Βασιλιάς Κάρολος: Κίνηση ματ, βάζει και πάλι τον Χάρι στην εθιμοτυπία του παλατιού

Όλα δείχνουν έτοιμα για την συμφιλίωση ανάμεσα στον βασιλιά Κάρολο και τον γιο του Χάρι, σε ένα πλαίσιο «win-win»: Ο βασιλιάς θα δείξει τη μεγαλοθυμία του και θα δώσει στον Χάρι έναν επίσημο ρόλο στο πλαίσιο της βασιλικής οικογένειας και το «μαύρο πρόβατο» του παλατιού θα ρίξει νερό στο κρασί του, ή για την ακρίβεια θα αφήσει κλειδωμένες στο συρτάρι τις άβολες αναφορές που ήθελε να κάνει για το παλατιανό παρασκήνιο, στο βιβλίο του που θα κυκλοφορήσει στην αρχή του χρόνου.

Όπως γράφει η Sun ο βασιλιάς Κάρολος

αποφάσισε να μην αποκλείσει τους πρίγκιπες Χάρι και Άντριου από όλους τους σημαντικούς ρόλους που θα μπορούσαν να έχουν στο πλαίσιο των βασιλικών καθηκόντων, διευρύνοντας τη δεξαμενή των «επιτρόπων του έθνους» που μπορούν να ασκούν συγκεκριμένα καθήκοντα όταν ο μονάρχης απουσιάζει στο εξωτερικό ή ασθενεί.

Έτσι οι υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι του παλατιού που θα μπορούν να εκπροσωπούν τον βασιλιά είναι η σύζυγός του, Καμίλα, οι γιοι του, πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι και ο πρίγκιπας Άντριου, όπως και η πριγκίπισσα Βεατρίκη. Σε αυτούς θα προστεθούν προσεχώς και η 72χρονη πριγκίπισσα Άννα και ο 58χρονος πρίγκιπας Έντουαρντ.

Η απόφαση του βασιλιά είναι μία χειρονομία καλής θέλησης, καθώς ο Χάρι επέλεξε να ζει 5.000 μίλια μακριά από το Λονδίνο και ο πρίγκιπας Άντριου είχε τεθεί στο περιθώριο του δημόσιου βίου λόγω της εμπλοκής του ονόματός του σε σεξουαλικό σκάνδαλο.

Η διπλωματική λύση που επέλεξε ο βασιλιάς για τον 62χρονο Άντριου και τον 38χρονο Χάρι μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά ώστε να «ξεχαστούν» όσα προηγήθηκαν με πρωταγωνιστές τους δύο πρίγκιπες.

Ειδικά μάλιστα με την περίπτωση του Χάρι, η απόφαση του βασιλιά εξυπηρετεί το παλάτι πολλαπλώς, αφού τον Ιανουάριο θα κυκλοφορήσει το βιβλίο του πρίγκιπα με τα απομνημονεύματά του από τη ζωή στον βασιλικό οίκο.

Το βιβλίο αυτό πολλοί περιμένουν ότι θα είναι «μία βόμβα» για την βασιλική οικογένεια και για τον βασιλιά Κάρολο. Ωστόσο είναι βέβαιο πως η κίνηση του βασιλιά προς τον γιο του δεν είναι χωρίς αντίκρισμα.

Το γεγονός ότι έχει καθυστερήσει η έκδοση του βιβλίου επιτρέπει να βγει το συμπέρασμα ότι ο πρίγκιπας Χάρι έχει κάνει παρεμβάσεις στο περιεχόμενο, με βάση τα νέα δεδομένα, δηλαδή λαμβάνοντας υπόψη και την κίνηση καλής θέλησης που έκανε ο βασιλιάς.

Το βιβλίο επρόκειτο να έχει ήδη κυκλοφορήσει, αλλά καθυστέρησε με πρόσχημα τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ. Ο πρίγκιπας Χάρι έχει πάρει όμως τα μισά από τα 35 εκατομμύρια λίρες του συμβολαίου με τον εκδότη και δεν μπορεί να αποσύρει την υπογραφή του. Έτσι το βιβλίο θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα, προφανώς ο πρίγκιπας θα γεμίσει κι άλλο τον τραπεζικό λογαριασμό του και είχε τον χρόνο να κάνει τις όποιες παρεμβάσεις στο περιεχόμενο, με στόχο να μην κακοκαρδίσει και τον βασιλιά. Σύμφωνα με τους New York Times το βιβλίο θα βγει στα ράφια στις 10 Ιανουαρίου, ακριβώς τρία χρόνια αφότου ο Χάρι και η Μέγκαν αποφάσισαν να φύγουν από το παλάτι.

Διαβάστε επίσης:

Κλιματική αλλαγή: Δύο burgers την εβδομάδα θα σώσουν τον πλανήτη; (Videos)

Μακρόν – Σολτς υπόσχονται νέα ώθηση στον γαλλογερμανικό άξονα μετά τις διαφωνίες

Διαβεβαιώσεις Κρεμλίνου ότι δεν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά εν μέσω ασκήσεων για… μαζικό πυρηνικό πλήγμα (Videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα