Βελόπουλος: Ακρότητες μέσα στη Βουλή για ομόφυλα ζευγάρια – «Γιατί δεν ρωτάμε πόσοι εδώ μέσα είναι ομοφυλόφιλοι;»

Το… τερμάτισε ο Κυριάκος Βελόπουλος στη Βουλή, καλώντας τους βουλευτές να αποκαλύψουν τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό ώστε να γνωρίζουν όλοι τι υποκρύπτει η ψήφος του καθενός στο νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών. 

«Γιατί δεν ρωτάμε πόσοι εδώ μέσα είναι ομοφυλόφιλοι; Για να ξέρουμε δηλαδή πώς θα ψηφίσουν στο νομοσχέδιο για τον γάμο. Να ξέρουμε αν ψηφίζουμε υπέρ των δικών μας προτεραιοτήτων και επιθυμιών ή υπέρ του ελληνικού λαού. Γιατί αν εγώ είμαι εφοπλιστής και βουλευτής και έρθω εδώ να ψηφίσω υπέρ των φοροαπαλλαγών θα είναι διαπλοκή. Ας βγουν λοιπόν επισήμως όλοι  οι βουλευτές και να πουν “είμαι αυτό ή το άλλο”. Για να ξέρουμε ποιοι και γιατί θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο», ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης. 

Η αναφορά του Κυριάκου Βελόπουλου ο οποίος με τον τρόπο αυτό θέλησε να σχολιάσει όσα είχε πει προ ημερών ο Σπύρος Μπιμπίλας από την Πλεύση Ελευθερίας για το πόσοι ιερείς είναι ομοφυλόφιλοι, πυροδότησε αντιδράσεις. 

«Είπε ο κ. Βελόπουλος ότι αν κάποιος βουλευτής είναι ομοφυλόφιλος να το δηλώσει γιατί λέει ότι έχει έννομο συμφέρον με το νομοσχέδιο για τον γάμο όπως θα είχε ένας βουλευτής – εφοπλιστής αν ερχόταν νομοσχέδιο για την ναυτιλία. Τι είναι αυτά που ακούμε;», σχολίασε ο Μιχάλης Κατρίνης από το ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Ο άνθρωπος δεν καταλαβαίνει σε ποια αίθουσα βρίσκεται. Να ανακληθεί στην τάξη και να διαγραφούν από τα πρακτικά τα όσα είπε», τόνισε.

Στην κόντρα παρενέβη και ο Σπύρος Μπιμπίλας λέγοντας ότι το είπε στη συζήτηση στις επιτροπές σε στιγμή έντασης. «Οι ηθοποιοί έχουν δικαίωμα να λένε τις απόψεις τους. Οι Έλληνες έχουν δικαίωμα να είναι άθρησκοι και να είναι το ίδιο πατριώτες. Είμαι άθρησκος αλλά το ίδιο Έλληνας με τον κ. Βελόπουλο και θα υπερασπιστώ την πατρίδα μου μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματός μου», ανέφερε.

Να δικαιολογήσει τον αρχηγό του επιχείρησε ο Κωνσταντίνος Χήτας από την Ελληνική Λύση, αναφέροντας πως όσα ανέφερε ο Κυριάκος Βελόπουλος ήταν σχήμα λόγου. 

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Παπανδρέου: «Η κυβέρνηση δεν εισάγει μη κρατικά πανεπιστήμια αλλά ιδιωτικά κερδοσκοπικά» (video)

Μητσοτάκης σε επιτροπή μπλόκων: Σας ακούμε αλλά τα δημοσιονομικά περιθώρια είναι περιορισμένα

«Κόσμος»: Ο νέος πολιτικός φορέας του Πέτρου Κόκκαλη

Keywords
Τυχαία Θέματα