Βασιλικοί… υποκριτές οι Χάρι και Μέγκαν – Ευθύνονται για την έκλυση 60 τόνων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ είναι ένα νέο ζευγάρι, που άφησε τα βασιλικά προνόμια για να χτίσει ένα διαφορετικό προφίλ, μακριά από τα συντηρητικά πρότυπα του Μπάκιγχαμ.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν κατ’ επανάληψη δηλώσει υπέρμαχοι των προσπαθειών για την προστασία του περιβάλλοντος. Μάλιστα η βρετανική οργάνωση «Population Matters», τους ανακήρυξε «οικογένεια πρότυπο» για τον ρόλο τους στην προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος.

Μέχρι εδώ όλα καλά! Όμως ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ αποδεικνύεται ότι είναι… βασιλικοί υποκριτές. Γιατί οι

διακηρύξεις τους για το περιβάλλον δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητά τους.

Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ, έφυγαν την Κυριακή (5/6) από το Λονδίνο, όπου παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια της Βασίλισσας Ελισάβετ στον θρόνο και επέστρεψαν στην Καλιφόρνια, χρησιμοποιώντας ένα ιδιωτικό τζετ. Μετακινήθηκαν με ένα Bombardier Global 6000 –ένα αεροσκάφος ικανό να διανύει 6.000 μίλια χωρίς να χρειάζεται ανεφοδιασμό.

Το ταξίδι από το αεροδρόμιο Φάρνμπορο της Αγγλίας μέχρι τη Σάντα Μπάρμπαρα στη Καλιφόρνια είναι 5.500 μίλια και γι’ αυτή τη μετακίνηση το ζευγάρι ευθύνεται για την έκλυση στην ατμόσφαιρα 60 τόνων διοξειδίου του άνθρακα.

Όπως επισημαίνουν οι Times, μόνο με αυτή τη μετακίνηση ο Χάρι και η Μέγκαν υπερέβησαν κατά 15 φορές την ετήσια επιβάρυνση που αναλογεί σε κάθε άτομο ως προς την έκλυση διοξειδίου του άνθρακα εάν θέλουμε να πιάσουμε τους στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Η συμφωνία αυτή έχει θέσει ως στόχο να περιοριστεί κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου η άνοδος της θερμοκρασίας στον πλανήτη, κάτι που σημαίνει ότι κάθε άτομο μπορεί να επιβαρύνει το περιβάλλον με την έκλυση 2,1 τόνων διοξειδίου του άνθρακα τον χρόνο. Όμως το «ζευγάρι πρότυπο» για την περιβαλλοντική του συνείδηση, με ένα και μόνο ταξίδι, υπερέβη κατά πολύ το όριο αυτό. Πρόκειται για απόδειξη της υποκρισίας τους, γράφει η New York Post, σε ρεπορτάζ υπό τον τίτλο «βασιλική υποκρισία».

Λόγια του αέρα

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ έχουν βραβευτεί από την οργάνωση «Population Matters», με το σκεπτικό ότι αποφάσισαν να μην αποκτήσουν πάνω από δύο παιδιά, έτσι ώστε να μειώσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμά τους στον πλανήτη. Η οργάνωση, που κάνει εκστρατεία για την διατήρηση του πληθυσμού του πλανήτη σε βιώσιμα επίπεδα, ανακοίνωσε ότι ο Χάρι και η Μέγκαν με την «εμπνευσμένη απόφασή τους» έδειξαν ότι είναι «πρότυπα» υπευθυνότητας.

Πέραν αυτής της βαρύγδουπης απόφασης, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ δεσμεύτηκαν τον περασμένο Νοέμβριο ότι συμμετέχοντας ενεργά στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, θέτουν ως στόχο την εκμηδένιση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Είναι η πρώτη φορά που ένα μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας  αναλαμβάνει τέτοια δέσμευση, σχολίασε ο ιστότοπος people.com.

Κι αυτή η δέσμευση αποδείχτηκε άνευ περιεχομένου, εύκολα λόγια, υποκρισίες και τίποτα περισσότερο. Σύμφωνα με τους Times, «κάνουν διακηρύξεις για την υποστήριξη των λαών και του πλανήτη και μετά μπαίνουν στο ιδιωτικό τζετ»…

«Λένε στους ανθρώπους να προσέχουν το περιβάλλον και μετά οι ίδιοι δεν δείχνουν κανένα ενδιαφέρον. Είναι υποκριτικό», δήλωσε στους Times ο Τομ Κουίν, ειδικός στο ρεπορτάζ της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Το αεροσκάφος που χρησιμοποίησε ο Χάρι και η Μέγκαν, το Bombardier 6000, αποκαλείται και «το τζετ των Ρώσων ολιγαρχών» και είναι ένα μέσο μεταφοράς για όσους «απλά δεν ενδιαφέρονται», είπε ο Κουίν.

Οι Times σημειώνουν ότι μία τακτική πτήση από το Χίθροου στο Λος Άντζελες προκαλεί την έκλυση 1,4 τόνων διοξειδίου του άνθρακα.

Διαβάστε επίσης:

Στήνουν σόου στη Σμύρνη Ερντογάν και Μπαχτσελί – Θα παρακολουθήσουν τουρκική άσκηση στο Αιγαίο

Σοκ στην Κύπρο: Περιέλουσε τρεις ανθρώπους με βενζίνη και τους έβαλε φωτιά – Νεκρός ο δράστης και ένας 79χρονος (Photos)

Τρόμος στο Βερολίνο: Ένας νεκρός και 8 τραυματίες από την «τρελή» πορεία ΙΧ – «Ξύπνησαν» μνήμες του 2016 (photos/video)

Keywords
Τυχαία Θέματα