Τσίπρας: Τα 7 «τραύματα» που αφήνει πίσω ο Μητσοτάκης

Ως «πληγές» περιέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στα Ιωάννινα, τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και μίλησε για «7 τραύματα» που αφήνει πίσω του, καθώς τον εμφάνισε ότι «πακετάρει» διότι την άλλη Κυριακή αποχωρεί από το Μαξίμου.

Επιτέθηκε τόσο στον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και στον πρώην υπουργό υποδομών Κώστα Καραμανλή, χαρακτηρίζοντάς τους «άχρηστους γόνους», ενώ φάνηκε να διαχωρίζει

τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή λέγοντας πως εκείνος κάποτε αποκάλεσε την διαπλοκή «νταβατζήδες», όμως  «δεν τους έβαλε στο σαλόνι του, όπως ο Μητσοτάκης». «Αυτή», είπε «δεν είναι η Νέα Δημοκρατία, είναι Παλιά αναξιοκρατία και Αγία Οικογένεια». Απευθύνθηκε εκ νέου στους συντηρητικούς πολίτες καλώντας τους να μην «ξεπλύνουν» με την ψήφο τους τον Μητσοτάκη, για τον οποίο άφησε τον υπαινιγμό ότι έχει ο ίδιος στα συρτάρια του τις απομαγνητοφωνήσεις των υποκλοπών σε «στικάκια». Επανέλαβε τον μήνυμα περί «ανιστόρητου διμέτωπου», προς την πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη.

Αναλυτικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας για το κλίμα που λαμβάνει από τις περιοδείες του σημείωσε πως η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών λέει «ως εδώ». Κατηγόρησε τον απερχόμενο πρωθυπουργό ότι αν και διακηρύσσει πως η Ελλάδα πρέπει να πάει μπροστά είναι εκείνος που «παρέλαβε μια χώρα που μετά από περιπέτειες είχε ξαναβρεί τη σταθερότητά της» αλλά «τράβηξε με τα δυο χέρια το χειρόφρενο και έκανε αναστροφή» και «μας γύρισε πίσω σε εποχές σκοτεινές».

Μας γύρισε είπε, σε μια χώρα που οι εργαζόμενοι δουλεύουν απλήρωτα, που έχει μισθούς Βουλγαρίας και τιμές Βρετανίας, που η κυβέρνηση παρακολουθεί το μισό πολιτικό σύστημα και την ηγεσία του στρατεύματος, σε μια χώρα με διαλυμένα δημόσια νοσοκομεία και με ρεκόρ απωλειών στην πανδημία, σε μια χώρα που κλείνει πανεπιστημιακές σχολές για να ανοίξει πελατεία στα κολέγια., σε μια χώρα που η ενημέρωση φιμώνεται και η προπαγάνδα ανθίζει με κρατικό χρήμα.

«Αυτή είναι η Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη» είπε και πρόσθεσε πως «η Ελλάδα που μας πληγώνει τελειώνει στις 21 Μαΐου».

Μίλησε για τα τραύματα που αφήνει πίσω του ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον οποίο κατηγόρησε ότι «κυβερνά μια άλλη χώρα, μια χώρα φανταστική, κάτι σαν την Αλίκη στη χώρα των Θαυμάτων. Η πραγματικότητα είναι αντίθετη, κυβερνά τη χώρα των τραυμάτων, που ο ίδιος προκάλεσε». Απαρίθμησε 7 τραύματα:

Τραύμα πρώτο στην οικονομία, όπου μέσα σε 4 χρόνια αφήνει 50 δισ. μεγαλύτερο το δημόσιο χρέος. 40 δισεκατομμύρια μεγαλύτερο το ιδιωτικό χρέος. Και επιπλέον, αφήνει «τη μισή Ελλάδα, 4.250.000 Έλληνες με μη εξυπηρετούμενες οφειλές στην Εφορία, στις τράπεζες, στα ασφαλιστικά ταμεία», 700.000 νοικοκυριά να ξέρουν ότι θα χάσουν το σπίτι τους στον πλειστηριασμό, αν δεν μπει την Κυριακή στοπ στο σχέδιο Μητσοτάκη, που έχει ήδη μεταβιβάσει τα ενυπόθηκα ακίνητά τους στα funds.

Τραύμα δεύτερο: Ένα διαλυμένο ΕΣΥ, χωρίς επαρκές ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Το αρνητικό ρεκόρ των 37.000 συνανθρώπων μας που χάσαμε στην πανδημία, κατατάσσει τη χώρα μας σε χειρότερη θέση ακόμα κι από τη Βραζιλία του Μπολσονάρο, αναλογικά με τον πληθυσμό μας.

Τραύμα τρίτο: Μια Παιδεία με δεκάδες χιλιάδες νέες και νέους έξω από τα πανεπιστήμια με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, προκειμένου να δώσει πελατεία στα ιδιωτικά κολέγια και με σχολεία χωρίς μόνιμους εκπαιδευτικούς, με το 30% να είναι αναπληρωτές και πανεπιστήμια χωρίς πανεπιστημιακούς καθηγητές, αλλά με πανεπιστημιακούς αστυνόμους.

Τραύμα τέταρτο: Η εργασιακή εκμετάλλευση. «Η ψηφισμένη με νόμο κανονικότητα των απλήρωτων υπερωριών και της κατάργησης του οκτάωρου για τους εργαζόμενους. Η κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, ώστε ο εργαζόμενος να μην έχει κανένα στήριγμα από την πολιτεία να διεκδικήσει την εφαρμογή της νομιμότητας».

Τραύμα πέμπτο: Η λεηλασία του εισοδήματος και η κατάρρευση του μέσου μισθού και της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών. Αδιάψευστος μάρτυς τα στοιχεία που δίνουν οι Διεθνείς Οργανισμοί. Ειδικότερα παρέπεμψε, στη Eurostat και την έκθεσή της σύμφωνα με την οποία τα νοικοκυριά με εισόδημα έως 700 ευρώ έχουν απωλέσει το 40% της αγοραστικής τους δύναμης, αλλά και στον ΟΟΣΑ, σύμφωνα με τον οποίο «η Ελλάδα ήταν η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που την τριετία 2019-2021 είχε μείωση του μέσου ονομαστικού μισθού και το 2022, είχε μείωση και του μέσου πραγματικού μισθού κατά 7,5%».

Αυτό σημαίνει, είπε, ότι «εκεί που μας έταζαν καλύτερες δουλειές, καλύτερους μισθούς και στήριξη στη μεσαία τάξη, οδήγησαν τη μεσαία τάξη να ζει με κουπόνια, κουπόνια για το σούπερ μάρκετ, να πληρώσει το ρεύμα, να βάλει βενζίνη στα πρατήρια της βενζίνης. Άρα όσα έταζαν 4 χρόνια πριν έκαναν ακριβώς τα αντίθετα».

Τραύμα έκτο: Ένα κράτος-λάφυρο, με τις γαλάζιες ακρίδες να καταλαμβάνουν θέση σε όλες τις ΔΕΚΟ με πολλαπλασιασμό των μετακλητών που έλαβαν και μπόνους 30% αλλά και με golden boys που έδιναν μπόνους στον εαυτό τους, με διορισμούς εκτός ΑΣΕΠ, με πλήρη απαξίωση και αδιαφορία.

Στο σημείο αυτό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε μια παρένθεση για να μιλήσει για την τραγωδία στα Τέμπη, ως ένα τεκμήριο της κυβερνητικής αδιαφορίας, ακόμα και για την ασφάλεια του πολίτη και για να επιτεθεί στον πρώην υπουργό Μεταφορών. Σημείωσε ότι λίγες μέρες πριν το δυστύχημα εγκαλούσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έθεταν θέματα ασφάλειας για τον σιδηρόδρομο και μετά το δυστύχημα παραιτήθηκε υποκριτικά, και λίγες μέρες μετά σε συνεννόηση με τον Μητσοτάκη αποφασίστηκε να είναι ξανα υποψήφιος, για να ξεπλυθεί στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Μάλιστα εκτίμησε πως «αν κερδίσει ο Μητσοτάκης σίγουρα θα του ‘χει τάξει να είναι υπουργός. Γιατί αυτό είναι το κόμμα των γόνων, συναντήθηκαν δυο άχρηστοι γόνοι».

Τραύμα έβδομο: Η κακοποίηση της δημοκρατίας και συγκεκριμένα το σκάνδαλο των υποκλοπών. Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για ομολογία Μητσοτάκη ότι υπήρξε «σκάνδαλο» και πως «δεν υπήρξε κανένας εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις». Παρέθεσε ξανά τα ερωτήματα, εφόσον δεν υπήρχε εθνικός λόγος παρακολούθησης γιατί υπήρξε επίκληση εθνικού απορρήτου, γιατί η Εισαγγελέας της ΕΥΠ κ. Βλάχου υπέγραφε παράνομα διατάξεις παρακολούθησης για το μισό πολιτικό σύστημα, και τους αρχηγούς των ενόπλων Δυνάμεων, γιατί μέχρι σήμερα οι Εισαγγελείς δεν  έχουν απαγγείλει καμία κατηγορία.

«Και διερωτώμαι» συνέχισε «πού έχουν πάει αυτά που έχουν καταγραφεί που έχουν πάει οι απομαγνητοφωνήσεις του μισού πολιτικού συστήματος και του μισού οικονομικού συστήματος, του επιχειρηματικού κόσμου. Τα έχει σε στικάκια ο κ. Μητσοτάκης στα συρτάρια του για να εκβιάζει την επόμενη 20ετία το μισό πολιτικό κι επιχειρηματικό κόσμο; Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα και για αυτό πρέπει να λογοδοτήσουν με πρώτο τον πρωθυπουργό που ενορχήστρωσε αυτή την αθλιότητα».

Στο σημείο αυτό απευθύνθηκε εκ νέου στο Νίκο Ανδρουλάκη στέλνοντας πως δεν είναι δυνατόν να αφήνει ανοιχτά σενάρια συνεργασίας όταν ζητά να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι για το σκάνδαλο.

Απευθύνθηκε ιδιαιτέρως και στους συντηρητικούς ψηφοφόρους λέγοντας: «Δεν πιστεύω ότι η πλειοψηφία αυτών των ψηφοφόρων επιθυμούν τη συγκάλυψη αυτών των σκανδάλων. Ο κ. Μητσοτάκης σας ζητά να τον ξεπλύνετε με την ψήφο του, θα τον ξεπλύνετε»;

Επικαλέστηκε ξανά τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, λέγοντας: «Ο Καραμανλής κάποτε αποκάλεσε τη διαπλοκή νταβατζήδες, δεν τους έβαλε στο σαλόνι του, όπως ο Μητσοτάκης. Αυτή δεν είναι Νέα Δημοκρατία. Είναι Παλιά αναξιοκρατία και Αγία Οικογένεια».

«Σκεφτείτε το λοιπόν διπλά και τριπλά αν θα γίνετε συνένοχοι» είπε. «Δεν αξίζει ούτε στη παράταξή σας, ούτε στη χώρα μας, συγχωροχάρτι και άλλα 4 χρόνια αλαζονείας, διαφθοράς και αδικίας».

Διαβάστε επίσης:

Καφές και ποδόσφαιρο στη συνάντηση Τσίπρα – Ρότσα (Photos/Video)

Εκλογές 2023: Πότε θα γνωρίζουμε τον νικητή – Νωρίτερα από κάθε άλλη φορά

Μητσοτάκης από Ζωγράφου: Το δίλημμα είναι πρωθυπουργός Μητσοτάκης ή Τσίπρας (Video)

Keywords
τσιπρας, μητσοτακης, αλέξης τσίπρας, νεα δημοκρατια, ιωαννινα, νέα, ελλαδα, μαΐου, χρεος, τραπεζες, funds, σχολεια, eurostat, οοσα, σημαίνει, ΔΕΚΟ, golden, ΑΣΕΠ, συριζα, ξανα, ευπ, δίλημμα, video, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, μειωση μισθων, εκλογες 2012, θεμα εκθεσης 2012, ξανα, αλέξης τσίπρας, βουλευτες, αναπληρωτες, νικητη, ακινητα, βραζιλια, δημοκρατια, ευπ, εφορια, ηγεσια, οικονομια, οοσα, σχολες, αδιαφορια, αξιζει, βενζινη, δευτερο, δημοσιο, δίλημμα, δωσει, ευρω, ειπε, εκθεση, εκμεταλλευση, ενημερωση, εποχες, ζητα, ζωγραφου, ομιλια, κυβερνηση, κλιμα, κομμα, κρατικο, λεηλασια, μαξιμου, μειωση, νικο, νοσοκομεια, ποδοσφαιρο, πολιτεια, ρεκορ, ρευμα, σιγουρα, συγκεκριμενα, σουπερ μαρκετ, σπιτι, σουπερ, σχεδιο, τεκμηριο, τεμπη, χρημα, ασφαλεια, αχρηστοι, δουλειες, eurostat, εφαρμογη, γινετε, golden, χωρα, ιατρικο, κυριακη, μπροστα, σημαίνει, funds, θεματα, χερια
Τυχαία Θέματα