Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει ισχυρός πόλος εναλλακτικής διακυβέρνησης

Δύο είναι τα σχέδια που αναμετρώνται σε αυτές τις εκλογές, ένα σχέδιο κοινωνικής στήριξης κι ένα σχέδιο κοινωνικής λεηλασίας και ιδιωτικοποιήσεων.

Αυτό το μήνυμα επανέλαβε από τα Ιωάννινα ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η επικείμενη εκλογική αναμέτρηση δεν είναι δεύτερος γύρος, αλλά μια νέα

εκλογική αναμέτρηση. Σημείωσε ότι οι εκλογές της 25ης Ιουνίου έχουν μια ιδιαιτερότητα, καθώς «κουβαλούν μια νωπή λαϊκή εντολή με ένα δυσμενή συσχετισμό», όμως δεν παύει να πρόκειται για νέα κάλπη με νέο εκλογικό σύστημα. «Όσοι βιάζονται να προδικάσουν το αποτέλεσμα να μην το κάνουν» διεμήνυσε, καθώς «οι πολίτες θα προσέλθουν να ψηφίσουν θεωρώντας ότι κρίνεται οριστικά το πως θα κυβερνηθεί ο τόπος τα 4 επόμενα χρόνια».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την ομιλία του με το ζήτημα της Θράκης και την σημερινή εξέλιξη λέγοντας πως «η απόσυρση από τα ήδη τυπωμένα ψηφοδέλτια της ΝΔ, του υποψηφίου της κ. Μουσταφά Κατραντζή, αποκάλυψε το μέγεθος της ηθικής χρεοκοπίας της ΝΔ».

«Χρεοκόπησε σε δημόσια θέα», είπε «η ανεύθυνη επιχείρηση εμπλοκής των ευαίσθητων εθνικών θεμάτων μέσα στην προεκλογική αντιπαράθεση» και η απόπειρα Μητσοτάκη «να μετατρέψει το ευαίσθητο εθνικά θέμα της Θράκης σε κεντρικό ζήτημα της προεκλογικής αναμέτρησης, μόνο και μόνο επειδή δεν ανέχεται μια “ροζ κουτσουλιά” στο μπλε χάρτη». Πρόσθεσε δε πως χρεοκόπησε «το εγχείρημα της μετατροπής, για άλλη μια φορά, της ΕΥΠ, σε προσωπικό εργαλείο του κ. Μητσοτάκη», καθώς «έβαλε την ΕΥΠ του predator, να μας υποδείξει ποιόν πρέπει να έχουμε και ποιόν όχι στα ψηφοδέλτιά μας». «Δεν πρόσεξε όμως τι λεπτομέρειες», γιατί, «γιατί στο έγγραφο που μας έστειλε, φαίνεται ξέχασαν να σβήσουνε την αναφορά στον δικό τους υποψήφιο» και επί δυο εβδομάδες «μας ζητάγανε με θράσος τα ρέστα για τους δικούς μας, ενώ διατηρούσαν τον δικό τους στα ψηφοδέλτια. Μας ζητάγανε με θράσος δηλώσεις εθνικοφροσύνης, παίζοντας ανεύθυνα και επιπόλαια με την Πατρίδα, ενώ ο δικός τους έκανε δηλώσεις για Τούρκους της Δυτικής Θράκης».

Έτσι «όλοι συνειδητοποιήσαμε πόσο υποκριτής, πόσο αδίστακτος και πόσο ανεύθυνος είναι ο κος Μητσοτάκης» είπε ο Αλέξης Τσίπρας διαμηνύοντας παράλληλα πως η ΝΔ σήμερα πήρε το μάθημά της, δηλαδή ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα γίνει βολικός αντίπαλος». Και πρόσθεσε, επιτιθέμενος σε ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και λοιπά μικρά κόμματα: «ο βολικός δικομματισμός δε σας βγαίνει. Ο κατακερματισμός της ψήφου σε μικρότερα βολικά κόμματα διαμαρτυρίας, δε θα σας βγει. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα παραμείνει ισχυρός πόλος εναλλακτικής διακυβέρνησης απέναντι στα αντιλαϊκά σχέδιά σας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει κόμμα εξουσίας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέπεμψε εκ νέου το μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν είναι και θα παραμείνει κόμμα εξουσίας, «δε θα γίνει κόμμα διαμαρτυρίας ούτε κόμμα κυβερνητικό συμπλήρωμα της Δεξιάς».

Σημείωσε ότι θα δώσει τη μάχη ψήφο ψήφο και ως το τελευταίο δευτερόλεπτο για να εφαρμόσει το πρόγραμμά του, το μόνο εναλλακτικό απέναντι στο νεοφιλελεύθερο σχέδιο του Μητσοτάκη. Αλλά ακόμη κι αν ο λαός «μας τάξει στην Αντιπολίτευση με βάση αυτό το πρόγραμμα και αυτές τις θέσεις θα αντιπαρατεθούμε στις αντιμεταρρυθμίσεις της ΝΔ».

Στο σημείο αυτό απηύθυνε κάλεσμα προς κάθε δημοκρατικό προοδευτικό πολίτη «να συνειδητοποιήσει ότι το διακύβευμα της κάλπης δεν είναι όπως μας εκβιάζει ο Μητσοτάκη αν θα πάμε σε τρίτες εκλογές», αλλά «αν θα έχουμε ένα καθεστώς ανεξέλεγκτο και ασύδοτο». Καλώ τους δημοκρατικούς πολίτες να μην το επιτρέψουν» κι ο μόνος τρόπος είναι «να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς που διαμορφώθηκαν το Μάη» και «να ενισχυθεί αποφασιστικά η μόνη δύναμη που μπορεί να σταθεί και να κοιτάξει στα μάτια με τις δικές της θέσεις και τις κοινωνικές αντιστάσεις το καθεστώς που θέλει να δημιουργήσει ο κ.Μητσοτάκης».

Διότι, προειδοποίησε, η ΝΔ επιδιώκει τώρα να λάβει «λευκή επιταγή» για να υλοποιήσει το κρυφό σχέδιο που δεν μπόρεσε να υλοποιήσει την προηγούμενη τετραετία λόγω της πανδημίας. «Δεν υλοποιήθηκε το σχέδιο Πνευματικού γιατί η πανδημία πρόλαβε τα ΣΔΙΤ στα νοσοκομεία. Και δε προλάβανε να κλείσουνε δομές. Δεν εφαρμόστηκε το σχέδιο Πισσαρίδη για τις ΜΜΕ γιατί η ΕΕ έδωσε τη δυνατότητα να δοθούν επιστρεπτέες προκαταβολές και δόθηκε παράταση ζωής».

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν είναι εύκολος πολιτικός αντίπαλος για την Δεξιά και τον Μητσοτάκη και σε αυτό απέδωσε την «λυσσαλέα» προσπάθεια που κάνει η ΝΔ να διαστρέψει την πραγματικότητα και «να ξεμπερδέψουν μαζί μας για να είναι πλήρως ασύδοτοι και ανεξέλεγκτοι την επόμενη ημέρα». Σε αυτές τις εκλογές, είπε ξεπέρασαν και τον εαυτό τους καθώς δεν έμειναν μόνο στις πρακτικές Τραμπ με τα fake news αλλά ανέσυραν την θεωρία του εσωτερικού εχθρού και «μας είπαν ανθέλληνες, εθνική εξαίρεση, προδότες και μειοδότες». Επανέλαβε «δε σας επιτρέπουμε να θεωρείται και να μιλάτε για τον προοδευτικό πυλώνα στον τόπο μας για 1.200.000 ψηφοφόρους ως εθνική εξαίρεση, ως μειωμένης εθνικής ευθύνης πολίτες».

Θέλουν 7 και 8 κόμματα για μια αντιπολίτευση χωρίς πρόγραμμα και σοβαρότητα

Ο Αλέξης Τσίπρας επέμεινε ότι η ΝΔ θέλει να ξεμπερδεύει με τον ΣΥΡΙΖΑ για να μην έχει αντίπαλο και πως θέλει απέναντί της «μια αδύναμη, κατακερματισμένη και βολική αντιπολίτευση». Το σχέδιό τους, είπε, «δεν είναι να μην μπουν πολλά κόμματα μη και χάσουν την αυτοδυναμία, το σχέδιό τους είναι να μπουν εφτά και οχτώ κόμματα χωρίς πρόγραμμα, χωρίς στρατηγική, χωρίς έρμα, κάποια και χωρίς στοιχειώδη πολιτική σοβαρότητα».

Θέλουν, επέμεινε, «μια ισοπεδωμένη από τον πολυκερματισμό αντιπολίτευση, για να αναδειχτεί όχι πρωθυπουργός, αλλά ως ασύδοτος ηγεμόνας» ο κ. Μητσοτάκης, «ένας πολιτικός που ξεκίνησε ως αντίγραφο του Μακρόν και κατέληξε πιστό αντίγραφο του Όρμπαν». Θέλει, είπε, «όπως και ο Όρμπαν να έχει απέναντι μια αντιπολίτευση που δε θα μπορεί».

Κάθε προοδευτική ψήφος που δεν θα πάει στον ΣΥΡΙΖΑ ευνοεί τη ΝΔ

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν ολοκληρώσει την ομιλία του κάλεσε εκ νέου να δοθεί η μάχη μέχρι τελευταία στιγμή ώστε να ενισχυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, η μόνη δύναμη όπως είπε που «δεν συμβιβάστηκε, δεν υποχώρησε, αλλά ανέλαβε την δύσκολη δουλειά να βγάλει τη χώρα από τα Μνημόνια στα οποία μας καταδίκασαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ». Και πρόσθεσε ότι τα δύο κόμματα αυτά «και σήμερα τελικά δρουν ως συμπληρωματικές δυνάμεις», όπως «με την απλή αναλογική που την πολέμησαν και την αχρήστεψαν από κοινού».

«Δρουν ως συμπληρωματικές δυνάμεις με τη δηλωμένη πρόθεσή τους για αλλαγή του άρθρου 16 και την ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων» ανέφερε και παρέπεμψε σε συνολική αναθεώρηση του Συντάγματος «με συναίνεση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για να σαρωθεί κάθε κεκτημένο» και «να επιβληθεί και συνταγματικά ο σκληρός νεοφιλελευθερισμός και στην ενέργεια και στο νερό και στην παιδεία και στην υγεία».

Το λέμε καθαρά, «και πρέπει να γίνει κτήμα του κάθε δημοκρατικού πολίτη γιατί αυτή είναι η αλήθεια» διεμήνυσε: «Κάθε προοδευτική, δημοκρατική ψήφος που δεν θα πάει στο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ευνοεί αντικειμενικά το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί αυτό που φοβάται, το μόνο που στ’ αλήθεια φοβάται η ΝΔ, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και το προγραμματικό του σχέδιο που είναι «πραγματικά ανταγωνιστικό, ρεαλιστικό αλλά και ριζοσπαστικό πρόγραμμα άμεσης εφαρμογής. Πρόγραμμα κυβερνητικό και όχι ευχολόγιο».

Τις επόμενες 5 μέρες, υπογράμμισε, ο αγώνας θα είναι σκληρός «γιατί επιτρέπεται να πέσεις αλλά επιβάλλεται να σηκωθείς. Και εμείς έχουμε ήδη σηκωθεί». Ο αγώνας, πρόσθεσε είναι αγώνας για «μια κοινωνία δίκαιη με ευημερία για όλους», θα είναι διαρκείας κι επιπλέον θα είναι «αγώνας ιδεών και αγώνας αξιοπρέπειας».

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης στο ΙΟΝΙΑΝ TV: Ας μη φαντάζονται ορισμένοι τους εαυτούς τους υπουργούς

Διονύσης Τεμπονέρας: Η πικρή ανάρτηση μετά την υποδοχή Μητσοτάκη στην Πάτρα

Εύα Καϊλή: Προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για παραβίαση της βουλευτικής της ασυλίας

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τσίπρας, ΣΥΡΙΖΑ,tsipras, syriza