Τσίπρας: Προσκλητήριο σε νέους, δεξιούς και μεσαία τάξη στην μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Μία μεγάλη κρίση μέσα σε μία μέρα που επιλύθηκε με την «αποπομπή» Κατρούγκαλου και μία μεγαλειώδης συγκέντρωση στο Σύνταγμα, για την οποία η Κουμουνδούρου εκτιμά πως είναι η μεγαλύτερη που έχει ποτέ στο Σύνταγμα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά την συγκέντρωση της Αθήνας που συνιστά

την κορύφωση της προεκλογικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, το κλείσιμο σήμερα θα γίνει με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Πάτρα.

Αυτά είχε το χθεσινού μενού για το ΣΥΡΙΖΑ που «λαχτάρησε» βλέποντας, ελάχιστα εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες, να παίρνουν διαστάσεις οι δηλώσεις Κατρούγκαλου για τις εισφορές στους ελεύθερους επαγγελματίες, με κίνδυνο να ακυρωθεί η προσπάθεια που έχει καταβάλει ο Αλέξης Τσίπρας να χτίσει γέφυρες με το ακροατήριο που επιβαρύνθηκε από φόρους και εισφορές κατά την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνειδητοποίηση ότι θα δημιουργηθεί τεράστια σύγχυση στους ψηφοφόρους, πολλώ δε μάλλον που η Νέα Δημοκρατία εμφανίστηκε έτοιμη να δώσει ρέστα παραπληροφόρησης περί «κρυφής ατζέντας» ο Αλέξης Τσίπρας οδηγήθηκε στην απόφαση να θέσει εκτός εκλογικής μάχης τον Γιώργο Κατρούγκαλο.

Το βράδυ από το Σύνταγμα, έστειλε μήνυμα και για το «αυτογκόλ» Κατρούγκαλου, τονίζοντας πως το Συμβόλαιο της Αλλαγής, δηλαδή το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύει όλους «κατά γράμμα» και πως κανείς δεν μπορεί να παρεκκλίνει από το Συμβόλαιο της Αλλαγής «είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα».

Και για να καθησυχάσει περαιτέρω έκανε μία ακόμη αναφορά στη μεσαία τάξη λέγοντας πως το Συμβόλαιο της Αλλαγής είναι και Συμβόλαιο ανάσας, όχι μόνο για τους αδύναμους αλλά και για τη μεσαία τάξη. «Έχουμε ηθική υποχρέωση να στηρίξουμε και να δώσουμε ανάσες, ειδικά στη μεσαία τάξη, που φορτώθηκε υπέρμετρα και άδικα όλα τα βάρη των μνημονίων, και εξαπατήθηκε βάναυσα από τον κ. Μητσοτάκη το 2019» σημείωσε.

Η Αθήνα αποφάσισε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

Κατά την χθεσινή πολύ μεγάλη συγκέντρωση, με παλμό και συνθήματα, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε χαρακτηριστικά «παράστασης νίκης» στη συγκέντρωση του πλήθους λέγοντας πως πρόκειται για την μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχει κάνει ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα.

«Η σημερινή μας συγκέντρωση είναι η μεγαλύτερη απόδειξη σε όσους πιστεύουν ότι ο ελληνικός λαός είναι έτοιμος να ζήσει άλλα τέσσερα χρόνια με τον εφιάλτη της ακρίβειας, των ανισοτήτων, της αισχροκέρδειας, του παρακράτους» σημείωσε. Στο κλείσιμο της ομιλίας του προέβη και σε συγκρίσεις με την επιλογή Μητσοτάκη να κάνει την ομιλία του σε πιο στενό χώρο στο Θησείο. «Καλώ τον κ. Μητσοτάκη», είπε, «να μην κρυφτεί αύριο στην Αθήνα σε κάποιο μικρό δρομάκι στο Θησείο, αυτός που έχει την παράσταση της νίκης, που όλες οι δημοσκοπήσεις τον δείχνουν νικητή, να μην κρυφτεί». Και κατέληξε λέγοντας πως «η Αθήνα αποφάσισε σήμερα. Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, προοδευτική κυβέρνηση τη Δευτέρα».

Τέλος στην ομιλία του επικέντρωσε στα μηνύματα προς τους νέους και ιδιαίτερα τους 450.000 νέους και νέες που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά. Υπογράμμισε πως αν θέλουν να τιμωρίσουν το καθεστώς Μητσοτάκη που τους στοχοποίησε τα τελευταία 4 χρόνια, ένας μόνο τρόπος υπάρχει η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι «η πιο σκληρή τιμωρία και η πιο αντισυστημική ψήφος», επανέλαβε. Επιπλέον, τους κάλεσε να στείλουν στον κούβα τις δημοσκοπήσεις με την ψήφο τους και τη μαζική συμμετοχή τους στις εκλογές.

Για άλλη μια φορά, τέλος, απευθύνθηκε στους συντηρητικούς πολίτες – μάλιστα αυτή τη φορά είπε «απευθύνομαι στους ψηφοφόρους της ΝΔ» – και με αιχμή τις υποκλοπές και τα Τέμπη τους κάλεσε να μην δώσουν συγχωροχάρτι στον Κυριάκο Μητσοτάκη και να μην γίνουν «συνένοχοι» ούτε να τον ξεπλύνουν με την ψήφο τους για να πράξει πολύ χειρότερα τα επόμενα 4 χρόνια.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ: Κυρίαρχες στον ΣΥΡΙΖΑ οι απόψεις Κατρούγκαλου

Σοφία Ζαχαράκη στο topontiki.gr: Ζητάμε καθαρή εντολή για να αποτρέψουμε την ακυβερνησία και το χάος (Photos)

Εκλογές 2023: Το λάθος του Κατρούγκαλου και οι σχεδιασμοί του Μητσοτάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τσίπρας, Προσκλητήριο, Σύνταγμα,tsipras, prosklitirio, syntagma