Τούρτα μους μοσχολέμονο

Ένας απίθανος συνδυασμός αφράτου και αρωματικού κέικ μοσχολέμονου με βελούδινη κρέμα μους λεμόνι που θα ενθουσιάσει και θα δροσίσει τους λάτρεις του αγαπημένου εσπεριδοειδούς.

Υλικά για τη Συνταγή

Για το κέικ

2 αυγά

60 ml (1/4 φλιτζανιού) γάλα πλήρες

60 ml σπορέλαιο (1/4 φλιτζανιού)

30 ml (2 κουταλιές της σούπας) φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού ή λάιμ

180 γραμμάρια (1 φλιτζάνι) ζάχαρη κρυσταλλική

150 γραμμάρια (1 και 1/3 φλιτζανιού) αλεύρι γ.ο.χ.

10 γραμμάρια (2 κουταλάκια του γλυκού) μπέικιν

πάουντερ

Ξύσμα από 1 μοσχολέμονο ή μικρό λεμόνι

Για την μους

390 γραμμάρια (1 κουτί) ζαχαρούχο γάλα

240 ml (1 φλιτζάνι) κρέμα γάλακτος πλήρης, παγωμένη

Ξύσμα από 2 μοσχολέμονα

120 ml (1/2 φλιτζάνι) φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού ή λάιμ

6 γραμμάρια ζελατίνη σκόνη, χωρίς γεύση

45 ml (3 κουταλιές της σούπας) νερό

Εκτέλεση

Ετοιμάστε πρώτα το κέικ, βάζοντας όλα τα υγρά υλικά (αυγά, γάλα, σπορέλαιο, χυμό λεμόνι) μαζί με τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ. Χτυπήστε με το μίξερ για περίπου 2 λεπτά και προσθέστε λίγο – λίγο όλα τα στέρεα υλικά (αλεύρι, μπέικιν και ξύσμα) ανακατεμένα. Ανακατέψτε καλά και μόλις ενσωματωθούν μεταφέρετε το μίγμα σε μια βουτυροαλευρωμένη φόρμα 20 εκατοστών με αποσπώμενα τοιχώματα. Ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του κέικ. Ετοιμάστε στη συνέχεια την κρέμα μους. Ενυδατώστε την ζελατίνη στο νερό και αφήστε την στην άκρη για όση ώρα ετοιμάζετε τη μους. Χτυπήστε στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ, την κρύα κρέμα γάλακτος σε χαμηλή ταχύτητα για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να στέκεται και να σχηματίζει κορυφές. Προσθέστε το ζαχαρούχο και ανακατέψτε μόνο για 10-15 δευτερόλεπτα, μέχρι να ενσωματωθεί. Ρίξτε το ξύσμα και το χυμό λεμόνι και ενσωματώστε, χτυπώντας τα κι αυτά για λίγα δευτερόλεπτα. Στο μεταξύ, βάλτε την ενυδατωμένη ζελατίνη στο φούρνο μικροκυμάτων για 15΄΄ να λιώσει και προσθέστε την χλιαρή (όχι καυτή) στην μους, ανακατεύοντας γρήγορα για να μην κόψει. Αφήστε την κρέμα στην άκρη και ξεκινήστε το στήσιμο του γλυκού. Μόλις κρυώσει το κέικ, περάστε ένα μαχαίρι από τα τοιχώματα της φόρμας και αφαιρέστε το προσεκτικά. Πλύντε τη φόρμα που ξεφορμάρατε, καθαρίστε με ένα μαχαίρι την επιφάνεια του κέικ από τα σκληρά ψημένα μέρη και ξανατοποθετήστε το μέσα στην ήδη καθαρή φόρμα. Ρίξτε από πάνω την μους και τοποθετήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες. Όταν είναι έτοιμο, ξεφορμάρετε προσεκτικά και πάλι, μεταφέρετε την τούρτα σε μια πιατέλα και διακοσμήστε με ξύσμα λεμονιού ή λάιμ.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνικό μπέργκερ μουσακάς

Αμερικάνικα μπράουνις με κεράσια

Γρήγορο και εύκολο, λαυράκι στο φούρνο με πατάτες

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τούρτα,tourta