%. Στη Δημητσάνα δεν υπάρχει κατάλυμα Airbnb, ούτε για δείγμα. Το ίδιο συμβαίνει και στην Καστοριά.

Σε επίπεδα κοντά στο 90% κινούνται και προορισμοί της Βόρειας Ελλάδας, με κυριότερους την τη Φλώρινα, την Παλαιά Σκοτίνα, την Παλαιά Λεπτοκαρυά, το Ελατοχώρι. Στην Πελοπόννησο, μεγάλη κίνηση παρατηρείται και στη Μάνη, ενώ πιο κλασικοί προορισμοί όπως το Ναύπλιο έχουν επίσης ζήτηση.

Πλήγμα δέχονται φέτος, λόγω των γνωστών προβλημάτων από τις πλημμύρες, περιοχές της Θεσσαλίας, όπως το Πήλιο και ο Βόλος βέβαια, αλλά όχι μόνο.

Στο εξωτερικό

Οι Έλληνες όμως ταξιδεύουν και στο εξωτερικό με την ίδια ζέση που έχουν και για τους εσωτερικούς προορισμούς, αν και δείχνουν να προτιμούν λιγότερο προβεβλημένες πόλεις και πιο οικονομικές.
Οι πτήσεις της Aegan παρουσίαζαν τις τελευταίες ημέρες υψηλή πληρότητα.

Αντί όμως για προορισμούς όπως το Παρίσι, το Λονδίνο ή τη Ρώμη, οι ταξιδιώτες έτρεξαν να κλείσουν εισιτήρια για Βαρσοβία, Κρακοβία, Κολωνία, Ταλίν, Ρίγα, Ελσίνκι, Αμβούργο, Ανόβερο, Φρανκφούρτη.

Σταθερά ψηλά στις προτιμήσεις παραμένουν το Αμστερνταμ, το Εδιμβούργο, το Βερολίνο και η Κοπεγχάγη, αλλά και η Λάρνακα, λόγω ζεστού καιρού.

Διαβάστε επίσης:

Έκρηξη στο Παγκράτι: Βουλευτής των Σπαρτιατών μένει στην πολυκατοικία που μπήκαν γκαζάκια

Βοιωτία: Σεισμός 2,8 Ρίχτερ

28η Οκτωβρίου: Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν – Αλλαγές στα δρομολόγια των ΜΜΜ

Keywords
Τυχαία Θέματα