Τσίπρας: Ο λαός να στείλει τον Μητσοτάκη σπίτι του το συντομότερο δυνατό

Ευρύ δημοκρατικό προσκλητήριο συστράτευσης απεύθυνε σε όλους του προοδευτικούς πολίτες από το Ηράκλειο ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου στις επόμενες εκλογές «όποτε κι αν αναγκαστεί ο Μητσοτάκης να τις κάνει», να αναδειχθεί μια προοδευτική κυβέρνηση.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

επιτέθηκε εκ νέου στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας, την οικονομία, την έξαρση της εγκληματικότητας, την πολιτική στην παιδεία και παρουσίασε τους βασικούς άξονες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «έχει αποφασίσει ότι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει είναι να χωρίσει τη χώρα σε στρατόπεδα», επομένως, «ένας πρωθυπουργός που υβρίζει, διαχωρίζει και διχάζει μια κοινωνία ανήσυχη και φοβισμένη εν μέσω μιας πρωτοφανούς πανδημίας, δεν είναι απλά ένας κακός πρωθυπουργός. Είναι ένας επικίνδυνος πρωθυπουργός».

Είναι επικίνδυνος, είπε, γιατί πέφτει από λάθος σε λάθος αλλά αντί να παραδέχεται τα λάθη του, πανηγυρίζει πώς πέτυχε, πάνω σε συντρίμμια απώλειες 13.000 ζωών κ και επιμένει πάνω στις

-Να μην ενισχύει ούτε με ένα μόνιμο γιατρό το ΕΣΥ.

-Να μην δίνει ένα ευρώ για την Πρωτοβάθμια Υγεία.

-Να μην επιβάλλει σαφή και δεσμευτικά υγειονομικά πρωτόκολλα.

-Να μην επενδύει σε σωστή ιχνηλάτηση.

-Να ευτελίζει την επιστήμη, να εργαλειοποιεί τους επιστήμονες και να επιβάλλει σιωπητήριο σε όσους τολμούν να θίγουν τα εγκληματικά λάθη του.

-Να έχει μοναδική του διέξοδο το διχασμό, τον αυταρχισμό και τα αλλεπάλληλα και αποτυχημένα λοκντάουν.

Ακόμη σημείωσε πως ο πρωθυπουργός «δεν κάνει τίποτε για να λύσει το πρόβλημα» παρά ρίχνει το ανάθεμα «πότε στους πολιτικούς του αντιπάλους πότε στους υγειονομικούς, πότε σε όσους συμπολίτες μας έχουν επιφυλάξεις για το εμβόλιο και σχεδόν σε σταθερή βάση στους νέους ανθρώπους».

Χαρακτήρισε δε «γελοιότητες» μέτρα όπως αυτό με τους καθήμενους και όρθιους στην εστίαση, ενώ βάζει τους καταστηματάρχες να μετατρέπονται σε σεκιούριτι και να υποκαθιστούν το ανύπαρκτο επιτελικό του κράτος.

Καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη αποτυχία στο εμβολιαστικό πρόγραμμα λέγοντας ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι ότι ενώ ο στόχος που είχε τεθεί ήταν ο εμβολιασμός να έχει καλύψει το 70% στις αρχές του Ιουνίου, το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων είναι 45%, στα μέσα Ιουλίου.

Στο σημείο αυτό επανέφερε την κριτική του για τα ΜΜΕ λέγοντας δεν μπορεί να περιμένει κανείς κάτι διαφορετικό από μια κυβέρνηση που «δίνει ένα σκασμό εκατομμύρια στα κανάλια, όχι για να λένε πόσο σωτήριο είναι το εμβόλιο, αλλά πόσο σωτήρας είναι ο Μητσοτάκης».

Επιπρόσθετα, υπογράμμισε, ότι ο πρωθυπουργός είδε την πανδημία ως ευκαιρία για:

· Να ξηλώσει το 8ωρο και να νομιμοποιήσει την παρανομία, την απλήρωτη εργασία.

· Να φέρει πτωχευτικό που ρευστοποιεί την περιουσία των Ελλήνων.

· Να καταργήσει την προστασία της πρώτης κατοικίας.

· Να βάλει φραγμό στην κοινοβουλευτική διαδικασία.

· Να στήσει πάρτι ημέτερων και κολλητών με απευθείας αναθέσεις.

· Να επιβάλει σιωπητήριο σε κάθε διαφορετική φωνή, δίνοντας δεκάδες εκατομμύρια σε ΜΜΕ για να υμνούν την αποτυχημένη του κυβέρνηση.

Κλιμακώνοντας την επίθεση τόνισε: «Γι αυτό θα τολμήσω να το πω ευθαρσώς. Η μόνη ασφαλής λύση που έχουμε μπροστά μας ο ελληνικός λαός να τον στείλει σπίτι, όσο γρηγορότερα γίνεται πριν προλάβει να κάνει μεγαλύτερο κακό στην ελληνική κοινωνία».

«Τους συνομωσιολόγους τους γνωρίζει ο Μητσοτάκης από πρώτο χέρι»

Στον αντίποδα της σημερινής κυβέρνησης, ανέδειξε την ανάγκη για μια υπεύθυνη ηγεσία στη χώρα που διαμορφώνει κλίμα ηρεμίας και ασφάλειας και δεν θα διχάζει όπως ο Μητσοτάκης, παραπέμποντας στην διάκριση εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων. Διαχώρισε μάλιστα τους πολίτες που έχουν επιφυλάξεις για το εμβόλιο από εκείνους που αντιτίθεται σε αυτό στη βάση σκοταδιστικών αντιλήψεων. Είπε δε ότι αυτοί είναι η μειοψηφία όσων δεν έχουν εμβολιαστεί και τους ταύτισε με τους μακεδονομάχους που επί ΣΥΡΙΖΑ αντιτάχθηκαν στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ειδικότερα, χαρακτήρισε «πρωτοφανή ασέβεια του κ. Μητσοτάκη να ταυτίζει την πλειοψηφία όσων έχουν επιφυλάξεις γιατί ανησυχούν για την υγεία τους, με τους γνωστούς συνομωσιολόγους και τους σκοταδιστές. ους οποίους άλλωστε δε πρωτοβλέπει τώρα. Τους γνωρίζει καλά και αυτός και οι βουλευτές τους, καθώς χέρι χέρι διαδήλωναν στα συλλαλητήρια του μίσους και του διχασμού για τη δήθεν προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών. Μαζί τους ήτανε. Τον ψηφίσανε κιόλας οι περισσότεροι».

To θέμα είπε δεν είναι οι ψεκασμένοι αλλά οι φοβισμένοι είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συμπληρώνοντας πως ο φόβος δεν νικιέται με απειλές, τιμωρίες, πόλωση και κυβερνητική προπαγάνδα, αλλά με την επιστήμη και καμπάνιες ουσιαστικής ενημέρωσης.

Χρησιμοποιώντας τις παραπάνω επισημάνσεις ως γέφυρα, κάλεσε εκ νέου τους πολίτες να εμβολιαστούν – με απόλυτο σεβασμό στις ανησυχίες τους, είπε – και να παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Τους κάλεσε περαιτέρω, να ψάξουν, να ενημερωθούν, να εμπιστευτούν τον προσωπικό τους γιατρό, να ακούσουν τους ειδικούς και να κάνουν αυτό που πρέπει.

«Κλείστε τα αυτιά στο διχασμό. Ανοίξτε τα μάτια στη ζωή», το σημερινό μου μήνυμα αυτό είναι, σημείωσε.

«Είναι μονόδρομος να φύγουν»

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιχειρώντας να τεκμηριώσει τους οξείς τόνους σημείωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση, στο πρώτο κύμα έβαλε πλάτη και στο δεύτερο και στο τρίτο κύμα ανέδειξε τα εγκληματικά λάθη, τώρα στο τέταρτο κύμα έχει αποδειχθεί ότι είναι ανίκανοι και κυνικοί «δε μπορεί η χώρα να βρεί περπατησιά, δε μπορεί η κοινωνία να βρει στήριγμα. Είναι μονόδρομος πια να φύγουν. Όσο το συντομότερο τόσο το καλύτερο.

Ως αντίδοτο στα παραπάνω πρόβαλε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αφού προηγουμένως υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε και λάθη αλλά έμαθε από αυτά. Ανέδειξε τους βασικούς πυλώνες:

Δίκαιο και βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο, μεταξύ άλλων με στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας αλλά και των ελεύθερων επαγγελματιών, των παραγωγών και των αγροτών, αλλαγή του Σχεδίου Ανάκαμψης, αξιοποίηση της Αναπτυξιακής Τράπεζας και ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους.

Εργασία: Όχι απλήρωτες υπερωρίες, όχι υπερεργασία, όχι σπαστά ωράρια, επαναφορά του 8ώρου και πιλοτικά εφαρμογή του 35ωρου, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, σοβαροί ελεγκτικοί μηχανισμοί, και κατώτατος μισθός στα 800 ευρώ.

Ισχυρό και ανθρώπινο κράτος: προστασία της υγείας, με καλά νοσοκομεία, ένα νέο ΕΣΥ, γενναία αύξηση των πόρων για την υγεία, με διπλασιασμό των ΤΟΜΥ, με νέο μισθολόγιο για γιατρούς και υγειονομικούς και με εισαγωγικό μισθό στα 2.000 ευρώ, με βαρέα και ανθυγιεινά για το νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και με 15.000 άμεσες προσλήψεις. Επίσης, καλά σχολεία και πανεπιστήμια, ενίσχυση του Λυκείου και πρόσβαση στα ΑΕΙ ώστε οι νέοι να μην στερούνται το δικαίωμα να σπουδάσουν. Πολιτικές κοινωνικής αλληλεγγύης με επαρκείς πόρους ασφαλιστικό σύστημα δίκαιο και βιώσιμο που δεν θα είναι τζόγος.

Πράσινη και Δίκαιη Μετάβαση, με ισχυρό ρόλο του κράτους με πράσινες επενδύσεις κοινής ωφέλειας, με κλιματικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα σε όλα τα χρηματοδοτικά και αναπτυξιακά εργαλεία, επένδυση στην εγχώρια τεχνολογία και καινοτομία, κλπ.

Ενίσχυση της Δημοκρατίας και των θεσμών, με κανόνες για όλους, για να τελειώνουμε με το καθεστώς διαπλοκής πολιτικών, μιντιακών και επιχειρηματικών ελίτ που πληγώνει τη δημοκρατία και φιμώνει τον πλουραλισμό. Με κατοχύρωση επίσης ίσων δικαιωμάτων για κάθε πολίτη ανεξαρτήτως φύλου, ανεξαρτήτως, καταγωγής, εισοδήματος, ή σεξουαλικού προσανατολισμού.

Νίκη έστω και με μια ψήφο διαφορά

Μόνο μία κυβέρνηση, είπε, μπορεί να τα κάνει αυτά «μια νέα, ισχυρή, προοδευτική κυβέρνηση που θα πάρει την εντολή από τον ελληνικό λαό να βάλει τέλος σε αυτή την παρένθεση της παρακμής και της ανασφάλειας».

Πρόσθεσε δε ότι μια τέτοια κυβέρνηση «θα προκύψει την αμέσως επόμενη μέρα των εκλογών, ακόμη και των εκλογών της απλής αναλογικής, που μπορούν να μην είναι άγονες εκλογές, εφόσον ο ελληνικός λαός δώσει τη νίκη έστω και με μία ψήφο διαφορά στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία».

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας από Κρήτη: Η κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε συγχωνεύσεις νοσοκομείων

Τσίπρας: Να ληφθούν μέτρα για να προλάβουμε την έκρηξη κρουσμάτων

Επιβεβαίωση Άδωνι: Θα γίνουν απολύσεις ανεμβολίαστων ιδιωτικών υπαλλήλων (Video)

Keywords
τσιπρας, σπιτι, αλέξης τσίπρας, ηρακλειο, εκλογες, ιουνίου, μμε, λύση, συριζα, τραπεζες, μισθολογιο, σχολεια, αει, νέα, κρητη, βομβα mall, video, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, σταση εργασιας, ωραριο καταστηματων, κλειστα σχολεια, αλλαγη ωρας, τραπεζα της ανατολης, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, κοινωνικη συμφωνια, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, αλλαγη ωρας 2012, αλλαγη ωρας 2013, ητανε μια φορα, κοινωνια, αλέξης τσίπρας, βουλευτες, δημοκρατια, εργασια, εργαλεια, ηγεσια, θεμα, μμε, οικονομια, προγραμμα, υγεια, αει, αυξηση, αξονες, απλα, ασφαλιστικο, αυτια, γεφυρα, γινεται, δευτερο, δωσει, ευκαιρια, ευρω, ειπε, εκρηξη, εμβολιο, επενδυσεις, εστιαση, τεχνολογια, ζωων, κυβερνηση, κυμα, κλιμα, λαθη, λαθος, λύση, ματια, μισθος, μητσοτακης, νεο μισθολογιο, νικη, νοσοκομεια, προσληψεις, ρυθμιση, ρολο, σεκιουριτι, συνεχεια, φοβος, φωνη, χερι, δικαιωμα, εφαρμογη, χωρα, ιουνίου, κακος, μπροστα, υγειας
Τυχαία Θέματα